لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۲

جنجال یک آخوند در یک مرکز پزشکی؛ دادستان قم: پرونده قضایی تشکیل شده است


درگیری یک زن با یک آخوند مدافع حجاب اجباری در قم - اسکرین‌شات از تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها
درگیری یک زن با یک آخوند مدافع حجاب اجباری در قم - اسکرین‌شات از تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها

رسانه‌های ایران اعلام کردند که پس از انتشار فیلمی که روایت‌گر درگیری یک زن با یک فرد معمم «آتش به اختیار» پس از تصویربرداری از او در زمان شیردهی به فرزندش بود، نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت این مادر اهل قم و مدیریت و کادر درمان درمانگاه محل وقوع حادثه کرده‌اند.

وب‌سایت «دیده بان ایران» در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است که انتشار این فیلم با واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بوده است.

بر همین اساس به نقل از کانال خبری «الفرقان» که به «جریان‌های تندرو مذهبی» در قم نزدیک است، اعلام شده که مادر قمی، مدیر و کارکنان درمانگاه بازداشت شده‌اند.

این کانال اطلاع‌رسانی در اپلیکیشن بومی «ایتا» نوشته است: «اخیرا فیلمی از عربده کشی هنجارشکن گستاخ در درمانگاهی در قم و اهانت به روحانیت و همکاری مسئولان درمانگاه با شبکه معاند مرتبط با سرویس جاسوسی بیگانه و ارسال تصاویر دوربین مداربسته به آن منتشر شده است.»

این کانال اطلاع‌رسانی مدعی شده که «فرد هتاک به همراه مدیر درمانگاه و کارکنان درمانگاه توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و به دلیل همکاری با رسانه‌های معاند و ارسال فیلم دوربین مدار بسته برای رسانه‌های معاند مجوز درمانگاه باطل و مدیران درمانگاه به دستگاه قضایی معرفی شدند.»

ادعای بازداشت این افراد از سوی سازمان اطلاعات سپاه در حالی است که حسن غریب، دادستان قم در این رابطه اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است: «در این رابطه دستورات قضایی لازم صادر و پرونده قضایی تشکیل شده است.»

به گفته او، دستور برای «شناسایی اخلالگران در نظم» و «عناصری که تصویر را به رسانه‌های معاند منتقل کردند» صادر شده است.

این مقام قضایی «پلمب درمانگاه و یا ابطال مجوز آن» را نیز «شایعه» خوانده است.

از سوی دیگر، سکینه پاد، دستیار ابراهیم رئیسی در «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی» با ابراز تأسف از «ایجاد دوقطبی» در جامعه گفت: «این خیلی بد است که ما مردم خشونت کلامی با هم داریم. این نوع مواجهات خیلی نازیبایی است که دارد صورت می‌گیرد.»

او با بیان این که بازداشت زن معترض به آخوند «تکذیب شده»، افزود: «بسیار بد بود و دو طرف با هم با خشونت حرف می‌زدند. بر مبنای مبانی عقلانی، شرعی، اخلاقی، حقوقی و عرفی نباید به یک طرف غش بکنیم. طرفین با همدیگر مواجهه نازیبایی داشتند. ما خانم‌ها بیشتر درک می‌کنیم. مثلا من نگران بچه‌ام هستم و استرس دارم و شاید یک مقدار قابل توجیه باشد آن نوع مواجهه و پرخاشگری ایشان. چرا آن روحانی می‌خواهد امر به معروف کند فیلم و عکس می‌گیرد؟ چطور مواجهه‌ای داشته که مرجعیت خود را از دست داده و نسبت به او پرخاشگری می‌شود؟ این‌ها نیاز به آسیب‌شناسی دارد.»

تصاویر این درگیری در روزهای گذشته به دست تعدادی از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران رسید که پخش آن بازتاب‌های گسترده‌ای در پی داشت.

در پی دور جدید مبارزات مدنی زنان و تلاش برای داشتن حجاب اختیاری، جمهوری اسلامی رویکرد برخورد با معترضان را در دستور کار قرار داده است. برهمین اساس گزارش‌های منتشر شده در یکسال گذشته نشان می‌دهد هرگونه اعتراض مردمی به «آتش به اختیاران» و ایجاد مزاحمت برای دارندگان حجاب اختیاری در نهایت به بازداشت و محاکمه شهروندان منجر شده است.

تلاش برای داشتن حجاب اختیاری پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ که به اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» معروف شد، با رویکرد جدید و همراهی بخش قابل توجهی از مردم دنبال می‌شود.

XS
SM
MD
LG