لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۶:۵۲
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا

زنده ‌🔴 انتقاد رئیس جمهوری آمریکا از رویکرد «رسانه‌های جعلی» در پوشش عملیات خشم حماسی؛ هشدار روبیو: تنگه هرمز به هر شکل ممکن باز می‌شود

در حالی که مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی در قطر به سر می‌برند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در شبکه تروث‌سوشال عکسی از خود همراه با نوشته «صلح از طریق قدرت» منتشر کرد. در خبری دیگر، قوه قضائیه اعلام کرد غلامرضا خانی‌شکرآب به اتهام «همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع اسرائیل» اعدام شده است.

تازه‌ترین تحولات

۰۸:۱۵ ۲.۳.۱۴۰۵

درخواست وام ۲۷ کشور از بانک جهانی در پی تشدید بحران انرژی

یک سند بانک جهانی که به رویت رویترز رسیده، نشان می‌دهد ۲۷ کشور در حال اقدام برای دسترسی سریع به منابع مالی اضطراری این نهاد بین‌المللی هستند تا تبعات بحران انرژی ناشی از اخلال جمهوری اسلامی در تنگه هرمز را کاهش دهند.

این سند به نام کشورها اشاره نکرده، اما رویترز از قول منابعی گزارش داده که کنیا و عراق در میان درخواست کنندگان هستند؛ اولی به خاطر جهش قیمت سوخت و دیگری به خاطر افت چشمگیر صادرات نفت.

در مجموع، از زمان آغاز درگیری خاورمیانه در ۹ اسفند، سه کشور موفق به تصویب ابزارهای جدید شده‌اند و سایر کشورها هنوز در حال تکمیل روند اداری هستند.

رئیس بانک جهانی ماه گذشته اعلام کرده بود که ابزار بحران این نهاد اجازه دسترسی به حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار منابع مالی را ممکن می‌سازد و با بازبینی‌هایی می‌شود این رقم را طی شش ماه به ۶۰ میلیارد دلار و در بلندمدت حتی به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش داد.

۰۸:۱۲ ۲.۳.۱۴۰۵

سفر مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به هند

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه در آغاز سفری چهارروزه وارد هند شد؛ سفری که به گزارش رویترز، نشانه تلاش واشنگتن برای ترمیم روابط با دهلی‌نو پس از ماه‌ها تنش تجاری و دیپلماتیک است.

بر اساس این گزارش، تعرفه‌های دولت دونالد ترامپ، نبود توافق تجاری جامع و هم‌زمانی تلاش آمریکا برای نزدیکی به پاکستان و چین، روابط واشنگتن و دهلی‌نو را تحت فشار قرار داده است.

روبیو قرار است در جریان این سفر به کلکته، آگرا، جیپور و دهلی‌نو برود و درباره تجارت، انرژی و همکاری‌های دفاعی گفت‌وگو کند.

رویترز می‌نویسد آمریکا سال‌هاست هند را وزنه‌ای مهم در برابر نفوذ چین و روسیه در منطقه هند-اقیانوس آرام می‌داند، اما اختلاف‌های اخیر این مسیر را پیچیده‌تر کرده است.

دهلی نو خواستار سفر ترامپ به هند همزمان با اجلاس گروه چهار شامل ایالات متحده، هند، ژاپن و استرالیا شده است، اما تحلیلگران می‌گویند این سفر به دلیل تنش‌های تجاری و عوامل دیگر از جمله جنگ ایالات متحده و اسرائیل با جمهوری اسلامی، به تعویق افتاده است.

۰۶:۱۲ ۲.۳.۱۴۰۵

گزارش نیویورک تایمز از اهداف احتمالی در صورت آغاز دوباره کارزار نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی

نیویورک تایمز جمعه شب در گزارشی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، صبح این روز (۱ خرداد) به همراه وزیر جنگ خود، پیت هگست، در دفتر بیضی کاخ سفید حضور داشت.

