سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۶ مهر تاکید کرد این حق اسرائيل است که پاسخ دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را بدهد.
متیو میلر در کنفرانس خبری روزانه خود در واشنگتن و در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا که آیا سعی کردید اسرائيل را از حمله تلافیجویانه منصرف کنید، گفت «وقتی کشوری به آن شکل به کشور دیگری حمله میکند، البته که آنها (اسرائيل) حق پاسخگویی دارند»
او اضافه کرد که از دیدگاه آمریکا تلافی «حملهای با ۲۰۰ موشک بالستیک» جایز است.
جمهوری اسلامی ۱۰ مهر اسرائیل را با دستکم ۱۸۰ موشک بالستیک هدف حمله قرار داد که به گفته مسئولان حکومتی در تلافی کشتن حسن نصرالله رهبر حزبالله لبنان، اسماعیل هنیه رهبر حماس، و عباس نیلفروشان از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، توسط اسرائیل انجام شد.
ایالات متحده از همان ابتدا اقدام تلافیجویانه را حق اسرائیل دانسته و گفته است با مقامهای این کشور در حال گفتوگو در مورد چگونگی پاسخ اسرائیل است و به گفته متیو میلر این رایزنی همچنان ادامه دارد.
رئیس جمهوری آمریکا مخالف حمله تلافیجویانه اسرائیل به سایتهای هستهای جمهوری اسلامی و حتی صنعت نفت ایران است.
مخالفت آمریکا با حمله به سایتهای هستهای ناشی از احتمال آغاز جنگی تمامعیار است، اما دلیل مخالفت با حمله به تأسیسات نفتی نگرانی تأثیر آن روی بهای جهانی نفت، آن هم فقط یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، عنوان شده است.
با این حال، همانطور که جنگ اسرائيل در نوار غزه نشان داده است، هیچ تضمینی وجود ندارد که اسرائيل نظرات دولت آمریکا را بپذیرد.
دنی دنون، سفیر اسرائيل در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه خطاب به جمهوری اسلامی و گروههای نیابتیاش گفت «ما تصمیم میگیریم کی و کجا تلافی کنیم.»
او با تاکید بر این که «پاسخی در کار خواهد بود،» اضافه کرد «ما مطمیئن خواهیم شد آنهایی که در پی از بین بردن ما هستند، بهای اعمال خود را خواهند پرداخت.»
دنون که در سالگرد حمله گروه حماس مورد حمایت حکومت ایران با خبرنگاران در سازمان ملل گفتوگو میکرد افزود، هنوز بحث در مورد اهداف حمله تلافیجویانه در کابینه اسرائیل ادامه دارد.
همزمان در روز دوشنبه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود مقابل حملات حزبالله، حماس، حوثیها، و حکومت جمهوری اسلامی در ایران دفاع میکند.