لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۰۱:۲۷
ورود ناو آبی‌ـ‌خاکی یواس‌اس تریپولی به حوزه عملیاتی سنتکام
ورود ناو آبی‌ـ‌خاکی یواس‌اس تریپولی به حوزه عملیاتی سنتکام

زنده 🔴 ناو آبی‌ـ‌خاکی یواس‌اس تریپولی به حوزه عملیاتی سنتکام رسید؛ اسرائیل «ستاد سازمان صنایع دریایی» جمهوری اسلامی را هدف قرار داد

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، روز شنبه‌ اعلام کرد که به بیش از ۱۱هزار هدف در ایران حمله کرده و بیش از ۱۵۰ شناور جمهوری اسلامی را نابود و یا به آن‌ها خسارت وارد کرده است.

تازه‌ترین تحولات

۲۱:۱۲ ۳.۱.۱۴۰۵

حمله هوایی اسرائیل به مقر «امام علی» سپاه، از مراکز مهم سرکوب تهران

ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک مقر «امام علی» سپاه پاسداران و بسیج را در تهران، که در زیرساخت غیرنظامی ایجاد شده بود، هدف قرار داده‌اند؛ اقدامی که به گفته آن‌ها، بخشی از تعمیق ضربه به توانمندی‌های امنیتی رژیم جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

بر اساس بیانیه نیروهای دفاعی اسرائیل، موجی از حملات هوایی طی شب گذشته در قلب تهران تکمیل شد و در این چارچوب، قرارگاه «امام علی» وابسته به نیروهای بسیج هدف گرفته شد. این قرارگاه، از مسئولان اصلی سرکوب شهری به شمار می‌رود که به گفته ارتش اسرائیل «از دل جمعیت غیرنظامی فعالیت می‌کند.»

ارتش اسرائیل در این‌باره گفت: «این قرارگاه توسط سپاه پاسداران به‌عنوان دارایی اضطراری برای هماهنگی میان واحدهای تابع سازمان و انجام ارزیابی‌های میدانی مورد استفاده قرار می‌گرفت و همچنین مسئول گردان‌های امام علی در واحد بسیج است.»

به گفته این بیانیه، «گردان‌های امام علی در موج اخیر اعتراضات نقش اصلی در سرکوب خشونت‌آمیز مردم ایران داشتند و از خشونت شدید، بازداشت‌های گسترده و استفاده از زور علیه معترضان استفاده کرده‌اند.»

۲۱:۱۲ ۳.۱.۱۴۰۵

ترامپ: ۹۰ درصد قابلیت نظامی رژیم ایران نابود شده است

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده گفت که دولت او با «قدرت آتش بی‌نظیر و فوق‌العاده» توانسته است بخش عمده‌ای از توانایی‌های نظامی جمهوری اسلامی را از بین ببرد.

او با اشاره به موشک‌های بالیستیک، برنامه هسته‌ای و سایر توانمندی‌های نظامی جمهوری اسلامی گفت: «لانچرها و پرتابگرهای موشکی‌شان را با قدرتی که کسی تصورش را نمی‌کند از بین می‌بریم. اکنون تقریباً ۹۰ درصد آن‌ها نابود شده است.»

ترامپ گفت که پایگاه‌های دفاعی و صنایع نظامی جمهوری اسلامی ایران هدف قرار گرفته و نابود شده‌اند و افزود: «حدود ۱۵۷ شناور آن‌ها را از بین بردیم و نیروی دریایی و هوایی‌شان به طور کامل نابود شده است.»

او درباره رده‌های رهبری جمهوری اسلامی ایران نیز گفت که ساختار رهبری به شدت تضعیف شده است. به گفته او، «گروه اول رهبران از بین رفته‌اند، گروه دوم تلاش کردند رهبر جدیدی انتخاب کنند، اما هیچ‌کس نمی‌خواهد این نقش بسیار خطرناک را بپذیرد.»

ترامپ تأکید کرد که با این اقدامات، «توانایی ایران برای تهدید آمریکا و همپیمانانش به طور سازمان‌یافته از بین رفته است.»

