لینکهای قابل دسترسی

سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۱:۵۰
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و معاون او جی‌دی ونس
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و معاون او جی‌دی ونس

زنده ‌🔴 جی‌دی ونس: تاکنون «حتی یک دلار» کاهش تحریم یا آزادسازی دارایی‌ها انجام نشده است؛ دولت ترامپ «اهرم فشار» را حفظ می‌کند

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌ جمهوری آمریکا، می‌گوید این «یادداشت تفاهم» بر پایه اصل «تعهد در برابر مزایا» تنظیم شده و رژیم ایران تنها اگر به تعهداتش عمل کند می‌تواند از مزایا بهره‌مند شود. پرزیدنت ترامپ نیز پیشتر در روز دوشنبه گفت که جمهوری اسلامی پذیرفته است که هرگز دنبال سلاح هسته‌ای نرود.

تازه‌ترین تحولات

۰۲:۴۲

استقبال نخست‌وزیر بریتانیا از توافق آمریکا و حکومت ایران؛ استارمر: جمهوری اسلامی هرگز نباید به بمب هسته‌ای دست یابد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، از توافق حاصل‌شده میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی استقبال کرد و آن را «گامی بسیار مهم» در مسیر پایان دادن به جنگ، تضمین ثبات منطقه و بازگشایی تنگه هرمز توصیف کرد.

استارمر ضمن تبریک به دونالد ترامپ و میانجی‌گران این توافق از جمله پاکستان، قطر و دیگر طرف‌ها، گفت اکنون تمرکز باید بر اجرای کامل تفاهم‌نامه، تضمین بازگشایی و باز ماندن دائمی تنگه هرمز و همچنین نهایی‌سازی جزئیات توافق هسته‌ای باشد. او افزود لندن آماده حمایت از گفت‌وگوهای فنی پیش‌رو است.

استارمر همچنین بر بازگشت کامل و بدون عوارض آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تاکید کرد و گفت این اقدام می‌تواند به کاهش آثار اقتصادی ماه‌های اخیر بر خانواده‌ها کمک کند.


۰۲:۳۰

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی می‌گوید توافق با آمریکا را «نهایی» کرد

شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اعلام کرد که توافق با آمریکا را در شامگاه ۲۴ خرداد ماه، «نهایی» کرد و افزود «امضای این یادداشت تفاهم در روز جمعه ۲۹ خرداد به طور رسمی انجام خواهد شد.»

۰۲:۱۸

جی‌دی ونس: توافق با جمهوری اسلامی قیمت انرژی را برای آمریکایی‌ها کاهش می‌دهد

ی‌دی ونس، معاون رئيس‌جمهوری آمریکا در مورد توافق آمریکا با جمهوری اسلامی سه نکته را در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز بر شمرد که به گفته او برای مردم آمریکا اهمیت دارد. او گفت تنگه هرمز بازگشایی می‌شود و محاصره دریایی علیه رژیم پایان می‌یابد؛ جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت - چه از طریق تولید چه از طریق خرید. و اگر جمهوری اسلامی به تعهدات خود عمل کند و این موضوع از طریق راستی‌آزمایی تأیید شود، خاورمیانه در پنجاه سال آینده دگرگون خواهد شد و این تحول می‌تواند به گفته او به کاهش قیمت انرژی برای آمریکایی‌ها منجر شود.

۰۲:۰۳

دونالد ترامپ: تنگه هرمز با امضای توافق در روز جمعه باز می‌شود

دونالد ترامپ ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا در پستی در تروت‌سوشال درباره توافق با جمهوری اسلامی گفت «این توافق بزرگ»، صلح و امنیت را برای کل منطقه به ارمغان خواهد آورد.

او گفت بسیاری از روسای جمهوری آمریکا تلاش کرده‌اند با جمهوری اسلامی ایران صلح کنند «و همه قبل از من شکست خورده‌اند. رهبران منطقه برای اولین بار رئیس جمهوری پیدا کرده‌اند که می‌تواند به آنها در دستیابی به صلح واقعی کمک کند.»

او تصریح کرد که «با باز شدن تنگه هرمز پس از امضای توافق در روز جمعه، به منظور مین‌روبی، نفت دوباره از هر دو طرف برای منطقه و جهان جریان خواهد یافت!»

۰۱:۴۷

ترامپ در مورد جمهوری اسلامی: خواهیم دید چگونه رفتار می‌کنند؛ وقتی که آماده شدیم وارد عمل شویم و مواد هسته‌ای در ایران را جمع‌ می‌کنیم

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا، در مصاحبه‌ای با وال‌استریت ژورنال که مدتی پیش از اعلام توافق با جمهوری اسلامی منتشر شد گفت این توافق شامل تعهد جمهوری اسلامی به عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای است و در پی آن، تنگه هرمز بلافاصله بازگشایی خواهد شد.

