وزارت بهداشت ایران از ۱۷ شهریور تا ۱۸ شهریور، ۲۶ هزار و ۸۲۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۰۵ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۲ هزار و ۹۳۵ نفر رسید.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
واکسیناسیون در ایران؛ اظهارات ضد و نقیض در مورد واکسن فخرا
محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران، اعلام کرد واکسن فخرا فاز ۳ کارآزمایی بالینی خود را آغاز کرده و مجوز مصرف اضطراری و عمومی را نیز گرفته است و طی روزهای آینده به سبد واکسیناسیون عمومی اضافه خواهد شد.
او افزود امکان تولید یک میلیون دز واکسن فخرا به صورت ماهانه در مجموعه وزارت دفاع وجود دارد.
این در حالی است که سخنگوی واکسن فخرا همین امروز از آغاز ثبت نام مرحله سوم کارآزمایی بالینی برای شهروندان استانهای تهران و البرز خبر داد.
پس از ابهاماتی که در مورد صدور مجوز مصرف اضطراری پیش از پایان فاز سوم ایجاد شد، حیدر محمدی، مدیر کل اداره دارو و مواد سازمان غذا و دارو ایران، گفت این واکسن مجوز مصرف اضطراری نگرفته است.
ابراهیم رئیسی نیز روز پنجشنبه ۱۸ شهریور تأکید کرد که تولید واکسنهای داخلی، از جمله فخرا و رازی و توسعه خطوط تولید واکسن برکت، با تسریع در صدور مجوزهای قانونی از طرف وزارت بهداشت شتاب گرفته است.
در همین حال، وزیر کشور دولت رئیسی، محمد حسین سپهر را به سمت فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا منصوب کرد.
سعید نمکی، وزیر پیشین بهداشت ایران نیز در مرداد ماه سپهر را به دلیل «موفقیت طرح موسوم به قاسم سلیمانی» به عنوان جانشین وزیر بهداشت در امور اجرایی ستاد هماهنگی واکسیناسیون برگزیده بود.
محمد حسین سپهر سالها معاون هماهنگکنندهٔ نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران بود و بعد جانشین رئیس سازمان بسیج شد.
واردات واکسن در ایران نسبت به چند هفته گذشته اندکی شتاب گرفته است.
کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر ایران، خبر داد که در ماه شهریور ۱۰ میلیون، و در مجموع ۳۰ میلیون و ۳۹۰ هزار واکسن، توسط جمعیت هلال احمر وارد ایران شده است.
در عین حال، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، اعلام کرده است که ۲۱ میلیون دز واکسن «دپو شده» نیز در انبارهای کشور وجود دارد.
ایسنا گزارش داده است که در شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۴۴۰ دز واکسن در کشور تزریق شد که این بالاترین میزان تزریق روزانه واکسن از ابتدای واکسیناسیون عمومی تاکنون است.
یک دهم جمعیت استان فارس به کرونا مبتلا شدهاند
عبدالرسول همتی، معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که طی ۱۸ ماه گذشته، بیش از ۴۲۲ هزار نفر از شهروندان استان فارس به کرونا مبتلا شدهاند که یک دهم جمعیت ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری این استان را تشکیل میدهد.
آقای همتی همچنین گفت که در حال حاضر، ۳ هزار و ۳۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند و۳۳۶ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
بر اساس آمار رسمی، در کل ۶ هزار و ۳۵۱ بیمار نیز در اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان فارس جان باختهاند.
نگرانی از ازدحام برای خاکسپاری در تبریز، جستجو برای قبر خالی در لرستان
خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که آرامستان وادی رحمت تبریز در روزهای اخیر شاهد خاکسپاری روزانه بیش از ۳۰ نفر بیمار مبتلا به کرونا بوده است.
این خبرگزاری گفته است که مسئولان آرامستان، شمار بالای شرکت کنندگان در مراسم خاکسپاری را «نگران کننده» توصیف کردهاند.
چندی پیش، فرخ جلالی، مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری تبریز گفت آمار متوفیان کرونا در تبریز چهار برابر شده است.
او همچنین گفته بود که ۳۶ درصد حاضران در مراسمهای تدفین، کرونا دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز میگوید در شهریورماه بهطور متوسط روزانه ۱۰ نفر براثر ابتلا به کرونا در لرستان جان خود را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادند.
محمدرضا نیکبخت رعایت پروتکلهای بهداشتی در لرستان را زیر ۴۶ درصد اعلام کرده است.
خبرگزاری تسنیم نیز از وضعیت وخیم لرستان گزارش داده است. این خبرگزاری مینویسد طی دو هفته گذشته، تا حدود ۱۶ هزار نفر بیمار جدیدتأیید شده و ۱۶۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.
این خبرگزاری نوشته است که «مردم از جستجوی تخت خالی در بیمارستانها به قبر خالی در قبرستانها رسیدهاند.»