لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۶

تداوم بی‌خبری از وضعیت یک روزنامه‌نگار؛ پیگیری‌ها در مورد مهدی افشارنیک «به نتیجه نرسیده» است


مهدی افشارنیک، روزنامه‌نگار بازداشت‌شده
مهدی افشارنیک، روزنامه‌نگار بازداشت‌شده

با گذشت بیش از یک هفته از بازداشت مهدی افشارنیک، خبرنگار و مستندساز حوزه نفت، برخی از همکاران او از بی‌نتیجه بودن پیگیری‌ها درباره وضعیتش خبر داده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، مهدی افشارنیک که سابقه همکاری با روزنامه‌های اعتماد و شرق را در کارنامه دارد احتمالا روز چهارشنبه ۱۱ بهمن بازداشت شده و به گفته همسرش در زندان اوین بسر می‌برد.

پیشتر کانال تلگرامی باشگاه روزنامه‌نگاران ایران به نقل از همسر مهدی افشارنیک گزارش داده بود که او یک روز پس از بازداشت در تماس با خانواده از حضورش در زندان اوین خبر داده و از آن زمان دیگر تماسی نگرفته است.

بنا بر این گزارش به رغم پیگیری خانواداه و وکیل آنها، مراجع قضائی درباره دلیل بازداشت مهدی افشارنیک هیچگونه اطلاعاتی ارائه نداده‌اند.

تداوم بازداشت و بی‌خبری درباره وضعیت این روزنامه‌نگار موجب انتقاداتی در میان فعالان رسانه و کنشگران سیاسی شده است.

سیدصادق حسینی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی در صفحه ایکس‌(توئیتر سابق) نوشته: « از بازداشت آقا مهدی افشارنیک بیشتر از یک هفته گذشته؛ و همچنان پیگیری‌های خیلی‌ها به نتیجه نرسیده؛ و می‌گویند: انشالله به زودی! برای مایی که بیرونیم ان‌شالله! یک چیز است و برای مهدی که آن‌توست یک چیز و برای خانواده‌اش یک چیز دیگر.»

مجید آذرپی، زندانی سیاسی سابق، هم از سکوت درباره «سلب آزادی مبهم یک رفیق» انتقاد کرده و نوشته:« به راستی نوشتن از سلب آزادی مبهم یک رفیق کجای کار و زندگیتان را مختل می‌کند؟ یادتان بماند که این آسیب [آسیاب] به نوبت است و تا رسیدن نوبت به شما فرصت بسیاری باقی نیست...»

در پی تداوم فشارهای حکومت ایران بر روزنامه‌نگاران از جمله در قالب برخوردهای قضائی و صدور احکام حبس برای آنها، فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران بتازگی بار دیگر از مقامات جمهوری اسلامی خواست تا همه روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه ها که در ایران زندانی هستند را فورا آزاد کنند.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران، گفت که مقامات جمهوری اسلامی «همواره روزنامه نگاران را هدف مجازات های بی‌جا قرار می دهند.»

او از قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواست که «اجازه دهند روزنامه‌نگاران بر اساس اسناد بین المللی که ایران باید به آنها پایبند باید باشد، آزادانه فعالیت کنند.»

بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانه‌ها که ١٣ اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر شد، ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG