لینکهای قابل دسترسی

دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۵ ایران ۱۹:۱۲
کاخ سفید
کاخ سفید

زنده 🔴 پرزیدنت ترامپ: ضرب‌الاجل سه‌شنبه «نهایی» است و رژیم ایران بهای سنگینی خواهد پرداخت؛ کاخ سفید: «آتش‌بس ۴۵ روزه» فقط یک ایده است

یک مقام کاخ سفید به صدای آمریکا گفت که موضوع آتش‌بس ۴۵ روزه صرفا در حد یک ایده است و عملیات «خشم حماسی» ادامه دارد. این مقام کاخ سفید روز دوشنبه ۱۷ فروردین در پاسخ به پرسش صدای آمریکا درباره گزارش اکسیوس در این رابطه گفت: «این یکی از ایده‌های متعدد است و رئیس جمهوری آمریکا آن را تأیید نکرده است.»

۱۶:۲۲

حمله اسرائیل به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی جمهوری اسلامی

وزیر دفاع اسرائیل از حمله گسترده به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی جمهوری اسلامی خبر داد.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه ۱۷ فروردین با انتشار پیامی ویدیویی در ایکس اعلام کرد که نیروهای دفاعی اسرائیل با اجرای «حمله‌ای قدرتمند به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی ایران» خسارات سنگینی را به رژیم ایران وارد کردند.

آقای کاتز خسارات وارده به رژیم ایران را «ده‌ها میلیارد دلار» برآورد کرد.

۱۹:۰۵

پرزیدنت ترامپ: ضرب‌الاجل سه‌شنبه برای رژیم ایران «نهایی» است؛ بهای سنگینی خواهند پرداخت

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه گفت که مهلت سه‌شنبه که برای رسیدن به توافق با ایران تعیین کرده، نهایی است.

پرزیدنت ترامپ که روز دوشنبه ۱۷ فروردین در مراسمی که به مناسبت عید پاک در کاخ سفید برگزار شده بود، افزود: «پیشنهاد ایران قابل توجه بود اما کافی نبود.»

او همچنین با ابراز ناخرسندی از حکومت ایران، هشدار داد که آنها بهای سنگینی خواهند پرداخت.

۱۷:۱۵

کاخ سفید درباره گزارش‌ها مربوط به آتش‌بس ۴۵ روزه: رئیس جمهوری آمریکا آن را تأیید نکرده است

یک مقام کاخ سفید به صدای آمریکا گفت که موضوع آتش‌بس ۴۵ روزه صرفا در حد یک ایده است و عملیات «خشم حماسی» ادامه دارد.

این مقام کاخ سفید روز دوشنبه ۱۷ فروردین در پاسخ به پرسش صدای آمریکا درباره گزارش اکسیوس در این رابطه گفت: «این یکی از ایده‌های متعدد است و رئیس جمهوری آمریکا آن را تأیید نکرده است.» او افزود که عملیات «خشم حماسی» ادامه خواهد داشت.

او با اشاره به کنفرانس خبری رئیس جمهوری آمریکا که قرار است بعد از ظهر دوشنبه به وقت واشنگتن برگزار شود، گفت که پرزیدنت ترامپ «ساعت ۱ بعد از ظهر بیشتر صحبت خواهد کرد.»

۱۶:۲۲

حمله اسرائیل به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی جمهوری اسلامی

وزیر دفاع اسرائیل از حمله گسترده به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی جمهوری اسلامی خبر داد.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز دوشنبه ۱۷ فروردین با انتشار پیامی ویدیویی در ایکس اعلام کرد که نیروهای دفاعی اسرائیل با اجرای «حمله‌ای قدرتمند به بزرگترین تأسیسات پتروشیمی ایران» خسارات سنگینی را به رژیم ایران وارد کردند.

آقای کاتز خسارات وارده به رژیم ایران را «ده‌ها میلیارد دلار» برآورد کرد.

۱۵:۲۳

آژانس: حملات اخیر در نزدیکی نیروگاه بوشهر تأثیرگذار بوده‌اند

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که می‌تواند تأثیر حملات نظامی اخیر در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای بوشهر در جنوب ایران را تأیید کند، اما افزود که خود نیروگاه آسیب ندیده است.

این نهاد سازمان ملل که بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورها نظارت دارد، دوشنبه اعلام کرد که این تأیید بر اساس تحلیل مستقل تصاویر ماهواره‌ای جدید و دانش دقیق از محل انجام شده است.

آژانس افزود که یکی از حملات تنها ۷۵ متر (۲۴۶ فوت) با محیط سایت فاصله داشته است.

