بنا بر اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی و رسانههای داخلی ایران، سه تن از پنج خبرنگار گروه سیاسی «روزنامه اعتماد» طی روزها گذشته اخراج شدند و یک نفر دیگر از آنها نیز در اعتراض به نحوه اخراج همکارانش، استعفا داد.
بهروز بهزادی، مدیر مسئول و سردبیر روزنامه اعتماد، روز یكشنبه ۲۰ تیر ماه ثمر فاطمی خبرنگار حوزه قضایی، میلاد علوی خبرنگار حوزه مجلس و مهدی روزبهانی خبرنگار حوزه احزاب را اخراج و مرجان زهرانی، خبرنگار حوزه دولت نیز در اعتراض به رفتار غیراخلاقی و غیرحرفهای از ادامه همكاری با روزنامه استعفا داد.
میلاد علوی، یکی از خبرنگاران اخراجی، با انتشار بیانیهای در صفحه توئیتر خود با موضوع «روایت اخراج!» نوشت: «روز چهارشنبه، ۱۶ تیر خبرنگاران سیاسی روزنامه اعتماد در جلسهای با مدیرمسئول و سردبیر روزنامه از وضعیت تداوم همكاری یا احتمال وجود تعدیل در مجموعه پرس و جو كردند و وی در این جلسه اذعان كرده است كه قرار بر تعدیل یا كاهش نیرو نیست و شاید تغییراتی در صفحات انجام شود.»
وی افزود، روز شنبه ۱۹ تیر جلسه دیگری با حضور خبرنگاران سرویس سیاسی در دفتر الیاس حضرتی، صاحب امتیاز روزنامه اعتماد، برگزار و در این جلسه اعلام شد که ۳ نفر از ۵ خبرنگار تعدیل خواهند شد و خبرنگاران خود باید برای انتخاب این خبرنگاران اخراجی تصمیم بگیرند.
عادت داشتیم به مرغ عزا و عروسی بودن، به تهدید و تحدید ولی نمیدانستیم هنوز هم میشود به شیوه قرون وسطایی عمل کرد و در عرض ۲۴ ساعت، ۳ نفر از ۵ خبرنگار سرویس سیاسی #روزنامه_اعتماد را بدون اعلام دلیل و اطلاع قبلی، به نام تعدیل، اخراج کرد و پاسخگو هم نبود.#خبرنگار_تنهاست pic.twitter.com/sMD0H4iMNz
— Milad Alavi (@miladalavii) July 13, 2021
اخراج و استعفای این روزنامهنگاران در حالی صورت میگیرد که الیاس حضرتی در پاسخ به اخراج این خبرنگاران در نامهای به هیات مدیره انجمن صنفی سراسری روزنامهنگاران، گفت: «واقعیت این است که همه ما در یک کشتی نشستهایم که متاسفانه دیگر رمق چندانی برای حرکت ندارد.»
وی با بیان این که ادامه تعدیل نیرو برای باقی ماندن حداقل تعداد ممکن روزنامه نگاران الزامی است، در این نامه میگوید در جلسات برگزار شده اعلام کرده است که نفرات تعدیلشونده را روزنامهنگاران انتخاب کنند و هنگامی که چنین نکردند او خود روزنامهنگاران اخراجی را تعیین کرده است.
الیاس حضرتی پس از اخراج این روزنامهنگاران در این نامه میگوید: «پیشنهاد حقالتحریری به آنها دادهام.»
در ادامه بیانیهای که آقای علوی در صفحه توئیتر خود منتشر کرده، آمده است: «ما معتقدیم که این اخراج كه بدون هیچ زمینه و مهلت زمانی و یک باره و بدون اطلاع قبلی انجام شده نه تنها بر خلاف اصول حرفهای و اخلاقی است بلكه در شرایط اقتصادی كنونی، بحرانها و تاثیرات اقتصادی و روانی بسیاری برای خبرنگاران به دنبال خواهد داشت. تلختر آن که براساس شواهد و اطلاعات موجود، اخراجهای دیگری نیز در روزهای آینده در روزنامه اعتماد اتفاق خواهد افتاد.»
از سوی دیگر انجمن صنفی روزنامهنگاران نیز با اشاره به نامه رسمی الیاس حضرتی، صاحب امتیاز، و بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد، به این انجمن در کانال تلگرامی خود نوشت: «همزمان با درخواست مکتوب ۳ خبرنگار برکنار شده روزنامه اعتماد به انجمن، پیگیری وضعیت آنها را در دستور کار قرار داد.»
با این حال میلاد علوی در توئیتر خود نوشت: «دردناکتر از تعدیل و اخراج خبرنگاران، دروغگویی انجمن صنفی روزنامهنگاران است! هیچ تفاهمی میان ما، خبرنگاران اخراجی و مستعفی با روزنامه اعتماد صورت نگرفته است. انجمن صنفی روزنامهنگاران یا معنای واژه «تفاهم» را نمیداند یا میداند و دانسته ترجیح میدهد منافع دیگری را درنظر بگیرد.»
دردناکتر از تعدیل و #اخراج_خبرنگاران ، دروغگویی انجمن صنفی روزنامهنگاران است! هیچ تفاهمی میان ما، خبرنگاران اخراجی و مستعفی با #روزنامه_اعتماد صورت نگرفته است.
— Milad Alavi (@miladalavii) July 13, 2021
انجمن صنفی روزنامهنگاران یا معنای واژه «تفاهم» را نمیداند یامیداند و دانسته ترجیح میدهد منافع دیگری را درنظر بگیرد... pic.twitter.com/bwApuMlKW7