به نظر می‌رسد این نشست به بررسی گزینه‌های نظامی در صورت ازسرگیری کارزار بمباران کردن جمهوری اسلامی اختصاص داشت.

این روزنامه می‌گوید برگزاری این نشست را ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در جریان مراسم فارغ‌التحصیلی آکادمی نیروی دریایی فاش کرد. او اما درباره محتوای جلسه توضیحی نداد.

نیویورک تایمز در این گزارش می‌گوید که در صورت از سرگیری کارزار بمباران، ایالات متحده کمبود هدف ندارد.

این روزنامه اهداف احتمالی را بخش انرژی، چاه‌های نفت، جاده‌ها، پل‌ها، سایت‌های موشکی، حمله با بمب‌های سنگرشکن قدرتمند به سایت‌هایی که گمان می‌رود اورانیوم غنی‌شده در آن‌ها باشد، و حمله به باقی‌مانده رهبران جمهوری اسلامی ذکر کرده است.


۰۴:۵۲ ۲.۳.۱۴۰۵

نیویورک پست: تبعه عراقی آموزش‌دیده سپاه می‌خواست ایوانکا ترامپ را به تلافی کشته‌شدن قاسم سلیمانی ترور کند

روزنامه نیویورک پست روز جمعه ۱ خرداد گزارش داد که ایوانکا ترامپ، دختر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، هدف طرح ترور فردی قرار گرفته بود که گفته می‌شود سپاه پاسداران او را آموزش داده بود.

این فرد که یک تبعه عراقی است و چند روز قبل صدای آمریکا نیز گزارشی از دستگیری و انتقال او به آمریکا منتشر کرد، طبق گزارش روزنامه نیویورک پست قصد داشته است انتقام کشته‌شدن قاسم سلیمانی به‌دست رئیس‌جمهوری آمریکا را بگیرد.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بود که از او به عنوان «پدر بمب‌های کنارجاده‌ای» یاد شده است.

۰۳:۱۴ ۲.۳.۱۴۰۵

گزارش سی‌بی‌اس از تحرکات تازه جامعه نظامی و اطلاعاتی آمریکا با محوریت ایران؛ برخی اعضای ارتش مرخصی‌های خود را لغو کردند

شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه ۱ خرداد و هم‌زمان با ادامه تلاش‌های دیپلماتیک، خود را برای دور تازه‌ای از حملات نظامی به جمهوری اسلامی ایران آماده می‌کرد.

با این حال، تا بعدازظهر جمعه هنوز تصمیم نهایی درباره انجام حملات گرفته نشده بود.

آقای ترامپ در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت که «شرایط مربوط به امور دولت» مانع از حضور او در مراسم عروسی پسرش، دونالد ترامپ جونیور، در آخر هفته خواهد شد.

او که روز جمعه در نیویورک سخنرانی کرد، پیش‌تر قصد داشت تعطیلات آخر هفته «روز یادبود» را در مجموعه گلف خود در نیوجرسی بگذراند، اما اکنون قرار است به کاخ سفید بازگردد.

سی‌بی‌اس می‌نویسد چند منبع همچنین گفتند برخی اعضای ارتش و جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز مرخصی‌های خود برای تعطیلات روز یادبود را لغو کرده‌اند، چرا که احتمال حملات نظامی مطرح بوده است.

۰۲:۲۹ ۲.۳.۱۴۰۵

اطلاعیه پروازی؛ جمهوری اسلامی همه فرودگاه‌های غرب ایران به جز چند فرودگاه را بست

به گزارش‌ سایت نوتیافی، سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی با صدور اطلاعیه هوانوردی برای حریم هوایی ایران، اعلام کرد که همه فرودگاه‌های بخش غربی منطقه اطلاعات پروازی تهران به‌جز چند فرودگاه، از (جمعه) ۲۲ مه تا ۲۵ مه بسته خواهند بود و فرودگاه‌های باز در آن محدوده نیز فقط از طلوع تا غروب آفتاب پذیرای پروازهای تجاری هستند.

