لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۱

تداوم تورم و موج گرانی در ایران؛ سفره‌ها باز هم «کوچک‌تر» شده‌اند


سفره خالی کارگران معترض شرکت آذرآب اراک - آرشیو
سفره خالی کارگران معترض شرکت آذرآب اراک - آرشیو

افزایش قیمت بیشتر کالاها در ایران به نگرانی گروه‌های کم‌درآمد و آسیب پذیر در مورد توان تامین کالاهای حیاتی دامن زده است.

بر اساس تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران، همه شاخص‌های تورم افزایش یافته و نرخ تورم سالانه به ۴۵.۸ درصد رسیده است.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در گزارشی پیرامون تاثیر افزایش میزان تورم بر وضعیت کارگران و بازنشستگان نوشته است گروه‌های کم‌درآمدتر جامعه که از «ابتدای سال ۹۷» مجبور شده‌اند «گوشت قرمز و گوشت مرغ» را از سبد غذایی خود حذف کنند، حالا در پی گرانی لبنیات و تخم‌مرغ، در مصرف این اقلام نیز صرفه‌جویی می‌کنند.

بنابر این گزارش، حذف تخم‌مرغ و لبنیات «آخرین مرحله از حذف اقلام مفید سفره‌ها» است. ایلنا از قول یک کارگر می نویسد نگران است که چند وقت دیگر «همان نان خالی» هم در سفره‌اش پیدا نشود.

یک زن دستفروش به ایلنا گفته ناچار است برای خرید نوشت‌افزار دخترش از هزینه‌های سفره بکاهد: «دیگر کیفیت غذا اهمیتی ندارد، فقط چیزی می‌خوریم که زنده بمانیم و کار کنیم، هر چیزی که ارزان‌تر باشد.»

این گزارش می افزاید افزایش نرخ تورم و موج مهارنشدنی گرانی، علاوه بر کم درآمدها، گریبانگیر طبقه متوسط ایران نیز شده است؛ به طوری که شهروندان عضو طبقه متوسط علاوه بر حذف سفر و تفریح و کاستن از هزینه های مربوط به خرید لباس، باز هم مجبورند سفره‌هایشان را کوچکتر کنند.

یک جوشکار فنی با درآمد ماهیانه ۱۵ میلیون تومان به ایلنا گفته است در سال ۹۳ با درآمد ماهانه دو میلیون تومان، زندگی «خیلی بهتری» نسبت به اکنون داشته است.

در همین حال، وب‌سایت اقتصاد آنلاین در گزارشی گرانی را «تهدیدی برای ورشکستگی اصناف» دانسته و به نقل از رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران، از «تعطیلی ۱۵ تا ۲۰ درصدی سوپرمارکت‌های تهران» خبر داده است.

در حالی که اعتراضات صنفی و معیشتی گسترده به طور مداوم در ایران جریان دارد، رسانه‌های داخلی نسبت به افزایش تمامی شاخص‌های تورم و برنامه بدون پشتوانه دولت برای افزایش حقوق‌ها هشدار داده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، در روزهای گذشته همسر یک کارگر شهرداری به دلیل ناتوانی مالی در خرید لوازم مدرسه، دست به خودسوزی زد و درگذشت.

همچنین، گزارش شده است که طی هفته‌های گذشته چند معلم به دلیل فقر و شرایط ناگوار اقتصادی، خودکشی کرده و جان باخته اند.

در همین حال، اعتراضات گروه‌های مختلف صنفی در ایران ادامه دارد. از جمله معلمان که همزمان با بازگشایی مدارس تجمع‌های اعتراضی برگزار کرده‌اند و می‌گویند دستمزدهایی که به آنان پرداخت می‌شود، کفاف زندگی شرافتمندانه را نمی‌دهد.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG