لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۲

وکیل نسرین ستوده می‌گوید که خواسته‌های موکلش کاملا «مشروع و قانونی» است و حکومت باید آنها را برآورده کند


نسرین ستوده،‌ وکیل دادگستری زندانی و فعال حقوق بشر
نسرین ستوده،‌ وکیل دادگستری زندانی و فعال حقوق بشر

وکیل نسرین ستوده با اعلام این مطلب که موکلش به رعایت نشدن اصول دادرسی عادلانه در فرایند محاکمه و رعایت نشدن حقوق زندانیان سیاسی در زمان گذراندن محکومیت‌شان دست به اعتصاب غذا زده است، این خواسته‌ها را «مشروع و قانونی» دانست و گفت که مقامات باید پاسخگوی آنها باشند.

محمد مقیمی، وکیل خانم ستوده، ‌روز چهارشنبه ۲۲ مرداد در گفتگو با صدای آمریکا درباره اعتصاب غذای این وکیل و فعال مدنی زندانی، گفت:‌ «خانم ستوده پیشتر نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی، وضعیت بهداشت در زندان‌های ایران که روز به روز بدتر می‌شود، و عدم آزادی زندانیان سیاسی با وجود شیوع ویروس کرونا به مقامات اعتراض کرده بود و با نوشتن نامه‌ای خواستار رسیدگی به وضعیت این زندانیان شده بود؛ اما این درخواست‌ها به نتیجه نرسید و او در نهایت دست به اعتصاب غذا زده است.»

محمد مقیمی، وکیل مدافع نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی
محمد مقیمی، وکیل مدافع نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی

این وکیل دادگستری با اشاره به تحت فشار بودن زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنها به صدای آمریکا گفت که این فشارها از سوی مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر می‌شود، به طوری که چندی پیش حساب‌های بانکی خانم ستوده را بدون دلیل قانونی و برخلاف قانون مسدود کردند. به گفته آقای مقیمی «این، مصداق بارز نقض حقوق شهروندی نسرین ستوده است.»

وکیل مدافع نسرین ستوده با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت این وکیل دادگستری و خطرناک بودن عواقب اعتصاب غذا به صدای آمریکا گفت: «با توجه به وضعیت جسمی خانم ستوده قطعا من نگران سلامتی او هستم و امیدوارم هر چه زودتر مسئولان به خواسته‌های قانونی و منطقی ایشان تن بدهند و این خواسته‌ها که شخصی نبوده و برای کل جامعه ایران است را برآورده کنند؛ خواسته‌هایی که مشروع و قانونی است و این مسئولان جمهوری اسلامی هستند که باید پاسخگو آنها باشند.»

او با اشاره به نگرانی از عواقب اعتصاب غذا برای نسرین ستوده افزود: «قطعا به فردی که اعتصاب می‌کند صدمات روحی و جسمی شدیدی وارد می‌شود. اما از طرفی باید برای فردی که دست به اعتصاب غذا می‌زند این حق را قائل شویم که خودش تصمیم بگیرد که چه باید بکند.»

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال مدنی زندانی، روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد ماه با انتشار نامه‌ای که یک نسخه از آن توسط رضا خندان، همسر خانم ستوده، به صدای آمریکا ارسال شده، اعلام کرد که در اعتراض به عدم آزادی زندانیان سیاسی در میانه بحران شیوع کرونا و «شرایط ظالمانه» در زندان‌های جمهوری اسلامی، دست به اعتصاب غذا زده است.

این اولین بار نیست که خانم ستوده اعتصاب غذا می‌کند. او روز دوشنبه ۲۶ اسفند از جمله زندانیان سیاسی بود که با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به جلوگیری از آزادی زندانیان سیاسی در شرایط شیوع ویروس کرونا دست به اعتصاب غذا زده بود.

آقای مقیمی با اشاره به اعتصاب غذای اسفند ماه خانم ستوده به صدای آمریکا گفت که پس از اعتصاب غذای خانم ستوده، در برهه‌ای بر اثر فشار افکار عمومی قوه قضائیه فرایند اجرای احکام را بخاطر شیوع کرونا لغو کرد و سازمان زندان‌ها گروهی از زندانیان سیاسی و غیر سیاسی را آزاد و یا به مرخصی اعزام کرد. اما به گفته آقای مقیمی به نظر می‌رسد با وخامت وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران، جو حاکم نیز امنیتی‌تر و سرکوب مخالفان بیشتر می‌شود.

خانم ستوده که از تاریخ ۲۳ خرداد ماه در بازداشت به سر می‌برد توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی بابت اتهاماتی نظیر اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت موثر در کانون مدافعان حقوق بشر، لگام (حذف اعدام) و شورای ملی صلح، ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی، اخلال در نظم و آسایش عمومی، و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی - اتهاماتی بسیار مبهم، بدون مصداق مشخص، و به اصطلاح «فله‌ای» که در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی سابقه‌ای بسیار طولانی دارد و در موارد مختلف به بسیاری از فعالان مخالف حکومت نسبت داده شده است - مجموعا به ۳۸ سال زندان و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است که بر اساس قانون مجازات اسلامی ۱۲ سال از این حکم برای او اجرا خواهد شد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواسته‌ایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتاده‌اند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از این‌که این افراد غیرقانونی به زندان افتاده‌اند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم می‌کند که از زندان آزاد شوند.»

XS
SM
MD
LG