لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۳

وزارت دادگستری آمریکا از کشف توطئه یک شبکه اطلاعاتی ایران برای ربودن یک «روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر» در نیویورک خبر داد


ساختمان وزارت دادگستری آمریکا در شهر واشنگتن (آرشیو)
ساختمان وزارت دادگستری آمریکا در شهر واشنگتن (آرشیو)

دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن یک مأمور ایرانی و اعضای یک شبکه اطلاعاتی ایران را به آدم‌ربایی متهم کرد.

دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن و وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه‌‌هایی با اعلام این که سرویس‌های اطلاعاتی ایران در حال برنامه‌ریزی برای ربودن یک روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر از شهر نیویورک بودند و قصد داشتند او را به ایران ببرند، نام افراد عضو این شبکه وابسته به حکومت ایران را که در این عملیات آدم‌ربایی شرکت داشتند منتشر کرد.

در این بیانیه اسامی علیرضا فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی، امید نوری، و‌ نیلوفر بهادری‌فر دیده می‌شود. این افراد از سوی دادستانی به جرائمی مانند آدم‌ربایی، نقض تحریم‌ها، انتقال غیر قانونی پول، کلاهبرداری، و پولشویی متهم شده‌اند.

از این گروه، نیلوفر بهادری‌فر در کالیفرنیا دستگیر شده است و برای تفهیم اتهامات در دادگاه حاضر خواهد شد، ولی سایر این افراد ساکن ایران هستند و بازداشت نشده‌اند.

در این بیانیه آمده است که شبکه تحت امر فراهانی قربانیان بیشتری را در کشورهای دیگر از جمله کانادا، امارات متحده عربی، و بریتانیا هدف قرار داده و تلاش کرده است تا همین نوع نظارت را در مورد آنها نیز اعمال کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که برای نمونه صادقی در حال جستجو برای تهیه قایق تندروی مدل نظامی در نیویورک بوده است تا بتوانند از طریق مسیر آبی از نیویورک به ونزوئلا، کشوری که حکومتش روابط دوستانه‌ای با تهران دارد، بروند.

آدری اشتراوس، نماینده دادستان، با اشاره به این که چهار نفر از متهمان در حال برنامه‌ریزی برای ربودن یک آمریکایی ایرانی‌تبار در نیویورک «که از منتقدان خودکامگی رژیم» ایران بود، گفت که این افراد قصد داشتند قربانی خود را به ایران، «جایی که سرنوشت نامعلومی در انتظارش بود» ببرند.

آدری اشتراوس با تأکید بر اینکه آزادی بیان بدون نگرانی از مجازات دولت یکی از ارزشمندترین آزادی‌های این کشور است، گفت که یک شهروند آمریکا که در ایالات متحده زندگی می‌کند، باید قادر باشد بدون‌ اینکه توسط عوامل اطلاعات خارجی هدف قرار گیرد از حقوق بشر دفاع کند.

ویلیام اف سوئینی جونیور، دستیار رئیس پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، نیز با اشاره به این که این آدم‌ربایی داستان یک فیلم تخیلی نیست، گفت که گروهی با حمایت حکومت ایران، در حال توطئه برای ربودن یک روزنامه‌نگار مستقل در خاک آمریکا بودند، و قصد‌ داشتند او‌ را بر خلاف میل خود به ایران بازگردانند، ولی ما چنین اجازه‌ای نمی‌دهیم.

او در ادامه افزود که مأموران ویژه و تحلیلگران اف‌بی‌آی با جدیت به دنبال عوامل خارجی هستند که در داخل خاک آمریکا یا مرزهای این‌ کشور به اقدامات غیرقانونی علیه شهروندان ایالات متحده دست می‌زنند.

در همین حال صدای آمریکا از خنثی شدن تلاش دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای ربودن مسیح علینژاد در نتیجه اقدام نهادهای امنیتی آمریکا خبر داد. مسیح علینژاد مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا است.

پیش از این نیز جمهوری اسلامی از طریق تحت فشار قرار دادن خانواده مسیح علینژاد در ایران قصد داشت تا این همکار صدای آمریکا را به بهانه دیدار مادرش به ترکیه بکشاند و در آنجا او را برباید. علی علینژاد، برادر مسیح این نقشه را برملا کرد و به همین دلیل به هشت سال زندان محکوم شد.

در این توطئه نیلوفر بهادری‌فر، ساکن کالیفرنیا، با همکاری چهار مرد قصد داشتند مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار ایرانی آمریکایی و همکار صدای آمریکا، را بربایند و از طریق ونزوئلا به ایران منتقل کنند. بهادری‌فر هم اکنون زندانی است و به اتهام تلاش برای ربودن مسیح علینژاد در دادگاه محاکمه خواهد شد.

XS
SM
MD
LG