رسانههای ایران از نابینا شدن ۹ نفر در یک مرکز چشم پزشکی به دلیل مصرف «داروی اشتباه» خبر داده و نوشتند این افراد پس از عمل جراحی آب مروارید دچار عفونت شدید چشمی شده و برخی نیز در معرض تخلیه چشم به دنبال عفونت شدید قرار گرفتهاند.
روزنامه «سازندگی» در گزارشی نوشت که این اتفاق در «مرکز چشم پزشکی نگاه» در یکی از مناطق شمالی تهران رخ داده است و با وجود پیگیریهای چند روز گذشته رسانهها، مسئولان بیمارستان نگاه هیچ توضیحی ارائه نداده و پاسخگوی فاجعه رخ داده، نبودند.
بنابر اعلام رسانهها، اسناد نشان میدهد که علت عفونت چشم این بیماران، آلودگی به نوعی باکتری به نام «سودوموناس آئروژینوزا» بوده است و آلودگی به این باکتری در پی عمل جراحی چشم در بیمارستان مذکور به اثبات رسیده است.
وبسایت خبری «تابناک» نیز در گزارشی تعداد این افراد را ۹ نفر اعلام کرده و نوشته است: «متاسفانه حداقل چهار نفر از آنها نیز تخلیه چشم شدهاند.»
این وبسایت تاکید کرده که یکی از پزشکان برای جلوگیری از تکرار این حادثه، بیماران را برای درمان به بیمارستانهای دیگری فرستاده است، اما مدیریت این بیمارستان به دلیل به خطر افتادن منافع سهامداران و سرمایهداران این کلینیک، این پزشک را مورد بازخواست قرار دادهاند.
قصور پزشکی در ایران طی سالهای اخیر افزایش یافته و بعضا پیامدهای ناگواری از جمله برخورد خانواده بیماران با کادر درمان را نیز به همراه داشته است. فعالان این حوزه معتقدند که مهاجرت گسترده پزشکان و پرستاران یکی از دلایل مهم افزایش اشتباهات پزشکی است و این روند به واسطه تشدید مهاجرت کادر درمان، کماکان افزایشی خواهد بود.
پیشتر روزنامه دولت جمهوری اسلامی، ایران، نوشت بود که «در ۸ ماه نخست سال جاری، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر از اعضای کادر درمان برای مهاجرت اقدام کردهاند.»
خبرگزاری ایرنا نیز اعلام کرده بود که تعداد اعضای سازمان نظام پزشکی که برای مهاجرت از این سازمان گواهی «گود استندینگ» گرفتهاند از حدود ۷۵۰ نفر در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است که افزایش بیش از ۸ برابری را نشان میدهد. روندی که در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ آنار بسیار بیشتری را ثبت کرده است.