۰۱:۲۸ ۲.۳.۱۴۰۵

سناتور آمریکایی به‌دنبال تحریم کشورهای همکار با طرح عوارض‌گیری جمهوری اسلامی در تنگه هرمز

به گزارش «واشنگتن فری‌بیکن»، تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، در حال تهیه طرحی قانونی است که بر اساس آن هر کشوری که به جمهوری اسلامی برای اجرای طرح دریافت عوارض در تنگه هرمز کمک کند، به‌سرعت تحریم خواهد شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند قصد دارند از هر کشتی تا ۲ میلیون دلار عوارض دریافت کنند؛ اقدامی که ناظران آن را باج‌خواهی توصیف کرده‌اند.

کاتن در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که آماده است با اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، برای تهیه طرح اعمال تحریم‌هایی با هدف جلوگیری از ایجاد «باجه عوارضی» جمهوری اسلامی در تنگه هرمز همکاری کند.



۰۰:۴۳ ۲.۳.۱۴۰۵

ترامپ: جمهوری اسلامی بزرگ‌ترین حامی حکومتی تروریسم در جهان است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه ۱ خرداد در یک سخنرانی در شهر سافرن ایالت نیویورک، با اشاره به اینکه آمریکا «بهترین و قدرتمندترین ارتش جهان» را دارد گفت «با عملیات خشم حماسی، نیروهای ما دارند اطمینان حاصل می‌کنند که [جمهوری اسلامی] ایران، بزرگ‌ترین حامی حکومتی تروریسم در جهان» و حکومت حامی تروریسم «شماره یک» در جهان دیگر هرگز موفق نشود.

او گفت جمهوری اسلامی «پولش را به سراسر دنیا می‌فرستد تا مشکل‌تراشی کند.»

آقای ترامپ گفت: «آن‌ها هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهند کرد، و خودشان هم این را می‌دانند. می‌دانند. و آمریکا دوباره در حال پیروزی است.»

۰۰:۰۷ ۲.۳.۱۴۰۵

دونالد ترامپ: جمهوری اسلامی به‌شدت خواهان توافق است؛رهبرانشان از بین رفته‌اند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه ۱ خرداد در یک سخنرانی در شهر سافرن ایالت نیویورک، با اشاره به جنبش حامیانش گفت «این جنبش بر پایه عقل سلیم شکل گرفته؛ ما مرزهای قدرتمند می‌خواهیم، آموزش خوب می‌خواهیم، مالیات پایین می‌خواهیم، و یک ارتش قدرتمند می‌خواهیم.»

آقای ترامپ سپس به جمعیت گفت ارتش آمریکا عالی است و «اتفاقاً الان هم داریم خیلی خوب عمل می‌کنیم.»

او به عملیات دستگیری نیکلاس مادرورو در کاراکاس اشاره کرد و گفت «اول از همه، ونزوئلا فوق‌العاده بود، درست است؟ حالا ایران!»

رئیس جمهوری آمریکا گفت نیروی دریایی‌ جمهوری اسلامی از بین رفته است، «نیروی هوایی‌شان از بین رفته، همه‌چیزشان از بین رفته است، رهبرانشان از بین رفته‌اند. و اگر اخبار جعلی را بخوانید، فکر می‌کنید اوضاعشان کاملاً خوب است. اما اصلاً خوب نست. آن‌ها شدیداً می‌خواهند به توافق برسند.»

۱۸:۳۵ ۱.۳.۱۴۰۵

روبیو درباره مذاکرات: ترجیح پرزیدنت ترامپ دیپلماسی است، اما باید برای گزینه‌های دیگر هم آماده باشیم

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز جمعه اول خرداد پس از شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه عضو ناتو در سوئد به خبرنگاران گفت عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای، تحویل همه اورانیوم‌های غنی‌شده، و بازگشایی تنگه هرمز، ارکان اصلی و خلل‌ناپذیر آمریکا در مذاکرات با رژیم ایران هستند.


بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG