لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۳

بحران اجتماعی در ایران؛ یک مقام بهزیستی از اوج گیری مصرف «گل و شیشه» می‌گوید


اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان در ایران
اعتیاد در میان نوجوانان و جوانان در ایران

پس از آنکه تابستان امسال معاون پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر از شیوع اعتیاد در ۲/۱ درصد جمعیت دانش‌آموزان کشور خبر داد حالا معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی «گل و شیشه» را بیشترین علت تماس‌ها با «خط ملی اعتیاد» اعلام کرده است.

این مقام مسئول در سازمان بهزیستی به خبرگزاری ایلنا گفته است که ۷۴ درصد افرادی که با «خط ملی اعتیاد» تماس می‌گیرند زنان هستند و در بیشتر موارد در خصوص علائم «گل و شیشه» سوال می‌پرسند.

فرهاد اقطار تاکید کرده که در ۶ ماهه ابتدای سال بیشترین سوالات از تماس‌های برقرار شده با «خط ملی اعتیاد» درباره «گل و شیشه» بوده است.

افزایش تماس زنان با این مرکز و رواج مواد مخدر «گل و شیشه» زمانی بیشتر معنا پیدا می‌کند که به صحبت‌های معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در ۳۱ تیرماه هم رجوع کنیم.

مهری سادات موسوی در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که سن اعتیاد کاهش پیدا کرده و به ۱۰ سال رسیده و «اعتیاد زنانه شده» است.

موسوی قیمت پایین مواد مخدر و صنعتی شدن را عامل تغییر الگوی مصرف دانسته و گفته بود «خانواده‌ها تصور می‌کنند که فرزندشان در اتاق خود و در فضای امن است، اما در حال مصرف مواد مخدر صنعتی است.»

او به رواج مواد مخدر در مدارس هم اشاره کرده و گفته بود که «سیستم آموزش و پرورش بسته است» و اجازه همکاری نمی‌دهد.

خبرگزاری «ایسکانیوز» وابسته به دانشگاه آزاد، مرداد ماه امسال در گزارشی به موضوع رواج مصرف «گل» در بین نوجوانان پرداخت و نوشته بود امروزه ماده مخدر «گل تقریبا پرمصرف‌ترین مواد مخدر در بین جوانان است»، به طوری که حتی در مدارس و بین دانش‌آموزان دست به دست می‌شود.

این خبرگزاری تاکید کرد که «با این که مصرف مواد مخدر میان نوجوانان هم بسیار است اما بهزیستی اجازه بستری شدن معتادان زیر ۱۸ سال را به مراکز کمپ اعتیاد نمی‌دهد.»

فروردین ماه سال جاری نیز «موسسه کادراس» که به‌عنوان مرکز تحقیقات بین‌المللی مواد مخدر فعالیت می‌کند اعلام کرد مصرف ماده مخدر گل پس از تریاک و شیشه در کشور در رتبه سوم قرار گرفته است.

بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در ایران بالاترین میزان در منطقه بوده و از کشور افغانستان که بزرگ‌ترین تولید کننده مواد مخدر جهان است نیز بیشتر است.

کارشناسان می‌گویند نبود آزادی‌های اجتماعی، فشارهای سیاسی، کمبود امکانات تفریحی و نیز مشکلات اقتصادی و نبود چشم‌انداز برای آینده از جمله عوامل گرایش مردم به مصرف مواد مخدر و افزایش اعتیاد است.

XS
SM
MD
LG