لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۵

وال‌استریت ژورنال: حمله اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی اعتبار تجهیزات نظامی روسیه را نیز در هم شکست


حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی ـ تهران، شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳
حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی ـ تهران، شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳

روزنامه وال‌استریت ژورنال روز دوشنبه در گزارشی به انهدام سه سامانه اس-۳۰۰ ساخت روسیه در جریان حمله بامداد شنبه اسرائیل به جمهوری اسلامی پرداخت و عملکرد ضعیف این سامانه در جریان جنگ میان روسیه و اوکراین را یادآور شد.

در این گزارش آمده است که حملات هوایی اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی علاوه بر انهدام زیرساخت‌های نظامی حیاتی حکومت ایران، اعتبار تجهیزات نظامی روسیه را نیز که پیشتر به دلیل عملکرد ضعیف‌شان در جریان تهاجم به اوکراین آسیب دیده بود، در هم شکست.

این روزنامه آمریکایی با استناد به گفته‌های مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفت سامانه‌های اس-۳۰۰ مستقر در ایران در بهترین حالت شاید توانسته‌ باشند تنها چند فروند موشک شلیک‌شده از جنگنده‌های اسرائیل را منهدم کنند.

در حمله ٣١ فروردین منتسب به اسرائیل علیه جمهوری اسلامی نیز یک سامانه دیگر اس-۳۰۰ را منهدم شده بود.

ارتش اسرائیل صبح روز شنبه ۵ آبان، همزمان با طلوع آفتاب در ایران، اعلام کرد حملات «دقیق و هدفمند» به اهداف نظامی جمهوری اسلامی در مناطق مختلف ایران به پایان رسیده و هواپیماهای اسرائیلی با موفقیت به پایگاه‌های خود بازگشته‌اند.

این حمله در واکنش به حمله شلیک بیش از ۱۸۰ فروند موشک بالستیک به اسرائیل توسط حکومت ایران در روز ۱۰ مهر انجام شد. جمهوری اسلامی در ۲۵ فروردین نیز ۳۲۰ پرتابه اعم از پهپادهای انتحاری و موشک‌های بالستیک و کروز به اسرائیل شلیک کرده بود.

دو روز پس از این حملات و انتشار گزارش‌های متعددی دال بر موفقیت‌آمیز بودن این حملات، حکومت ایران بار دیگر اسرائیل را به پاسخگویی با استفاده از «همه ابزارها» تهدید کرد.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه گفت حکومت ایران از حق خود برای پاسخ به اسرائیل «عدول نخواهد کرد» و در این زمینه «قاطع و جدی» است.

بقائی با بیان این که جمهوری اسلامی «از همه ابزارها برای پاسخ قاطع» استفاده خواهد کرد، گفت که نوع پاسخ «حکومت ایران» با در نظر گرفتن «نوع حمله» اسرائیل خواهد بود.

اسرائیل از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل - که بر اثر آن دست‌کم ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر که عمدتا غیرنظامی بودند، به گروگان گرفته شدند - تاکنون در چندین جبهه با حکومت جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن در نبرد بوده است.

هنوز ۱۰۱ گروگان ربوده‌شده توسط حماس و دیگر ستیزه‌جویان فلسطینی در غزه هستند و تخمین زده شده که دست‌کم یک‌سوم آنها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

اسرائیل در شمال نیز با اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی حزب الله لبنان، درگیر بوده است. حزب‌الله لبنان از فردای حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ به طور یک‌جانبه حملات راکتی و پهپادی خود به شمال اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل هم در واکنش با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این گروه مورد حمایت حکومت ایران، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی این گروه از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفی‌الدین، را از پا درآورده است.

تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت حزب‌الله را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

شناسایی کلیت حزب‌الله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزب‌الله است.

XS
SM
MD
LG