لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۸

سازمان بهداشت جهانی، سه داروی بالقوه را برای بیماران بستری شده مبتلا به کرونا در چندین کشور از جمله ایران آزمایش می‌کند


سازمان بهداشت جهانی سه دارو را بر روی بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری شده‌اند آزمایش می‌کند
سازمان بهداشت جهانی سه دارو را بر روی بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری شده‌اند آزمایش می‌کند

سازمان بهداشت جهانی آزمایش‌های موسوم به «همبستگی» خود را گسترش داده و بیمارانی را در ششصد بیمارستان از پنجاه و دو کشور جهان برای آزمایش سه داروی جدید کرونا ثبت‌نام می‌کند. ایران نیز یکی از کشورهای شرکت‌کننده در این کارآزمایی‌ها است.

در اعلامیه رسمی فاز جدید این آزمایش‌ها در وب‌سایت سازمان بهداشت جهانی آمده است، این سه دارو را که هر کدام برای بیماری خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند گروهی از کارشناسان مستقل برای ارزیابی اثربخشی در کاهش خطر مرگ در بیماران مبتلا به کرونا انتخاب کرده‌اند.

داروها توسط سازندگان آنها برای آزمایش به سازمان بهداشت جهانی اهدا شده است.

پیش از این، چهار داروی «رمدسیویر»، «هیدروکسی کلروکین»، «لوپیناویر» و «اینترفرون» در کارآزمایی‌هایی «همبستگی» سازمان بهداشت جهانی ارزیابی شدند، اما نتایج نشان داد که این داروها یا تأثیر اندکی بر بیماران بستری مبتلا به ویروس کرونا دارند یا هیچ اثری بر روی آنها نمی‌گذارند.

داروهایی که در کارآزمایی‌های جدید استفاده خواهند شد:

آرتسونیت (Artesunate)

از این داروی ساخت شرکت داروسازی هندی «ایپکا» برای درمان مالاریا استفاده می شود. در آزمایش‌ها، این دارو به مدت هفت روز به صورت تزریق وریدی و با استفاده از دوز استاندارد توصیه شده برای درمان مالاریای وخیم تجویز می شود. گروه مشاوره درمانی سازمان بهداشت جهانی این دارو را برای ارزیابی خواص ضدالتهابی آن برای آزمایش در بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرده است.


ایماتینیب (Imatinib)

این دارو که شرکت سوئیسی «نوارتیس» سازنده آن است، برای درمان برخی از سرطان‌ها استفاده می شود.

ایماتینیب در آزمایش‌ها به صورت خوراکی، یک بار در روز و به مدت دو هفته، تجویز می‌شود. آزمایش‌های اولیه نشان داده که این دارو می‌تواند از نشت مویرگی ریه پیشگیری کند.

کارآزمایی انجام شده در هلند نتیحه‌گیری کرده است که داروی «ایماتینیب» در صورت عدم وجود مشکلات ایمنی ممکن است در بیماران بستری شده با کرونا فواید بالینی داشته باشد.

اینفلیکسیماب (Infliximab)

این دارو را شرکت آمریکایی «جانسون اند جانسون» می‌سازد و برای درمان بیماریهای سیستم ایمنی بدن استفاده می شود.

در آزمایش‌ها، این دارو به صورت تزریق وریدی و یک دوز واحد تجویز می شود.

دانشمندان امیدوارند این دارو نیز مانند دیگر داروهای «آنتی-تی ان اف» که بیست سال است مورد استفاده قرار می‌گیرند و در کاهش طیف گسترده‌ای از التهابات تأثیر داشته‌اند، بتواند در افراد مسنی که در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند نیز مؤثر واقع شود.

XS
SM
MD
LG