او افزود موضوع خارج کردن مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران می‌تواند به زمان دیگری موکول شود.

آقای ترامپ در این مصاحبه گفت: «در آینده، زمانی که آماده باشیم وارد عمل شویم، مواد هسته‌ای را جمع‌ خواهیم کرد. به نظر من طی یک یا دو ماه آینده این کار انجام می‌شود و عجله‌ای هم وجود ندارد.»



۰۱:۰۷

ترامپ: توافق با جمهوری اسلامی کامل شد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که توافق با جمهوری اسلامی ایران اکنون کامل شده است. او گفت: «به همه تبریک می‌گویم! بدینوسیله اجازه کامل بازگشایی تنگه هرمز بدون عوارض را می‌دهم و همزمان با آن، رفع فوری محاصره دریایی ایالات متحده را نیز مجاز می‌دارم. کشتی‌های جهان، موتورهای خود را روشن کنید. بگذارید نفت جریان یابد! رئیس جمهوری دونالد جی. ترامپ»

در همین حال، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز در بیانیه‌ای گفت مراسم رسمی امضای توافق‌نامه روز جمعه، ۱۹ ژوئن، در سوئیس برگزار خواهد شد.

او در این بیانیه مدعی شد که با «توافق صلح» بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، «هر دو طرف پایان فوری و دائمی عملیات نظامی در تمام جبهه‌ها، از جمله در لبنان، را اعلام کرده‌اند.» بیانیه شهباز شریف نامی از اسرائيل نبرده است.

نخست وزیر پاکستان، علاوه بر تشکر از ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی «به خاطر تعهدشان به یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای این درگیری» از تلاش میانجیگری قطر و همچنین «رهبری دوراندیش پادشاهی عربستان سعودی و ترکیه به خاطر کمک‌های عظیمشان در این زمینه» تشکر کرد.

او افزود با حصول این توافق، «میانجی‌ها این هفته مجموعه‌ای از جلسات» را تسهیل خواهند کرد.

به گفته شهباز شریف، این بحث‌های پیش از اجرای توافقناکه، پایه و اساس مذاکرات فنی و مراسم رسمی امضای توافق‌نامه را بنا خواهد نهاد.


۰۰:۵۰

ترامپ به وال‌استریت ژورنال: توافق با جمهوری اسلامی را یا خودم امضا می‌کنم یا جی‌دی ونس

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، عصر یکشنبه به روزنامه وال‌استریت ژورنال گفت که قصد دارد به‌زودی بیانیه‌ای صادر کند و در آن تأیید کند که ایالات متحده با جمهوری اسلامی ایران به توافق رسیده است.

طبق این گزارش، آقای ترامپ افزود این توافق یا به‌صورت الکترونیکی توسط خود او امضا خواهد شد یا جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، آن را امضا خواهد کرد.


۰۰:۲۰

انتقاد دونالد ترامپ از سناتور جک رید؛ رئيس جمهوری آمریکا: توافق ما دیواری در برابر دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای است

دونالد ترامپ، رئيس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه از اظهارات سناتور جک رید، نماینده دموکرات درباره توافق در آستانه امضا با جمهوری اسلامی انتقاد کرد. آقای ترامپ گفت جک رید «با بیان اینکه توافقی که ما تازه انجام داده‌ایم به خوبی فاجعه اوباما موسوم به برجام نیست،» دروغ گفت.

دونالد ترامپ گفت سناتور جک رید «یا یک کلاهبردار آشکار است یا بی‌کفایت.»

دونالد ترامپ گفت «توافق اوباما مسیری به سوی سلاح هسته‌ای برای [رژیم] ایران» بود و با اشاره به پرداخت پول نقد به جمهوری اسلامی در دولت اوباما گفت آن توافق «یکی از بدترین و احمقانه‌ترین» توافق‌هایی بود که تاکنون توسط ایالات متحده انجام شده است.


۰۰:۱۱

پیت هگست: آمریکا ۱۲۵ میلیون بشکه از تنگه هرمز خارج کرد؛ جمهوری اسلامی هیچ کاری نتوانست انجام دهد

پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا به سی‌بی‌اس گفت «پروژه آزادی» تنگه هرمز هرگز متوقف نشد و آمریکا ۱۲۵ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز خارج کرد و جمهوری اسلامی هیچ کاری نتوانست انجام دهد. او افزود هیچ شناور رژیم نتوانست از محاصره دریایی آمریکا عبور کند.

۲۳:۴۵ ۲۴.۳.۱۴۰۵

ارتش اسرائیل: حزب‌الله باز هم آتش‌بس را نقض کرد

ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۴ خرداد اعلام کرد که حزب‌الله بار دیگر آتش‌بس میان را نقض کرده و یک پرتابه از خاک لبنان وارد شمال اسرائیل شده است.

ارتش در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با حروف بزرگ نوشت: «نقض آشکار مجدد آتش‌بس.»

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG