رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، میگوید امیدوار است چین و روسیه با درک خطر جمهوری اسلامی در صورت برداشتن تحریم تسلیحاتی شورای امنیت، به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت بدهند.
آقای اوبرایان روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه گفت: «قطعا هیچ اولویتی برای ایالات متحده و رئیس جمهوری ایالات متحده بالاتر از ایمنی و امنیت سربازان آمریکایی در خارج از کشور نیست. و من فکر نمی کنم هیچ رئیس جمهوری از این بیشتر برای ایمنی و امنیت سربازانمان در خارج کار کرده باشد. اگر ما بفهمیم که کسی سربازان نیروهای زمینی و هوایی و دریایی و تفنگداران یا به طور کلی شهروندان آمریکایی را هدف قرار میدهد، ما اقدام قاطعی را انجام خواهیم داد. و شما [این را] در مورد بغدادی دیدید، و در مورد آن [فرمانده] نیروی قدس ایران در فرودگاه بغداد دیدید. و شما این واقعیت را میبینید که از ۲۹ فوریه تاکنون در افغانستان هیچ حملهای علیه سربازان آمریکایی انجام نشده است؛ چرا که در آن جا یک توافق صلح داریم.»
وی افزود: «من فکر نمیکنم کشورهای زیادی در جهان باشند که بخواهند ایران شروع به واردات موشکهای بالستیک میانبرد، تانکهای اصلی میدان نبرد، و هواپیماهای جنگنده نسلهای چهارم و پنجم بکند. من فکر نمیکنم این به صلاح هیچ کسی در منطقه باشد. به نفع هیچ کس در جهان نیست. و روسها و چینیها این را می دانند، و ما امیدواریم آنها به این قطعنامه رأی موافق یا ممتنع بدهند، تا به نوعی مانع از ورود این گونه سلاحهای با فناوری بالا به ایران شود. اگر این اتفاق نیافتد، ما ابزارهای دیگری در جعبه ابزارمان داریم و از همه آنها برای اطمینان یافتن از امنیت آمریکا استفاده خواهیم کرد.»
پیشتر، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۶ تیر ماه در پیامی در توئیتر گفته بود: «از اسرائیل تا خلیج [فارس]، کشورهای خاورمیانه - که بیشتر از همه در معرض غارتگریهای ایران هستد - یکصدا میگویند: تحریم تسلیحاتی [ایران] را تمدید کنید.»
ایالات متحده آمریکا با توجه به اقدامات خصمانه رژیم ایران در منطقه، حمایت از تروریسم، و مسلح کردن گروههای نیابتی خود در خاورمیانه که موجب بر هم زدن ثبات منطقه میشود، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران شده است؛ تحریمی که تحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ۱۸ اکتبر پایان مییابد.
پیش از این مقامات ایالات متحده بارها تاکید کردند که چون رفتار بیثبات کننده جمهوری اسلامی ادامه یافتهاست، خواستار تمدید این تحریم علیه رژیم ایران هستند.
وزیر خارجه ایالات متحده، سوم تیرماه گفته بود که آمریکا اجازه نمیدهد با پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، ایران به سلاحهای جدید دسترسی پیدا کند.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، و کلی کرفت، نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد، نیز روز چهارشنبه ۴ تیر مفاد قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را از طریق ارتباط اینترنتی برای اعضای شورای امنیت سازمان ملل تشریح کردند. آنها با اشاره به فعالیتهای بدخواهانه جمهوری اسلامی، از جمله حمله به عربستان سعودی در سپتامبر ۲۰۱۹، و این که تهران نه از محدودیتها پیروی کرده و نه رفتار تهدیدآمیز خود را تغییر داده است، گفتند که آمریکا از شورای امنیت خواسته تحریمهای تسلیحاتی فعلی علیه جمهوری اسلامی ایران را تمدید کند.