شنبه گذشته، آژانس اعلام کرده بود که تهران این نهاد را در جریان برخورد یک پرتابه در نزدیکی محوطه نیروگاه هسته‌ای بوشهر قرار داده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، نگرانی عمیق خود را از این حادثه اعلام کرد و گفت که «سایت‌های نیروگاه هسته‌ای یا مناطق اطراف آن‌ها هرگز نباید هدف حمله قرار گیرند.»

اما دوشنبه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این نهاد را به «بی‌عملی» در برابر حملات به تأسیسات اتمی ایران متهم کرد و خواستار «اتخاذ مواضع قاطع» از سوی گروسی شد.

۱۵:۱۲

سپاه مدعی حمله به شناورهای مرتبط با اسرائیل و آمریکا شد

سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه‌ای مدعی شد که صبح دوشنبه ۱۷ فروردین، «کشتی کانتینر اس‌دی‌ان۷» متعلق به اسرائیل و همچنین مراکز راهبردی در سه شهر «حیفا، بئرالسبع و بتاح تکفا» را مورد هدف قرار داده است.

سپاه مدعی است که اقدامات روز دوشنبه به صورت عملیات ترکیبی دریایی و هوافضا انجام شده است.

در بیانیه سپاه همچنین ادعا شده که«ناو بالگردبر و آبی-خاکی ال‌اچ‌ای ۷» ارتش آمریکا مورد هجوم قرار گرفته و این شناور «مجبور به عقب‌نشینی تا اعماق جنوب اقیانوس هند» شده است.

تا این لحظه منابع رسمی در ارتش اسرائیل و ایالات متحده، حملات به شناورهای مرتبط با این کشورها را تأیید نکرده‌اند.

در بخش دیگری از بیانیه سپاه، ادعای انجام عملیات تهاجمی علیه یک مرکز تولید مشترک پهپادهای امارات و اسرائیل، همچنین ضربه زدن به تعدادی هواگردهای مستقر در پایگاه علی السالم کویت نیز مطرح شده، اما مستنداتی در این زمینه ارائه نشده است.

۱۴:۵۶

وزیر دفاع اسرائیل از حمله به تأسیسات پتروشیمی ایران در عسلویه خبر داد

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که این کشور به تأسیسات پتروشیمی پارس جنوبی ایران در عسلویه حمله کرده است.

کاتس روز دوشنبه ۱۷ فروردین گفت اسرائیل «به‌تازگی یک حمله قدرتمند علیه بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی ایران، واقع در عسلویه، که هدفی مرکزی و مسئول حدود ۵۰ درصد از تولید پتروشیمی کشور است، انجام داده است.»

رسانه‌های ایران دوشنبه حمله به میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان را که میان ایران و قطر مشترک است، تایید کردند و اسرائیل و ایالات متحده را مسئول دانستند.

پیشتر یک حمله در اواخر اسفندبه تأسیسات پارس جنوبی باعث حملات گسترده جمهوری اسلامی علیه زیرساخت‌های نفت و گاز در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شده بود.

کاتز افزود: «به ارتش اسرائیل دستور داده شده است که با تمام قدرت به حمله به زیرساخت‌های ملی در ایران ادامه دهد.»

حمله روز دوشنبه به پارس جنوبی یک روز پیش از پایان یافتن مهلت دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا به جمهوری اسلامی برای بازگشایی تنگه هرمز و دستیابی به یک توافق است.

۱۴:۳۷

خبرگزاری فارس از وقوع چندین انفجار در عسلویه خبر داد

خبرگزاری فارس گزارش داد که دوشنبه ۱۷ فروردین صدای چند انفجار از تاسیسات پتروشیمی پارس جنوبی در عسلویه به گوش رسید.

این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.

همزمان خبرگزاری ایلنا به نقل از هلدینگ خلیج فارس نوشت که شرکت مبین انرژی خلیج‌فارس دقایقی پیش مورد اصابت موشک‌های آمریکایی قرار گرفته است.

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران هم خبر داد شرکت‌های مبین و دماوند که برق، آب و اکسیژن پتروشیمی‌های عسلویه را تامین می‌کردند هدف حمله قرار گرفته‌اند. این خبرگزاری نوشت پتروشیمی پارس سالم است و آسیبی به این شرکت وارد نشده است.

به نوشته تسنیم، دو شرکت هدف حمله، فعالیتی مشابه فجر انرژی در ماهشهر داشته‌اند و به همین دلیل برق تمامی پتروشیمی‌های عسلویه تا بازسازی این شرکت‌ها خاموش خواهد ماند.

