آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۷ تا ۲۸ اردیبهشت، ۱۳ هزار و ۹۳۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور تأیید شد. همچنین در این ۲۴ ساعت، ۳۱۰ نفر دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران میگوید شرایط تهران با هیچ نقطهای از کشور قابل مقایسه نیست. به گفته آقای زالی، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰۰ نفر بستری شدهاند که ۲۵۰ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه هستند.
- نگرانی از گسترش ویروسهای جهشیافته هندی و آفریقایی
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران با اشاره به تأیید ۶۰ مورد ابتلا به ویروس جهشیافته هندی و آفریقایی خواستار مراقب مرزهای استانهای شرقی و جنوبی شد.
آقای نمکی گفت استان خراسان به دلیل «رفت و آمدهای مرزی غیر قابل کنترل» یکی از مناطق پرخطر محسوب میشود.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا نیز در مورد ورود ویروسهای جهشیافته از استانهای سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر ابراز نگرانی کرده است.
- عدم شفافیت در واردات واکسن، وزارت بهداشت هلال احمر را از اطلاعرسانی منع کرد
در حالی که بحث در مورد شفافیت واردات واکسن همچنان ادامه دارد، دبیرکل جمعیت هلال احمر میگوید وزارت بهداشت دستور منع اطلاعرسانی در مورد واردات واکسن را به آنها ابلاغ کرده و به این ترتیب، تمامی اخبار توسط این وزارتخانه منتشر خواهد شد.
در همین حال، رییس اتاق بازرگانی تهران میگوید کاغذبازی وزارت بهداشت باعث شد فرصت واردات ۶ میلیون دز واکسنی که قرار بود رایگان در اختیار کارگران قرار بگیرد از بین رفت.
- تکذیب دوباره نشت واکسن به بازار آزاد
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران بار دیگر تأکید کرد که هیچ موردی از نشت واکسن به بازار آزاد و یا خروج واکسن از سیستم وزارت بهداشت مشاهده و گزارش نشده است.
آقای جهانپور گفت: «نشت واکسن از شبکه بهداشت و مراکز واکسیناسیون به بازار آزاد با توجه به جمع آوری پوکهها و مشخص بودن اینکه هر کد ملی دریافت کننده کدام واحد واکسن بوده امکانپذیر نیست.»
چندی پیش، محسن دهنوی، عضو هیأت رئیسه مجلس در پاسخ به تکذیب «گم شدن ۲۰۰هزار واکسن» توسط کیانوش جهانپور در توییتی نوشت: « یا اطلاع ندارید یا مثلا اطلاع ندارید. سامانههای خودتان نشانگر گمشدن ۲۰۰هزار واکسن کرونا است.
با این حال، سخنگوی سازمان غذا و دارو، امکان ورود واکسن به بازار سیاه را رد نکرد.
در همین حال، علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازی ایران در مورد واکسنهای موجود در بازار سیاه گفت موارد یافت شده نه تنها واکسن کرونا نبوده، بلکه «سرم آب مقطر» بوده است.
- ادامه روند کند واکسیناسیون و امید مقامات به تولید انبوه واکسن ایرانی
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد تاکنون کمتر از ۰.۵ درصد مردم، هر دو دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
مجموع واکسن های تزریق شده در ایران به دو میلیون و ۵۷۱ هزار و ۱۶۰ دُز رسیده است.
به این ترتیب، حدود ۹۸ درصد از مردم هنوز حتی یک دز واکسن دریافت نکردهاند.
با این حال، علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به تولید انبوه واکسنهای پاستور و برکت گفت :« با تولید انبوه واکسن ایرانی که به زودی در برنامه واکسیناسیون عمومی قرار خواهد گرفت، ایران به یکی از کشورهای دنیا با بیشترین میزان تزریق واکسن تبدیل خواهد شد.»
روز گذشته نیز مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت در صورت تولید انبوه واکسن ایرانی، ایران قابلیت آن را دارد که به کشورهای خاورمیانه نیز واکسن صادر کند.