لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۵

نمایش قدرت در خلیج فارس؛ عبور فرماندهان نیروی دریایی آمریکا و متحدانش از تنگه هرمز


فرماندهان نیروی دریایی ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه بر فراز ناو پل همیلتون. ۱۹ می، ۲۰۲۳.
فرماندهان نیروی دریایی ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه بر فراز ناو پل همیلتون. ۱۹ می، ۲۰۲۳.

فرماندهان نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه مستقر در خاورمیانه روز جمعه با یک ناو جنگی آمریکایی از تنگه هرمز عبور کردند که نشان از رویکرد همگون آنها برای باز نگه داشتن این آبراه حیاتی پس از توقیف دو نفتکش توسط ایران دارد.

خلیج فارس از زمان فروپاشی توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی بی‌ثبات بوده است. در زمان عبور فرماندهان نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه با ناو یواس‌اس پل همیلتون، از تنگه هرمز سه قایق تندرو سپاه پاسداران ایران در یک نقطه به این ناو نزدیک شدند.

برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در خاورمیانه به آسوشیتدپرس گفت: «ایران در دو سال گذشته ۱۵ کشتی را توقیف کرده یا به آنها حمله کرده است. هشت توقیف و هفت حمله. بنابراین صنعت کشتیرانی به این موضوع توجه دارد که وضعیت امنیتی در منطقه چگونه است. ما این توانایی را داریم که تأثیر مثبتی در این شرایط بگذاریم و این کاری است که اکنون انجام می‌دهیم.»

کوپر گفت که قایق‌های ایران روز جمعه به فاصله ۹۰۰ متری ناو پل همیلتون رسیدند.

ایالات متحده از زمان سخنرانی جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۱۹۸۰ که قول داده بود از نیروی نظامی برای حفاظت از منافع آمریکا در خلیج فارس استفاده کند، تأمین امنیت آبراه‌های خاورمیانه، به ویژه تنگه هرمز را کلیدی تلقی کرده است.

هفته گذشته، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در اظهاراتش به خبرنگاران ضمن انتقاد از ایران برای توقیف نفتکش‌ها گفت که آمریکا قصد دارد «یک سری اقدامات برای تقویت موضع دفاعی خود» در خلیج فارس انجام دهد. کوپر گفت که عبور ناوجنگی آمریکا بهمراه فرماندهان بریتانیا و فرانسه در راستای این اقدامات بوده است.

او گفت: «عبور کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز برای اقتصاد جهان بسیار مهم است.»

هیچ واکنش فوری در رسانه‌های دولتی ایران و سپاه پاسداران درباره عبور فرماندهان نیروی دریایی ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه با ناو همیلتون از تنگه وجود نداشت.

نمایندگی ایران در سازمان ملل به درخواست اظهار نظر به آسوشیتدپرس درباره این رخداد پاسخ نداد.

XS
SM
MD
LG