معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده درباره دیدگاه جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات روز پنجشنبه ۲۵ مرداد در دوحه، پایتخت قطر، درباره برقراری آتشبس در غزه و آزادی گروگانها گفت که درباره مشخصات روند مذاکرات صحبت نمیکند و از رد و یا تایید حضور جمهوری اسلامی در این مذاکرات خودداری کرد.
ودانت پاتل روز سهشنبه ۲۳ مرداد در کنفرانسی مطبوعاتی این پاسخ را در واکنش به پرسشی در مورد وجود گزارشهایی در مورد احتمال اعزام یک هیات از سوی جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات دوحه عنوان کرد.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی نوشته بود که «ایران در حال بررسی اعزام نمایندهای به مذاکرات آتشبس است که اولین بار از زمان آغاز جنگ در غزه خواهد بود.»
به گفته این دو مقام جمهوری اسلامی که رویترز به نام آنها اشاره نکرد، «این نماینده به طور مستقیم در جلسات شرکت نخواهد کرد، اما در گفتوگوهای پشت پرده «برای حفظ خط ارتباط دیپلماتیک» با ایالات متحده در ادامه مذاکرات شرکت خواهد کرد.
این خبرگزاری اشاره کرده بود که مقامات ایالات متحده، قطر و مصر فوراً به پرسشها در این مورد آیا جمهوری اسلامی نقشی غیرمستقیم در مذاکرات خواهد داشت، پاسخ ندادند.
اما به گزارش خبرگزاری حکومتی «ایرنا»، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرد که «ایران در گفتگوهای غیرمستقیم آتشبس در غزه با میانجیگری مصر، قطر و آمریکا میان اسرائیل و حماس حضور نداشته و نخواهد داشت.»
حماس یکی از گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی است.
مقامات آمریکایی تاکید کردهاند که توافق برای آزادی گروگانها و آتشبس در غزه تنها راه کاهش تنشهای منطقهای است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۱۶ مرداد گفت توافق آتشبس در غزه به مرحله نهایی رسیده است و فقط تنشهای موجود میان اسرائیل با جمهوری اسلامی این توافق را تهدید میکند.