لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۲

دخالت حراست دانشگاه صنعتی شریف در «شئون زندگی» دانشجویان؛ دوربین تشخیص چهره در خوابگاه دختران نصب شد


تحصن دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف، تهران - شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱
تحصن دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف، تهران - شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱

با ادامه سخت‌گیری‌ها و فشار بر دانشجویان ایران، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف از نصب دوربین تشخیص چهره در نقاطی از این دانشگاه از جمله ورودی خوابگاه دختران خبر داد.

علی کریمی در گفتگو با وب‌سایت «جماران» گفت که هدف از نصب دوربین‌ها، کنترل حجاب اجباری و همچنین رصد کردن «ساعت تردد» دانشجویان است.

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد که پس از تصویب «شیوه‌نامه ۱۴۰۱»، حراست دانشگاه «در تمام شئون» زندگی دانشجویان دخالت می‌کند.

این «شیوه‌نامه انضباطی» در آبان سال ۱۴۰۱، چند هفته پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتراضات در ایران، با هدف تضعیف فضای دانشجویی و سرکوب فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در دانشگاه طراحی شد و تشدید برخوردها و سرکوب دانشجویان و اساتید را تسهیل کرد.

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف گفت که پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، تنها در این دانشگاه ۳۳۰ دانشجو به کمیته انضباطی احضار شدند و برایشان پرونده تشکیل شد، ۶۰ مورد حکم گرفتند که حکم دست‌کم ۲۰ دانشجو، تعلیق از تحصیل بود.

علی کریمی می‌گوید شماری از دانشجویان به دلیل فعالیت در فضای مجازی، پوشش و مواردی از این دست به حراست خوانده شده، تهدید شده‌اند و گاه نیز با والدین آنها تماس گرفته شده است.

سرکوب در فضای دانشگاه تنها منحصر به دانشجویان نبوده و با اساتیدی که از دانشجویان خود و یا اعتراضات سراسری حمایت کرده‌اند نیز برخورد شده است.

علی کریمی‌ می‌گوید روند ارتقای ۷۰ تن از اساتید هیأت علمی شریف متوقف شده است و آنها بلاتکلیف هستند.

به گفته او، «عملکرد هیأت جذب هم روند شفافی ندارد که بدانیم ملاک‌ها چیست و طبق چه معیارهای ارتقای اساتید انجام می‌شود و حتی اعضایش هم مشخص نیست.»

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف به موج مهاجرت اساتید طی ۳ سال اخیر نیز اشاره کرد و می‌گوید ۱۰ تا ۱۵ درصد از اساتید این دانشگاه مهاجرت کرده‌اند و با توجه به اینکه دانشکاه شریف ۴۵۰ تن عضو هیأت علمی دارد، تعداد اساتید مهاجرکننده به ۶۰ تا ۷۰ تن می‌رسد.

مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم جمهوی اسلامی، و وزرایش از زمان آغاز به کار، وعده داده‌اند تا مشکلات اساتید و دانشجویان را رفع و بازگشت آنها به دانشگاه‌ها را تسهیل کنند. با این حال، هنوز تغییر چندانی صورت نگرفته است.

پیشتر، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران نیز گفته بود که در دانشگاه تهران «حجاب‌بان‌ها همچنان در گیت‌های ورودی مستقر هستند» و حضور آنان را باعث تحقیر و رنجش دانشجویان است.

علیرضا هاشمی‌بافقی به «روزنامه هم‌میهن» گفته بود که با وجود کم رنگ شدن تذکرها در خارج از فضای دانشگاه‌ها، «در دانشگاه تهران همچنان تذکر حجاب می‌دهند» و تاکید کرد که «در این زمینه تغییر مثبتی اتفاق نیفتاده است.»

چندی پیش ۳۱ تشکل دانشجویی در نامه‌ای به وزرای علوم و بهداشت دولت چهاردهم، با اشاره به اینکه هنوز بعضی از دانشجویان زندانی هستند، برخی در انتظار اجرای حکم زندان هستند، برخی ستاره دارند، شماری اخراج و بسیاری نیز با حکم کمیته‌های انضباطی از تحصیل محروم شده‌اند، خواستار لغو برخوردهای غیرقانونی، بی‌اثر کردن احکام و برچیده شدن موانعی شدند که فعالیت تشکل‌های دانشجویی را محدود کرده است.

XS
SM
MD
LG