شبهنظامیان حوثی روز دوشنبه مسئولیت حمله به کشتی باری «روبیمار» را بر عهده گرفتند و گفتند این کشتی در معرض خطر غرق شدن است.
به گفته یحیی سریع، سخنگوی حوثیها، خدمه کشتی در سلامت هستند. او همچنین مدعی شد که حوثیها یک فروند پهپاد آمریکایی را در بندر حدیده ساقط کردهاند.
شرکت امنیت دریایی این کشتی، الاساس-ساپو، روز دوشنبه به خبرگزاری رویترز گفت «روبیمار» هدف حمله دو موشک قرار گرفته، همگی خدمه آن به سلامت از کشتی تخلیه شدهاند، کشتی در حال غرق شدن است، و مدیران و مالکان این کشتی گزینه یدککشی آن را بررسی میکنند.
اگرچه از زمان آغاز حملات حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران به کشتیهای در حال گذر از دریای سرخ، هیچ کشتیای غرق نشده و هیچ خدمهای جان خود را از دست نداده، اما نگرانیهای فزایندهای در این ارتباط وجود دارد.
شرکت امنیت دریایی بریتانیایی «آمبری» اعلام کرد کشتی باری «روبیمار» که حامل پرچم بلیز، ثبتشده در بریتانیا، و تحت اداره لبنان است، روز یکشنبه در تنگه بابالمندب هدف حمله قرار گرفته و خدمه آن تخلیه شدهاند.
در دومین حمله حوثیها تنها طی چند ساعت، این گروه نیابتی جمهوری اسلامی روز دوشنبه به یک کشتی حامل پرچم یونان و تحت مالکیت ایالات متحده دو بار حمله موشکی کرد.
خبرگزاری رویتزر ضمن اعلام این خبر به نقل از وزارت کشتیرانی یونان افزود حمله مزبور تلفات جانی در بر نداشته و تنها یک پنجره این کشتی آسیب دیده است.
کشتی مزبور حامل غلات از آرژانتین به بندر عدن بوده و پنج تن از مجموع ٢٣ خدمه آن یونانی هستند.
در همین ارتباط، انجمنهای صنعت کشتیرانی روز دوشنبه خواستار آزادی فوری ۲۵ خدمه کشتی ربودهشده «گلکسی لیدر» هستند که از روز ٢٨ آبان سال جاری توسط حوثیها به گروگان گرفته شدهاند.
همزمان سعد الکعبی، مدیرعامل شرکت «قطر انرژی» روز دوشنبه گفت اختلالات در کشتیرانی حوزه در دریای سرخ اگرچه بر تحویل گاز طبیعی مایع این شرکت تاثیر میگذارد اما تولید همچنان ادامه خواهد داشت.
«قطر انرژی» که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع است، یک ماه پیش اعلام کرد کشتیرانی در دریای سرخ را بنا به دلایل امنیتی متوقف کرده است.
نیروهای حوثی وابسته به جمهوری اسلامی ایران از آبان امسال و با ادعای حمایت از فلسطینیها در جنگ بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس در نوار غزه، کشتیهای تجاری بینالمللی را در دریای سرخ، خلیج عدن، تنگه باب المندب هدف حملات پهپادی و موشکی قرار دادهاند.
این حملات چندین شرکت ترابری را بر آن داشته که عبور از دریای سرخ را متوقف کنند و مسیر طولانیتر و گرانتر دور زدن قاره آفریقا را انتخاب کنند.
جنگندههای آمریکایی و بریتانیایی در واکنش به اقدامات حوثیها حملات تلافی جویانهای را در سراسر یمن انجام دادند.
پیشتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که جمهوری اسلامی ایران «نمیتواند نقش خود در قادر ساختن [حوثیها] به انجام حملات [به کشتیها] و حمایت» از آنها را «انکار» کند.
در این بیانیه آمده است که از سال ۱۳۹۳ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تسلیحات پیشرفتهای را در اختیار حوثیها قرار داده است که آنها از آن تسلیحات برای حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ استفاده کردهاند.