۲۱:۱۲ ۳.۱.۱۴۰۵

جزئیات حملات اسرائیل به مراکز نظامی و تولید تسلیحات طی شامگاه یکشنبه

ارتش اسرائیل اعلام کرد که در ادامه عملیات خود، موجی گسترده از حملات هوایی را علیه مراکز نظامی، امنیتی و تولید تسلیحات جمهوری اسلامی در تهران انجام داده و ده‌ها هدف کلیدی را مورد اصابت قرار داده است.

ارتش اسرائیل بامداد دوشنبه اعلام کرد که طی شب گذشته، موجی گسترده از حملات هوایی را علیه زیرساخت‌های جمهوری اسلامی در تهران به اجرا گذاشته است؛ عملیاتی که به گفته این نهاد، در راستای «تعمیق ضربه» به توانمندی‌های نظامی این حکومت انجام شده است.

بر اساس این بیانیه، ده‌ها فروند جنگنده نیروی هوایی اسرائیل با هدایت اطلاعاتی امان (معاونت اطلاعات نظامی)، مجموعه‌ای از اهداف راهبردی را در پایتخت ایران هدف قرار دادند.

در این حملات، بیش از ۱۰۰ مهمات علیه مراکز مختلف به‌کار گرفته شده است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که این اهداف شامل مقرها و پایگاه‌های نهادهای امنیتی و همچنین سایت‌های اصلی تولید تسلیحات بوده است.

۲۱:۱۱ ۳.۱.۱۴۰۵

وزیر انرژی آمریکا: جهان «ایران موشکی مجهز به سلاح هسته‌ای» را برنمی‌تابد

وزیر انرژی ایالات متحده می‌گوید اقدامات مختل‌کننده رژیم ایران در تنگه هرمز و موضع منطقه‌ای گسترده‌تر آن، نگرانی‌های جهانی در مورد انرژی را تشدید کرده و واکنش‌های فوری ایالات متحده و متحدانش را برانگیخته است.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، روز دوشنبه ۳ فروردین در کنفرانس انرژی «سراویک» در هوستون گفت که اختلالات ناشی از درگیری، تأثیر قابل توجهی بر جریان‌های جهانی انرژی، به ویژه محموله‌های نفتی که از آبراه راهبردی هرمز عبور می‌کنند، داشته است.

او تاکید کرد که هماهنگی‌های بین‌المللی برای تثبیت بازارها، از جمله بحث‌هایی در آژانس بین‌المللی انرژی برای آزادسازی ذخایر نفتی اضطراری، در حال انجام است.

به گفته آقای رایت، کشورهای شرکت‌کننده توافق کرده‌اند که تا ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به منظور جبران اختلالات عرضه مرتبط با کاهش جریان انرژی عبوری از طریق تنگه هرمز آزادسازی کنند.

۲۱:۱۱ ۳.۱.۱۴۰۵

اصابت دو موشک شلیک‌شده توسط جمهوری اسلامی به خاک لبنان

اسرائیل می‌گوید دو فروند از موشک‌های شلیک‌شده توسط رژیم ایران به خاک لبنان اصابت کرده است.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه ۳ فروردین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد دو فروند از موشک‌هایی که به گفته این نهاد نظامی، شب گذشته توسط جمهوری اسلامی به‌سوی اسرائیل شلیک شده بود، به خاک لبنان اصابت کرده‌ است.

در بیانیه منتشرشده، ارتش اسرائیل همچنین آمده است حزب‌الله، که خود را «مدافع لبنان» معرفی می‌کند، در عمل در راستای منافع رژیم ایران عمل می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید ورود حزب‌الله به درگیری‌ها به‌دلیل حمایت از جمهوری اسلامی، «ساکنان لبنان را قربانی کرده است.»

۲۰:۲۸ ۳.۱.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد رهبر جمهوری اسلامی شود


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به از میان بردن چند رده از رهبران و مقامات گفت که هیچ کس در جمهوری اسلامی حاضر نیست رهبری را بپذیرد. او عنوان کرد که ضرب‌الاجل حمله به تاسیسات انرژی را ۵ روز تمدید کرده و امیدوار است که با ادامه مذاکرات به نتیجه خوبی برسد.

آقای ترامپ گفت: اگر ایران از این فرصت استفاده کند جهان بسیار امن‌تری خواهیم داشت.

