نرگس محمدی، فعال مدنی زندانی، به دلیل گرفتگی رگ قلب تحت عمل جراحی قرار گرفت.
تقی رحمانی، همسر او، با اعلام این خبر در توییتر نوشت که نرگس محمدی در پی عمل جراحی به مرخصی درمانی اعزام شده است.
این زندانی سیاسی که روز شنبه ۳۰ بهمنماه در پی مشکل تنفسی به بیمارستان منتقل شده بود، پس از ساعاتی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد. تقی رحمانی انتقال مجدد همسرش به زندان را «انتقامگیری» و زندان قرچک را «شکنجهگاه» توصیف کرده بود.
نرگس محمدی، سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، از سال ۱۳۸۸ تاکنون بارها بازداشت و زندانی شده است.
بازداشت او ۲۵ آبان امسال در مراسم دومین سالگرد ابراهیم کتابدار، یکی از کشتهشدگان اعتراضهای آبان ۹۸ صورت گرفت. این فعال حقوق بشر پس از دو ماه حبس در سلول انفرادی، اواخر دیماه از زندان اوین به زندان قرچک منتقل شد.
زندان زنان قرچک یکی از زندانهایی است که شماری از زندانیان سیاسی پیشین از شرایط نامناسب و کمبود امکانات غذایی، بهداشتی و درمانی در آن سخن گفتهاند.
نرگس محمدی در جدیدترین پرونده خود در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به هشت سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال ممنوعیت فعالیت در نهادها و احزاب سیاسی و دو سال محرومیت از فعالیت در شبکههای اجتماعی محکوم شده است.
پیش از این حکم جدید، در پرونده دیگری نیز برای این فعال حقوق بشر به دلیل تحصن اعتراضی او در زندان، حکم ۳۰ ماه زندان و ۸۰ ضربه شلاق صادر شده بود.
این احکام قضایی در حالی برای نرگس محمدی صادر شده که همه فعالیتهای او در سالهای گذشته مدنی و مسالمتآمیز بوده است.
مخالفت با مجازات اعدام، حمایت از خانوادههای کشتهشدگان اعتراضهای سراسری، دفاع از زندانیان سیاسی، اعتراض به حبس طولانیمدت در سلول انفرادی، اطلاعرسانی درباره وضعیت زندانها و شرح شکنجههای جسمی و روحی از جمله فعالیتهای نرگس محمدی است.
این فعال حقوق بشر پیشتر در یکی از پروندههایش به ۱۶ سال حبس (۱۰ سال قابل اجرا) محکوم شده بود که پس از تحمل هشت سال از این حبس، مهرماه سال ۹۹ از زندان آزاد شد.
نرگس محمدی در پی این حبسهای مکرر، در زندان به بیماری فلج عضلانی مبتلا شد که خانوادهاش بارها گفتهاند شرایط زندان بیماری او را تشدید میکند.
آمریکا، اتحادیه اروپا و نهادهای حقوق بشری طی این مدت بارها از مقامهای ایران خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط نرگس محمدی از زندان شدهاند.