لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۴

سه محموله آسترازنکا در انبارهای فرودگاه تهران؛ «عدم مراجعه» وزارت بهداشت


سه محموله وارد شده واکسن کرونا در فرودگاه تهران به دلیل «عدم درخواست و مراجعه» وزارت بهداشت ترخیص نشده است.

خبرگزاری ایسنا روز پنج‌شنبه ۲۵ فروردین به نقل از مدیرکل گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی گزارش داده است که این واکسن‌ها به انبارهای یخچال‌دار انتقال داده شده‌اند.

به گفته این مقام گمرک، نخستین محموله روز نوزدهم فروردین از بلغارستان وارد شد، محموله دوم در روز ۲۲ فروردین از آلمان آمد و سومین محموله هم روز ۲۵ فروردین از ژاپن وارد کشور شد.

با این حال، پس از انتشار خبر عدم تمایل وزارت بهداشت به تحویل گرفتن واکسن‌های وارد شده، مدیر کل امور دارو و مواد سازمان غذا و دارو ایران گفت علت عدم ترخیص، طی کردن «کارهای اداری» بوده است.

محمدرضا اینانلو همچنین گفت که هر سه محموله روز پنجشنبه ۲۵ فروردین وارد شده است.

این در حالی است که مقام گمرک فرودگاه گفت از روز نوزدهم فروردین که هیأت امنای ارزی می‌گوید از زنان ورود نخستین محموله در نوزدهم فروردین، نامه و مجوزی از طرف وزارت بهداشت ایران برای ترخیص دریافت نشده است.

این واکسن‌ها از نوع آسترازنکا هستند که بیشترین متقاضی را به ویژه برای کسانی که به خارج سفر می‌کنند، دارد.

عدم تمایل مقامات وزارت بهداشت ایران به استفاده از واکسن خارجی با انتقاد کارشناسان بهداشتی روبرو شده است.

برخی نیز در مورد شرایط نگهداری از واکسن‌ها و احتمال خراب شدن آنها ابراز نگرانی کرده‌اند.

در اسفندماه نیز وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، ۸۲۰ هزار دز واکسن آسترازنکا وارداتی از لهستان را به دلیل این که از «مبدأ آمریکا» به ایران فرستاده شده و «غیرمجاز» بود، پس فرستاد.

به گزارش خبرگزاری «مهر»، محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت، روز دوشنبه دوم اسفند گفت که این واکسن‌های اهدایی چون از «منابع مورد تأیید» نبوده‌اند، بازگشت خورده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران، مدتی است بیش از گذشته تمرکز خود را به واکسن‌های داخلی معطوف کرده‌اند و حتی برای صادرات آن تبلیغ می‌کنند.

در روز دوازدهم دی‌ماه، رئیس سازمان غذا و داروی ایران گفته بود که واردات واکسن متوقف شده است و تکیه بر واکسن‌های تولید داخلی است و قرار است تولید‌کننده‌ها «حداقل» ۱۵ میلیون دز در ماه تحویل وزارت بهداشت دهند.

رئیس هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران چندی پیش گفت که واکسن‌سازان ایرانی تاکنون ۴۰ میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده‌اند. حسین صفوی گفت خرید ۳۵ میلیون دز دیگر برای امسال دیده پیش‌بینی شده است.

محمد مخبر، پیش از رسیدن به سمت معاونت ریاست جمهوری و زمانی که رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود وعده داده بود که تا پایان شهریور سال گذشته، ۵۰ میلیون دز از واکسن برکت به وزارت بهداشت تحویل داده شود.

هیچ یک از واکسن‌های ایرانی تاکنون مجوز سازمان بهداشت جهانی را دریافت نکرده‌اند.

وزارت بهداشت ایران مدتی است ارائه آمار تفکیکی تزریق واکسن را متوقف کرده است و مشخص نیست موجودی هر واکسن در کشور چقدر است.

XS
SM
MD
LG