لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۸

کرونا در ایران - فرح پهلوی خواستار آن شد بخشی از واکسن‌های اهدایی آمریکا سهم ایران شود


فرح پهلوی - آرشیو
فرح پهلوی - آرشیو

شهبانو، فرح پهلوی، روز جمعه ۱۴ خرداد در توئیتر نامه ای را منتشر کرد که به رئیس «سازمان جهانی بهداشت» فرستاده است و در آن، ابراز امیدواری کرده است که بخشی از حدود ۲۰ میلیون دز واکسن ویروس کرونا که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اجازه داده است که به کشورهای نیازمند اهدا شود، سهم ایران شود.

فرح پهلوی گفته است دولت ایران در واکسیناسیون مردم ایران تاخیر کرده است و این امر افرادی را که واکسن نزده اند در معرض این ویروس قرار داده است.

  • آخرین آمار وزارت بهداشت ایران

بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، از ۱۳ خرداد تا ۱۴ خرداد، ۱۵۵ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند.

به این ترتیب، مجموع قربانیان این ویروس در ایران به ۸۰ هزار و ۸۱۳ نفر رسید.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۹ هزار و ۲۰۹ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا توسط وزارت بهداشت تأیید شد.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.

  • وضعیت بحرانی هرمزگان و شیوع ویروس جهش‌یافته در سیستان و بلوچستان

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، گفت با افزوده شدن چهار شهرستان دیگر به مجموع شهرستان‌هایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند، شمار شهرستان‌های قرمز این استان به ۱۰ رسیده است.

به گفته این مقام بهداشتی، روز گذشته هرمزگان رکورد تازه‌ای را در شناسایی موارد ابتلا ثبت کرد و طی۲۴ ساعت، در هر ۸۸ ثانیه تست یک نفر در این استان مثبت شد.

علی رئوفی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان، دلیل اصلی سرعت شیوع کرونا در این استان را «برگزاری جشن‌های عروسی» دانسته است و از فرمانداران و بخشداران خواسته است تا جلوی برپایی این مراسم را بگیرند.

  • مینو محرز: اثربخشی واکسن برکت ۸۰ درصد است

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت واکسن «برکت» تولید ایران، در مرحله اول و دوم «نتایج فوق العاده خوبی» داشته است. به گفته خانم محرز، اثربخشی واکسن ‌«کوو‌ ایران برکت» ۸۰ درصد بوده است.

خانم محرز گفت: « یک میلیون دز واکسن در کارخانه موجود است و منتظر مجوز اضطراری وزارت بهداشت هستیم.»

مقامات بهداشتی ایران، همواره بر استفاده از واکسن تولید داخلی تأکید کرده‌اند و وعده داده‌اند که با ورود واکسن ایرانی به بازار، واکسیناسیون سرعت خواهد گرفت.

چندی پیش نیز سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» و واکسن تولید مشترک ایران و کوبا را «سالم‌ترین و بی‌ضررترین» واکسن‌ها توصیف کرد و گفت خودش و همکارانش داوطلب زدن واکسن تولید داخلی خواهند بود.

این در حالی است که در چند روز گذشته، گزارش‌هایی در فضای مجازی مبنی بر نبودن دز دوم واکسن در ایران منتشر شده است و برخی، این فرضیه را مطرح کردند که ممکن است مقامات بهداشتی کشور برای دز دوم، واکسن تولید ایران را در نظر گرفته باشند.

در همین رابطه، مینو محرز نیز گفت، چون واکسن برکت از نظر ساختاری عینا مشابه سینوفارم است، اگر اولین واکسن تزریق شده سینوفارم باشد می‌توان از واکسن برکت به عنوان دز دوم استفاده کرد.

مقامات بهداشتی ایران ابراز امیدواری کرده‌ بودند که واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی از خرداد آغاز شود.

  • وقوع پیک پنجم در صورت عدم شتاب واکسیناسیون

حمید سوری، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت برای پیشگیری از وقوع پیک پنجم، باید سرعت واکسیناسیون افزایش یابد و به روزی ۴۰۰ هزار دز تزریق برسد.

پیشتر، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، دزهای تزریقی در روز را ۱۶۲ هزار دز اعلام کرده بود. آقای حریرچی همچنین گفته بود میزان تزریق روزانه واکسن در هفته‌های آتی به ۵۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

XS
SM
MD
LG