لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۲

ویژه تحلیف ۲۰۲۱ | متن سوگند ریاست ‌جمهوری، تنها بخش مراسم تحلیف که از سال ۱۷۸۹ تاکنون دست نخورده مانده است


مكان برگزاری مراسم تحلیف
مكان برگزاری مراسم تحلیف

مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایالات متحده از آغاز تاکنون شاهد تغییراتی بوده است. ولی تنها چیزی که هنوز دست نخورده مانده و به همان شکل اجرا می‌شود‌، متن سوگند است.

بخش‌هایی که شاهد تغییر بوده در فهرست زیر می‌آید:

زمان برگزاری مراسم تحلیف

مراسم تحلیف همیشه در ۲۰ ژانویه برگزار نشده است. بیشتر رئیس جمهوری‌های آمریکا در ماه مارس مراسم تحلیف داشتند. با تصویب متمم بیستم قانون اساسی مراسم ادای سوگند از چهارم مارس به ۲۰ ژانویه منتقل شد. جو بایدن، بیست‌و‌یکمین رئیس جمهوری است که مراسم تحلیف او در ژانویه انجام می‌شود.

مکان ادای سوگند

رئیس جمهوری‌ها همیشه در واشنگتن ادای سوگند یاد نکرده‌اند. پیش از آن که واشنگتن دی‌سی در سال ۱۸۰۰ به عنوان پایتخت آمریکا تعیین شود، دو تن از نخستین رئیس جمهوری‌های آمریکا، یعنی جرج واشنگتن در سال ۱۷۸۹ و جان آدامز در سال ۱۷۹۳، مراسم ادای سوگند خود را به ترتیب در شهر نیویورک و در صحن سنای ایالتی فیلادلفیا برگزار کردند.

خانه‌های شخصی رئیس جمهوری‌هایی چون چستر ای. آرتور در ۱۸۸۱، تئودور روزولت در ۱۹۰۱، و کالوین کولیج در ۱۹۲۳ و متعاقب مرگ رئیس جمهوری‌های قبلی، در منزل مسکونی ادای سوگند داشتند. لیندون بی. جانسون نیز در سال ۱۹۶۳ و در حالی که پس از ترور جان اف. کندی سوار بر هواپیمای ریاست جهوری بود، سوگند ریاست جمهوری را در هواپیما ادا کرد.

حضور قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا

در مراسم ادای سوگند جورج واشنگتن خبری از قاضی ارشد دیوان عالی ایالات متحده نبود؛ چرا که هنوز دیوان عالی تشکیل نشده بود. جان آدامز، اولین رئیس جمهوری بعد از جرج واشنگتن، نخستین رئیس جمهوری بود که با حضور رئیس دیوان عالی سوگند ادا کرد. این سنت تا به امروز همواره اجرا شده است.

شرایط آب‌و‌هوایی

وضعیت آب و هوا هم در تاریخ سوگندهای ریاست جمهوری بالا و پایین‌های خود را داشته است. رکورد گرمترین و سردترین دمای هوا در زمان برگزاری مراسم تحلیف به ترتیب مثبت ۱۲ درجه و منفی ۱۳ درجه سانتیگراد است. جالب این جا است که هر دو این رکوردها متعلق به آیین‌های تحلیف رونالد ریگان در سال‌های ۱۹۸۱ و ۱۹۸۵ است.

سنت گذاشتن دست روی کتاب مقدس

همه رئیس جمهوری‌های ایالات متحده سوگند خود را با قرار دادن دست‌شان روی کتاب مقدس ادا نکرده‌اند. جان کوینسی آدامز و فرانکلین پیرس کتابی از قوانین ایالات متحده را برای سوگند خوردن انتخاب کردند. فراکلین دی. روزولت در هر چهار مراسم تحلیف خود دستش را روی یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های کتاب مقدس که نسخه هلندی و چاپ ۱۶۸۶ بود، گذاشت. جان اف. کندی نسخه کاتولیک کتاب مقدس را برای سوگند برگزید. باراک اوباما نیز در دومین مراسم تحلیف خود بر روی کتاب مقدس مارتین لوتر کینگ دست گذاشت و سوگند یاد کرد.

اجباری نبودن سخنرانی تحلیف

سخنرانی از بخش‌های الزامی مراسم تحلیف نیست. سخنرانی تحلیف جرج واشنگتن در دومین دوره ریاست جمهوی‌اش، کوتاه‌ترین سخنرانی تحلیف در تاریخ بود و فقط ۱۳۵ واژه داشت. ویلیام هنری هریسون، در جریان کولاک برف یک سخنرانی حاوی ۸۴۴۵ واژه ایراد کرد. فرانکلین پیرس برای ادای سخنرانی حتی به کاغذ‌های دست‌نویس خود هم نگاه نکرد.

XS
SM
MD
LG