شیلی که یکی از سریعترین کارزارهای واکسیناسیون جهان را با استفاده از واکسن چینی ساخت شرکت «سینووک» اجرا کرده، بار دیگر با افزایش ناگهانی موارد ابتلا به ویروس کرونا دست به گریبان شده است.
به گزارش «وال استریت ژورنال»، بیش از ۷.۶ میلیون نفر، یعنی حدود نیمی از جمعیت بزرگسال شیلی، دستکم یک دز واکسن دریافت کردهاند.
دولت شیلی تا پیش از اتخاذ تصمیم بازگشایی مرزهای خود به روی مسافران بین المللی در اواخر سال گذشته، یعنی از ماه مارس تا نوامبر پارسال، مرزهایش را بسته بود.
متخصصان بهداشتی معتقدند تازهترین موج کرونا در شیلی، تا حدی به پخش گونههای مسریتر کرونا، کاهش محدودیتها، افزایش تحرک، و نادیده گرفتن اقدامات ساده - مانند فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک - ارتباط دارد.
اما ابهاماتی نیز در مورد اثربخشی واکسن چینی «کروناوک» (نام واکسن ساخته شده توسط شرکت «سینووک») مطرح شده است.
به خصوص این که رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین نیز اوایل ماه جاری گفت چین ممکن است نیاز به اصلاح واکسن کرونای خود یا تغییر روشهای تجویزی داشته باشد تا بتواند آنها را به اندازه کافی مؤثر کند.
همچنین پژوهش جدیدی که توسط دانشگاه شیلی انجام شده است نشان میدهد واکسن چینی «کروناوک» دو هفته پس از تجویز دزهای دوم ۵۶.۵ درصد مؤثر بوده است؛ اما دز نخست آن تنها ۳ درصد اثربخشی داشته است.
شیلی و امارات متحده عربی در حال بررسی این هستند که دز سومی را برای افزایش حفاظت ایجاد شده توسط واکسنهای چینی ارائه دهند.