شماری از کاربران اینستاگرام در ایران میگویند دسترسی به این رسانه اجتماعی به سختی امکانپذیر است و با استفاده از فیلترشکن به حالت عادی برمیگردد.
زومیت، رسانه حوزه فناوری، روز دوشنبه ۲۴ مرداد، با تأیید مشکلات کاربران اینستاگرام با آیپی ایران، یک نظرسنجی توییتری برگزار کرده که ۸۶ درصد از بیش از ۱۳۰۰ شرکتکننده، تأیید کردهاند بدون استفاده از فیلترشکن استفاده از اینستاگرام در ایران با سختی امکانپذیر است.
برخی کاربران نیز گفتهاند که «بیش از یک ماه» است با این مشکل روبهرو هستند و اتصال به اینستاگرام با اینترنت مخابرات برایشان ممکن نیست.
دیجیاتو، رسانهای که با تمرکز بر حوزه فناوری ارتباطات فعالیت میکند، در توییتهایی به محدودیتهای تازه که کاربران در ایران از یکشنبه با آن مواجه شدهاند، نوشت، «این اتفاق در حالی رخ میدهد که رادار ابرآروان وضعیت اینستاگرام را تقریبا طبیعی و بدون اختلال نشان میدهد.»
این رسانه، در توضیح دلیل عادی جلوه دادن وضعیت از سوی ابرآروان افزود، رادار آروان «پهنای باند و کیفیت لودینگ صفحات را» بررسی نمیکند.
به گفته یک روزنامهنگار حوزه تکنولوژی، وزیر ارتباطات «به هدف اصلی» یعنی اینستاگرام چشم دوخته و احتمالا «در حال کاهش پهنای باند اینستاگرام هستند.»
حساب کاربری «فیلتربان» نیز که به حقوق دیجیتال و حق دسترسی به اینترنت میپردازد، «اختلال عمدی بر روی اینستاگرام و واتساپ» را تأیید کرده است.
برخی کاربران با اشاره به تعداد انبوه کاربرانی که در اینستاگرام کسب و کار میکنند، خواستار رفع محدودیت از این شبکه اجتماعی شدهاند.
این گزارشها در حالی است که عیسی زارعپور وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران هجدهم مرداد ادعا کرده بود «چیزی به اسم اینترنت ملی نداریم»، و مطرح شدن «طرح صیانت» را «جوسازی یک عده» برای «نان خوردن» توصیف کرده بود.
محدودسازی اینترنت در ایران پس از آن شدت گرفته که آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، پیش از این بارها با انتقاد از نهادهای مسئول، فضای مجازی را «واقعا ول» و «رها و بدون قید و بند» توصیف کرده است.
نشریه واشنگتن فری بیکن، در خرداد سال جاری گزارش داد، چین قصد دارد در قالب قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری ۲۵ ساله ایران و چین، تجهیزات جاسوسی پیشرفتهای را در اختیار جمهوری اسلامی قرار دهد که امکان سرکوب بیشتر معترضان و مخالفان را به دستگاههای اطلاعاتی میدهد.