۱۹:۱۴ ۳.۱.۱۴۰۵

گزارش خبرنگار آکسیوس از میانجی‌گری ترکیه، مصر و پاکستان میان تهران و واشنگتن

هم‌زمان با اعلام دونالد ترامپ درباره گفت‌وگوهای «سازنده» با جمهوری اسلامی و احتمال دستیابی به توافق ظرف چند روز، باراک راوید خبرنگار آکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی که نامشان فاش نشده، خبر از نقش ترکیه، مصر و پاکستان در انتقال پیام‌ها میان دو طرف و تلاش برای پایان دادن به درگیری داد.

به نوشته خبرنگار آکسیوس، طی دو روز گذشته این سه کشور نقش میانجی را در ارتباطات غیرمستقیم میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایفا کرده‌اند؛ اقدامی که با هدف کاهش تنش‌ها و فراهم‌کردن زمینه پایان درگیری‌ها صورت گرفته است.

راوید به نقل از منابع خود نوشته است مقام‌های ارشد این سه کشور به‌طور جداگانه با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید و عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، گفت‌وگو کرده‌اند.

به گفته این منابع، «روند میانجی‌گری همچنان ادامه دارد و پیشرفت‌هایی نیز حاصل شده است.»

این تحرکات دیپلماتیک در حالی صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از انجام گفت‌وگوهای «بسیار خوب و سازنده» با جمهوری اسلامی خبر داده و تأکید کرده است که این حکومت «به‌شدت خواهان توافق» است.

۱۹:۱۴ ۳.۱.۱۴۰۵

فروکش کردن قیمت نفت در پی تعویق حمله آمریکا به نیروگاه‌های ایران

در پی اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، مبنی بر تعویق پنج‌روزه حملات نظامی به نیروگاه‌های ایران، قیمت نفت به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافت و هم‌زمان بازارهای سهام آمریکا با رشد همراه شدند.

بازارهای مالی آمریکا روز دوشنبه با واکنش مثبت به تصمیم دونالد ترامپ برای تعویق حملات نظامی علیه نیروگاه‌های انرژی جمهوری اسلامی آغاز به کار کردند؛ تصمیمی که به کاهش فوری تنش‌ها در بازار انرژی انجامید و قیمت نفت را به‌شدت پایین آورد.

بر این اساس، بهای نفت خام آمریکا تا حدود ۸۹ دلار در هر بشکه کاهش یافت و نفت برنت نیز به نزدیکی ۱۰۰ دلار رسید که نشان‌دهنده افتی نزدیک به ۱۰ درصدی است.

هم‌زمان، قیمت گاز طبیعی در آمریکا حدود ۵ درصد کاهش یافت و در بازار اروپا نیز افتی حدود ۹ درصدی به ثبت رسید.

۱۷:۵۱ ۳.۱.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل:‌ یک «عنصر تروریستی» نیروی قدس را در بیروت هدف قرار دادیم

ارتش اسرائیل از هدف قرار دادن یک از عوامل نیروی قدس سپاه پاسداران در بیروت خبر داد.

ارتش دفاعی اسرائیل روز دوشنبه با انتشار پیام کوتاهی در شبکه اجتماعی ایکس بدون ذکر جزئیات اعلام کرد که یک «عنصر تروریستی» نیروی قدس سپاه پاسداران را در بیروت هدف قرار داده است.

۱۷:۴۰ ۳.۱.۱۴۰۵

پرزیدنت ترامپ: تغییر رژیم در ایران عملا اتفاق افتاده است

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت که مجتبی خامنه‌ای را رهبر نمی‌داند. او که پس از اعلام تعویق مشروط حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران با خبرنگاران صحبت می‌کرد، عنوان کرد که درخواست مذاکره از سوی ایران صورت گرفته و استیو ویتکاف و جرد کوشنر با آنها مذاکره کرده‌اند.

آقای ترامپ با اشاره به کشته شدن تعداد زیادی از مقامات جمهوری اسلامی گفت که تغییر رژیم در ایران عملا اتفاق افتاده است و شاید مدل ونزوئلا درباره ایران هم قابل اجرا باشد.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG