لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۸

سازمان حقوق بشر ایران: تلاش حکومت ایران برای سرکوب مدافعان حقوق بشر شدت گرفته است


محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران
محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران

سازمان حقوق بشر ایران، در تازه‌ترین گزارش خود از صدور حکم ۴۷۹ سال زندان و ۹۰۷ ضربه شلاق برای «مدافعان حقوق بشر در ایران» در سال ۲۰۲۱ میلادی خبر داد و نوشت این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تلاش برای سرکوب مدافعان حقوق بشر در ایران نسبت به سال‌های گذشته شدت بیشتری یافته است.

این نهاد حقوق بشری طی روزهای گذشته با انتشار این گزارش افزوده است، این گزارش بیش از ۱۰۰ فعال حقوق بشر را در بر می‌گیرد که جمهوری اسلامی آنها را در سال ۲۰۲۱ میلادی مورد آزارهای کلامی و فیزیکی، شکنجه، بازداشت غیرقانونی و یا احکام سنگین حبس قرار داده است،‌ مدافعان حقوق بشری که برخی از آن‌ها کماکان در زندان به سر می‌برند.

محمود امیری مقدم،‌ مدیر سازمان حقوق بشر ایران با اشاره به افزایش سرکوب مدافعان حقوق بشر در ایران به صدای آمریکا گفت،‌ رشد جنبش دادخواهی در ایران و پیوستن تعداد بیشتری از مردم به این جنبش، از دلایل افزایش سرکوب مدافعان حقوق بشری توسط جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۱ میلادی نسبت به سال پیش از آن است.

سازمان حقوق بشر ایران در ادامه این گزارش با اشاره به اسامی برخی وکلای زندانی همچون پیام درفشان،‌ محمد نجفی گیتی پورفاضل، نسرین ستوده و آرش کیخسروی افزوده است، این وکلای دادگستری به خاطر تلاش برای انجام وظیفه و اجرای قانون، بازداشت شده‌اند.

در بخشی دیگری از این گزارش نیز با نام بردن از منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری، از کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸ آمده است،‌ در طول سال ۲۰۲۱ میلادی جامعه‌ ایران شاهد دادخواهی خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ و هواپیما مسافربری ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین بود؛ دادخواهانی که حکومت ایران تلاش کرد با تهدید و تطمیع آنها را به خاموشی وادارد، ‌تلاشی که به گفته این نهاد حقوق بشری بی‌فایده بوده است.

مدیر سازمان حقوق بشر ایران با نام بردن از گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی افزود، هدف اصلی این نهاد حقوق بشری با انتشار این گزارش آن است که جامعه جهانی و جامعه مدنی داخل و خارج ایران را نسبت به فشاری که از سوی حکومت ایران بر فعالان حقوق بشر وارد می‌شود حساس‌تر کنند.

زندان، شلاق، شکنجه‌های مستقیم جسمی و روحی، محرومیت از خدمات پزشکی و درمانی، نگه‌داری در سلول‌های انفرادی، تبعید به زندان‌های دور از محل اقامت، تهدید خانواده‌ها، اخراج از محل کار و تحمیل وثیقه یا جریمه‌های سنگین مالی از جمله مجازات‌های خشن و تحقیرآمیز است که به گفته این نهاد حقوق بشری مقامات جمهوری اسلامی برای فشار به زندانیان استفاده می‌کنند.

سازمان حقوق بشر ایران در ادامه این گزارش می‌گوید مدافعان حقوق بشر در ایران خود را در معرض خطر قرار داده‌اند تا شرایط زندگی را برای خود و انسان‌های دیگر بهبود بخشند. این سازمان از جامعه جهانی و تمام کشورهایی که با ایران روابط دیپلماتیک دارند خواسته است آزادی مدافعان حقوق بشر زندانی را در صدر موضوعات هر نوع گفت‌وگو با مقام‌های جمهوری اسلامی قرار دهند.

به گفته آقای امیری مقدم انتشار تصاویر و روایت مدافعان حقوق بشر نه تنها باعث می‌شود سازمان ملل،‌ دولت‌های خارجی و مردم خارج از ایران نسبت به این موضوع حساس شوند بلکه باعث می‌شود، «دولت‌هایی همچون دولت‌های اروپایی وقتی با جمهوری اسلامی در حال مذاکره هستند، نتوانند از جرمی که بر مدافعان حقوق بشر در ایران روا می‌شود چشم پوشی کنند.»

XS
SM
MD
LG