لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۸

ادامه عملیات ارتش اسرائیل در کرانه باختری؛ یک فرمانده «جهاد اسلامی» و ۴ شبه‌نظامی فلسطینی کشته شدند


عملیات ارتش اسرائیل در اردوگاه نورالشمس در مجاورت شهر طولکرم، کرانه باختری. چهارشنبه ٧ شهریور ۱۴۰۳
عملیات ارتش اسرائیل در اردوگاه نورالشمس در مجاورت شهر طولکرم، کرانه باختری. چهارشنبه ٧ شهریور ۱۴۰۳

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه هشت شهریور اعلام کرد ۵ شبه‌نظامی فلسطینی از جمله یک فرمانده جهاد اسلامی را که در داخل مسجدی در طولکرم در مرکز کرانه باختری پنهان شده بودند، از پا در آورده است.

به گزارش حساب فارسی‌زبان ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی «ایکس»، محمد جابر، معروف به «ابو شجاع» رئیس «سازمان تروریستی [جهاد اسلامی] در نورالشمس، که در بسیاری از حملات تروریستی و همچنین هدایت حمله تیراندازی [مرگبار] در ماه ژوئن گذشته» شرکت کرده بود، از جمله کشته‌شدگان است.

گروه جهاد اسلامی ضمن تایید کشته شدن این فرمانده خود مدعی شد در پاسخ به این حمله، «به طور مستقیم» به سربازان اسرائیلی ضربه وارد کرده است. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی توضیحی در مورد این «ضربه» ادعایی خود توضیح نداد.

خبرگزاری رویترز به نقل از «شاهدان محلی» خبر داد که این عملیات از اوایل روز چهارشنبه هفتم شهریورآغاز شده و در آن صدها سرباز اسرائیلی با پشتیبانی هلیکوپترها، پهپادها، و نفربرهای زرهی به طولکرم، جنین، و مناطقی در دره اردن حمله کرده‌اند.

مقامات بهداشتی فلسطینی نیز از کشته‌شدن ١٢ تن طی حملات روز چهارشنبه ارتش اسرائیل خبر دادند.

شاخه‌های نظامی حماس، جهاد اسلامی، و فتح با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه در روز چهارشنبه مدعی شده بودند که شبه‌نظامیان آنها بمب‌هایی را علیه خودروهای نظامی اسرائیل در جنین، طولکرم، و فارعه در دره اردن منفجر کرده‌اند.

از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس علیه اسرائیل و سپس عملیات ارتش اسرائیل در غزه با هدف نابودی این گروه تحت حمایت حکومت ایران و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده، درگیری‌ها در کرانه باختری تشدید شده است.

در همین ارتباط، یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که ارتش این کشور از سه‌‍شنبه شب ششم شهریور عملیات گسترده‌ای را در اردوگاه‌های آوارگان در جنین و طولکرم برای «خنثی کردن زیرساخت‌های تروریستی اسلامی-ایرانی» که در آنجا مستقر هستند، آغاز کرده است.

آقای کاتز جمهوری اسلامی را متهم کرد که «با تامین مالی و تجهیز نظامی تروریست‌ها و قاچاق تسلیحات از اردن در تلاش است تا یک جبهه تروریستی علیه اسرائیل در کرانه باختری بر اساس الگوی غزه و لبنان ایجاد کند.»

وزیر خارجه اسرائیل تاکید کرد که باید با «تهدید زیرساخت تروریستی در غزه، شامل تخلیه موقت ساکنان فلسطینی» مقابله کنیم و «گام‌های ضروری بعدی» را برداریم.

یسرائیل کاتز پیشتر در روز ۲۲ مرداد نسبت به قاچاق سلاح‌های جمهوری اسلامی ایران از طریق اردن به کرانه باختری هشدار داده بود.

او گفته بود تلاش حکومت ایران برای ایجاد «یک جبهه تروریستی جدید در شرق علیه مراکز عمده جمعیتی اسرائیل» موجب پیدایش «وضعیت جدی و خطرناکی» شده است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

پس از این حمله تروریستی، اسرائیل تهاجم به غزه را به منظور نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده از سوی حماس آغاز کرد.

با گذشت حدود ده ماه از حمله تروریستی ۱۵ مهر، مجموع ۱۱۰ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۵ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که ۴۸ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

XS
SM
MD
LG