سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید همانطور که جو بایدن در دوران نامزدی انتخابات و بعد از ریاست جمهوری تاکید کرده، سیاست ایالات متحده این است که جمهوری اسلامی ایران نمیتواند اجازه ساخت سلاح هستهای را داشته باشد.
ند پرایس عصر پنجشنبه ۲۳ بهمن در کنفرانس خبری در وزارت خارجه، در پاسخ به گیتا آرین از صدای آمریکا گفت: «ما از دریچه امنیت ملیمان و امنیت شرکا و متحدانمان در منطقه به موضوع نگاه میکنیم.... خیلی واضح گفتم، که سیاست ما، سیاست رییس جمهوری، در مرکز خودش، این است که ایران نمیتواند اجازه ساخت سلاح هستهای را داشته باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین در پاسخ به یک خبرنگار دیگر گفت: «چه به عنوان نامزد انتخابات و چه به عنوان ریاست جمهوری، جو بایدن در این که ما یک ایران مجهز به سلاح هستهای را بر نمیتابیم، همواره خیلی شفاف بوده است. رویکرد ما، همانطور که قبلا صحبت کردهایم، در حال پیگیری مسیر دیپلماتیک هستیم که اطمینان حاصل کنیم ایران هرگز به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد. این اصل مطلب برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ است و یک اصل راهنما در رویکرد ما در برابر این چالش خواهد بود.»
دولت پرزیدنت بایدن از زمان شروع کار خود گفته است اگر ایران به اجرای تعهدات خود در قابل توافق هستهای موسوم به برجام بازگردد، آمریکا هم به این توافق بازخواهد گشت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج کرد و تحریم هایی را که تحت آن توافق برداشته شده بود، دوباره برگرداند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، روز سهشنبه ۲۱ بهمن گفت که هرچند به باور او جمهوری اسلامی از مسیر بازگشت به تعهدات برجام دور است، اما راه دیپلماسی اقتضا میکند که ایران به تعهدات خود پایبند باشد و به اجرای آنها بازگردد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۲۲ بهمن اعلام کرد بازرسان این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد تایید کردهاند ایران، در یک اقدام دیگر در نقض توافق هستهای ۲۰۱۵، تولید اورانیوم فلزی را آغاز کرده است.
روز پنجشنبه ۲۳ بهمن، وزارت خارجه فرانسه هشدار داد اگر ایران گامهای بیشتری در نقض توافق هستهای موسوم به برجام بردارد، ممکن است فرصت دیپلماتیکی که با حضور دولت جدید آمریکا فراهم شده است از دست برود.