لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۶

گزارش نرگس محمدی از زندان اوین؛ افزایش فشار بر زنان زندانی و وخامت وضعیت جسمانی آنها



نرگس محمدی
نرگس محمدی

در پیامی که در حساب‌های مرتبط با نرگس محمدی در اینستاگرام و تلگرام منتشر شده برنده ایرانی صلح نوبل از زندان خبر داده که طی روزهای گذشته، از ۶۱ زندانی سیاسی زن محبوس در زندان اوین، ۱۳ نفر به دستور مقامات امنیتی - قضایی از حق تماس تلفنی محروم شده‌اند.

در این گزارش که حاوی آمار و اطلاعاتی در مورد وضعیت جسمی و سن زنان زندانی است تاکید شده که در میان ۶۱ زن زندانی سیاسی زندان اوین، ۱۹ نفر در بازداشت موقت، بدون حکم قطعی و در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و برخی از آنها با اتهامات سنگین روبه‌رو هستند.

به نوشته نرگس محمدی، پنج نفر از این ۱۹ زن، یعنی پروین میرآسان، ارغوان فلاحی، فرحناز نیکخو، الهه محمدی و نیلوفر حامدی، بیش از یک سال را در «بازداشت موقت» گذرانده‌اند.

الهه محمدی و نیلوفر حامدی، خبرنگاران روزنامه هم‌میهن و شرق، سال گذشته درپی پوشش خبری کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» و مراسم خاک‌سپاری او بازداشت شدند و طبق حکم دادگاه بدوی به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم شدند.

بنا بر پیامی که نرگس محمدی به بیرون از زندان منتقل کرده، در میان ۶۱ زن زندانی سیاسی- عقیدتی در زندان اوین، ۴ زن بالای ۷۰ سال و ۱۰ زن بالای ۶۰ سال سن دارند.

بنابر همین گزارش، ۳ زن سابقه ابتلا به سرطان، ۷ زن مبتلا به بیماری‌های قلبی، ۴ زن مبتلا به بیماری‌های استخوان و مفاصل حاد و ۳ زن هم مبتلا به بیماری‌های «لاعلاج» لوپوس، پارکینسون، تومور و سکته مغزی هستند.

چند روز پیش هم صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل در روایتی از بازدید شماری مقامات قضایی جمهوری اسلامی از بند زنان زندان اوین نوشت که مقامات پس از واکنش زنان زندانی و سر داده شدن شعار، «از بند گریختند.»

بنابر متنی که در این صفحه منتشر شده این اتفاق در جریان بازدید روز ششم دی ‌قضات دادگاه انقلاب و مقامات قضایی جمهوری اسلامی از زندان اوین، رخ داده بود.

این حساب کاربری تاکید کرده است که «قضات دادگاه انقلاب و مقامات جمهوری اسلامی برای گرفتن درخواست زندانیان به بند زنان آمدند، اما با برگزاری دادگاه مردمی توسط زنان زندانی مواجه شدند و بند گریختند.»

نرگس محمدی که هم اکنون در زندان اوین محبوس است دومین زن ایرانی است که جایزه صلح نوبل به او تعلق می‌گیرد. این جایزه بیست سال پیش یعنی در سال ۱۳۸۲ خورشیدی به شیرین عبادی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، اهدا شد.

XS
SM
MD
LG