در روز چهارشنبه ۲۷ اسفند، نیز حملاتی به تأسیسات گازی عسلویه گزارش شده بود و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعاتی پس از آن، حملات گسترده‌ای به تأسیسات نفت و گاز کشورهای عربی منطقه انجام داد.

۱۳:۵۷

بازداشت یک شهروند اورشلیم به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی

یک شهروند ساکن اورشلیم به اتهام «جاسوسی برای جمهوری اسلامی و همکاری با عوامل اطلاعاتی این کشور» با پرونده قضایی روبه‌رو شده و قرار است علیه او کیفرخواست صادر شود.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، این فرد متهم است که با عناصر اطلاعاتی جمهوری اسلامی در تماس بوده و مأموریت‌هایی را به‌دستور آن‌ها در داخل اسرائیل انجام داده است. این مأموریت‌ها شامل فعالیت‌های شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات از نقاط مختلف عنوان شده است.

در ادامه آمده که ارتباط این فرد با عوامل ایرانی از طریق شبکه‌های اجتماعی برقرار شده و او با آگاهی از هویت طرف مقابل، اقدام به همکاری کرده است. همچنین گفته شده که او در ازای دریافت پول، اقدام به انجام این مأموریت‌ها کرده است.

مقامات امنیتی اسرائیل این پرونده را بخشی از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای جذب نیرو در داخل اسرائیل توصیف کرده‌اند؛ موضوعی که به گفته آن‌ها در ماه‌های اخیر چندین مورد مشابه آن شناسایی شده است.

این پرونده در شرایطی مطرح شده که تنش‌ها و درگیری‌های اطلاعاتی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

۱۳:۵۱

دو کشتی‌ حامل گاز قطر نتوانستند از تنگه هرمز عبور کنند

داده‌های ردیابی کشتی در روز دوشنبه نشان داد که دو کشتی حامل گاز طبیعی مایع‌شده از بندر رأس لفان قطر پس از آنکه به سمت شرق و به سوی تنگه هرمز حرکت کردند، به محل قبلی خود بازگشتند.

اگر این کشتی‌ها با موفقیت از تنگه عبور می‌کردند، این نخستین عبور محموله‌های گاز طبیعی مایع‌ از این آبراه از زمان آغاز جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی در نهم اسفند می‌بود.

داده‌های شرکت‌های کپلر و بورس اوراق بهادار لندن نشان داد این کشتی‌ها، با نام‌های الدعاین و رشیده، محموله‌های خود را در اواخر فوریه بارگیری کرده‌اند.

این داده‌ها همچنین نشان داد که نفتکش الدعاین در حال حاضر مقصد خود را چین اعلام کرده است. علاوه بر این، داده‌های کپلر نشان داد هر دو نفتکش تحت کنترل شرکت قطرانرژی هستند.

این شرکت هنوز درباره این گزارش واکنشی نشان نداده است.

پیش‌تر، یک کشتی مخصوص حمل گاز طبیعی مایع‌شده ژاپنی به نام «سهار» موفق شد از تنگه عبور کند، اما این کشتی خالی بود.

قطر دومین صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع‌شده در جهان است و محموله‌های آن عمدتاً به کشورهای شرق آسیا می‌رود.

۱۳:۴۸

نتانیاهو از حذف رئیس سازمان اطلاعات سپاه تمجید کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پستی به زبان عبری در شبکه ایکس، از حذف مجید خادمی، رئیس سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران تمجید کرد و وعده داد که اسرائیل «با تمام قوا» به اهداف جنگی خود ادامه خواهد داد.

نتانیاهو همچنین از کشته شدن اصغر باقری، که هدایت «واحد مخفی ۸۴۰» نیروی قدس سپاه را بر عهده داشت، استقبال کرد و او را «مسئول حملات علیه یهودیان و اسرائیلی‌ها در سراسر جهان» نامید.

نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داد: «هر کس برای قتل شهروندان ما اقدام کند، هر کس تروریسم را علیه اسرائیل هدایت کند، و هر کس محور شرارت ایرانی را بنا کند، خونش به گردن خودش است.»

او تصریح کرد: «ما با قدرت و قاطعیت عمل می‌کنیم و به هر کسی که بخواهد به ما آسیب برساند، دست خواهیم یافت.»

نتانیاهو در پایان گفت: «ما با تمام قوا، در همه جبهه‌ها، تا زمانی که تهدید برطرف شود و تمامی اهداف جنگ محقق گردد، ادامه خواهیم داد.»

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG