لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۸

دو مقام اسرائیلی می‌گویند تمرکز نظامی باید از غزه به لبنان و ایران تغییر کند؛ «در این زمینه دیر کرده‌ایم»


سربازان اسرائیلی در مرز لبنان و اسرائیل
سربازان اسرائیلی در مرز لبنان و اسرائیل

دو مقام اسرائیلی می‌گویند که اکنون وقت آن رسیده که «تمرکز نظامی» از غزه به سمت لبنان و ایران تغییر کند.

بنی گنتس، عضو سابق کابینه جنگ، می‌گوید اسرائیل باید تمرکز خود را به سمت حزب‌الله و مرز لبنان تغییر دهد و هشدار می‌دهد که «در این زمینه دیر کرده‌ایم.»

نسییم واتوری، نماینده لیکود و عضو کمیته امور خارجه و دفاع کنست، نیز ادعا می‌کند که تنها «چند روز» تا آغاز یک جنگ تمام‌عیار بین اسرائیل و لبنان باقی مانده است.

به گزارش تایمز اسرائیل، گنتس که در واشنگتن و در یک نشست درباره خاورمیانه سخنرانی می‌کرد، گفت: «ما نیروی کافی برای مقابله با غزه داریم و باید بر آنچه در شمال می‌گذرد تمرکز کنیم.» او همچنین حکومت ایران و نیروهای نیابتی آن را «مساله اصلی» دانست.

این عضو سابق کابینه جنگ اسرائیل که چند ماه پیش از کابینه کناره‌گیری کرد افزود که زمان حمله از مرزهای شمالی «فرا رسیده و در واقع فکر می‌کنم در این زمینه دیر کرده‌ایم.»

گنتس همچنین گفت که اسرائیل با تخلیه بخش زیادی از شمال کشور پس از شدت گرفتن درگیری‌ها با حزب‌الله، اشتباه کرده است.

او گفت: «در غزه، ما از یک نقطه تعیین‌کننده در کارزار عبور کرده‌ایم. می‌توانیم هر کاری که بخواهیم در غزه انجام دهیم. باید تلاش کنیم تا توافقی برای آزادی گروگان‌های خود به‌دست آوریم، اما اگر این در روزها یا هفته‌های آینده ممکن نباشد، باید به سمت شمال حرکت کنیم.»

گنتس همچنین گفت: «ما قادر هستیم در صورت نیاز، به لبنان حمله کنیم.» او افزود: «داستان حماس قدیمی است» و گفت که «مساله اصلی [حکومت] ایران و نیروهای نیابتی آن در منطقه و اقداماتی است که آن‌ها در تلاش برای انجام دادن هستند.»

در گزارش دیگری، نسییم واتوری، که عضو حزب حاکم نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو است، به شبکه عمومی کان گفت که وقتی این جنگ آغاز شود، منطقه ضاحیه در بیروت که پایگاه اصلی حزب‌الله است «مانند غزه خواهد شد.»

واتوری تهدید کرد که «راه دیگری وجود ندارد» و اضافه کرد که نتانیاهو نیز با او هم‌نظر است و «این چیزی است که در روزهای آینده اتفاق خواهد افتاد.»

او گفت که نتانیاهو روز یکشنبه به مقامات نظامی اطلاع داده و به آن‌ها گفته است: «ما باید این ماجرا را پایان دهیم.»

واتوری برنامه جنگی خود را این‌گونه شرح داد که عملیات با یک حمله پیشگیرانه بزرگ شبیه به حمله‌ای که اخیراً یک حمله موشکی بزرگ برنامه‌ریزی شده حزب‌الله به مرکز اسرائیل را خنثی کرد، شروع می‌شود، فقط این حمله حداقل ۴ تا ۵ روز طول می‌کشد و به دنبال آن یک حمله زمینی انجام می‌شود.

همزمان با سخنان این مقامات اسرائیلی، سرلشکر سلامی، ۱۸ شهریور در یک سخنرانی، اسرائیل را تهدید به «طعم تلخ انتقام» بابت کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر گروه حماس در تهران کرد.

او درباره نحوه این انتقام‌جویی ادعا کرد که «حتما متفاوت عمل خواهد شد و این معما زمانی برای همه حل می‌شود.»

او اسرائیل را تهدید کرد که «فکر نکنند که زدند و گریختند» و ادعا کرد که «آن‌ها حتما ضربه می‌خورند و نمی‌توانند بگریزند.»

حزب‌الله، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، در روز ۶ مرداد حمله‌ای راکتی به شمال اسرائیل انجام داد که موجب کشته‌شدن ١٢ کودک و نوجوان شد. در مقابل، اسرائیل روز ٩ مرداد فواد شکر، ارشدترین فرمانده نظامی حزب‌الله، را هدف حمله‌ای مرگبار در بیروت قرار داد.

تنها ساعاتی بعدتر در بامداد ۱۰ مرداد، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی وقت حماس، نیز هدف حمله‌ای مرگبار در تهران قرار گرفت که مقام‌های جمهوری اسلامی به رغم موضع «نه تایید و نه تکذیب» اسرائیل، به این کشور نسبت می‌د‌هند.

حکومت ایران و حزب‌الله هشدار داده‌اند که این حملات مرگبار را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت. مقامات اسرائیلی نیز وعده داده‌اند هر کسی به این کشور حمله کند، مجبور به پرداخت بهایی سنگین خواهد شد.

گسترش منازعات منطقه‌ای به جنوب لبنان در حالی است که مذاکرات آتش بس بین اسرائیل و حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است به بن بست رسیده و اسرائیل و حماس یکدیگر را مقصر شکست مذاکراتی معرفی می‌کنند که با میانجی‌گری مصر، آمریکا، و قطر، دنبال می‌شود.

بنی گانتس، رهبر حزب وحدت ملی، اعلام کرد که به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفته است که «جهان باید از افزایش فشار نظامی بر حماس در غزه حمایت کند، زیرا به نظر می‌رسد توافق گروگان‌ها متوقف شده است.»

گانتس با صدور بیانیه‌ای از این دیدار گفت: «پس از ماه‌ها که حماس چارچوب توافق را نپذیرفته، ما از جهان انتظار داریم که از اسرائیل برای افزایش فشار نظامی و غیرنظامی در غزه حمایت کند.»

این در حالی‌است که آمریکا قصد دارد تا پیشنهاد جدیدی را به طرف‌های متخاصم ارائه دهد ولی با توجه به اختلافات عمیق، چشم‌انداز روشنی برای مذاکرات متصور نیست. ویلیام برنز، رئیس سیا، مذاکره کننده ارشد ایالات متحده، در جریان یک رویداد سیاسی در لندن گفت که بزودی پیشنهاد کامل‌تری از سوی آمریکا برای پایان دادن به جنگ در غزه ارائه خواهد شد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که هم اسرائیل، ‌‌و هم حماس که پیش از جنگ غزه را اداره می‌کرد و مسئول کشتار یهودیان در حمله ۱۵ مهر به اسرائیل است، باید برای دستیابی به توافق، امتیازاتی بدهند.

XS
SM
MD
LG