مهمترین و تازهترین خبرها مربوط به همهگیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید
- ساعت ۲۳:۲۵
دولت بریتانیا، ستارههای بزرگ هالیوود از جمله تام کروز را از قانون قرنطینه مستثنی کرده است تا صنعت فیلمسازی فعالیتش را از سر بگیرد.
از همین رو، تولید فیلمهایی چون «مأموریت غیرممکن ۷» با سفر عوامل کلیدی فیلم به بریتانیا بدون آنکه مجبور شوند چهارده روز خود را قرنطینه کنند آغاز خواهد شد. با این حال، تمامی این افراد باید در دایره محدود خود از جمله محل اقامت و مکان فیلمبرداری باقی بمانند.
همچنین اقداماتی از جمله چک کردن دمای بدن دستاندرکاران فیلم و فاصلهگیری اجتماعی در رهنمودهای دولت برای از سرگیری فیلمبرداریها با کمترین خطر گنجانده شده است.
- ساعت ۲۱:۴۵
شهردار آتلانتا در ایالت جورجیا به ویروس کرونا مبتلا شده است. کیشا لنس باتمز، شهردار دموکرات ۵۰ ساله آتلانتا که نخستین دوره خود را در این سمت میگذراند گفت علائم ویروس در او و همسرش شبیه آلرژی فصلی بوده است.
او در گفتگو با شبکه «اماسانبیسی» گفت نتیجه مثبت تست متعجبش کرده است چرا که پس از خواب بیش از معمول شوهرش تصمیم گرفت تست کرونا بدهد. او همچنین گفت تمامی اقدامات لازم برای پیشگیری را انجام داده است و این نشان میدهد ویروس به شدت مسری است.
- ساعت ۲۰:۳۸
شرکت بیوتکنولوژی «ریجنران» مستقر در نیویورک، مراحل آخر آزمایشهای بالینی بر روی دارویی بالقوه را که بر اساس پادتن ضدکرونا طراحی شده آغاز کرده است. این معجون آنتیبادی یا پادتن ممکن است بتواند در درمان و حتی پیشگیری «کووید-۱۹» مؤثر باشد.
در این مرحله، پژوهشگران قابلیت این دارو را برای پیشگیری ابتلا به ویروس کرونا در افرادی که با بیماران تماس نزدیک داشتهاند میسنجند.
اینگونه داروها، از واکنش سیستم ایمنی بدن انسان شرکت «ریجنران» برای تولید این دارو، ۴۵۰ میلیون دلار از دولت آمریکا دریافت کرده است.
- ساعت ۲۰:۱۵
نتیجه تست کرونای ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل مثبت اعلام شد. آقای بولسونارو این خبررا اعلام کرد و هشدار داد کسی نزدیک او نشود.
رئیس جمهوری برزیل، از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا به دلیل انکار وخامت اوضاع زیر تیغ انتقاد بوده است. چندی پیش، دادگاهی در برزیل حکم داد که رئیس جمهور در اماکن عمومی ماسک بزند.
برزیل تاکنون، ۱.۶ میلیون مبتلا و ۶۵ هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به «کووید-۱۹» ثبت کرده است.
- ساعت ۱۹:۴۷
پس از هفتهها تلاش از سوی فعالان فرهنگی، دولت بریتانیا از بسته حمایتی ۱.۵۷ میلیارد پوندی برای کمک به صنعت هنر و سرگرمی که در دوران شیوع کرونا آسیب جدی دیده است رونمایی کرد.
اولیور داودن، وزیر فرهنگ بریتانیا گفت این بودجه به حفاظت از گنجینههای فرهنگی از جمله «رویال آلبرت هال» و گالریهای ملی و همچنین کمک به نهادهای فرهنگی سراسر بریتانیا اختصاص خواهد یافت.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا در بیانیهای گفت این کمک مالی برای حفظ حوزه فرهنگ و هنر برای نسلهای آینده است و اینکه گروههای هنری سراسر بریتانیا بتوانند در این دوران که پردههای نمایش پایین است و درها بسته مانده، از کارمندان خود حمایت کنند.
- ساعت ۱۹:۲۰
شهر ملبورن استرالیا در پی افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» شش هفته قرنطینه خواهد شد. شهروندان ملبورن در این مدت تنها میتوانند برای رفتن سر کار، مدرسه، مسائل پزشکی و یا خرید مایحتاج ضروری از خانه خارج میشوند.
استرالیا تاکنون، ۸ هزار و ۷۵۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۱۰۶ مورد مرگ گزارش داده است.
- ساعت ۱۸:۳۲
دولت آمریکا قراردادی ۱.۶ میلیارد دلاری با شرکت بیوتکنولوژی «نوواوکس» در ایالت مریلند بسته است تا به تولید ۱۰۰ میلیون دز واکسنی که این شرکت بر روی آن کار میکند سرعت ببخشد و واکسن تا پایان سال جاری آماده شود.
این، بزرگترین سرمایهگذاری دولت آمریکا برای تولید واکسن ضدکرونا تا امروز بوده است. «نوواوکس»، چهارمین شرکت سازنده واکسن است که از دولت آمریکا بودجه میگیرد تا فاز سوم آزمایشهای بالینی را بر روی بیش از ۳۰ هزار نفر انجام دهد.
واکسن شرکت «نوواوکس»، از ذرات میکروسکوپی که قطعاتی از ویروس کرونا را حمل میکند بهره میبرد تا واکنش سیستم ایمنی بدن را برانگیزد.
- ساعت ۱۷:۱۱
مطالعهای گسترده در اسپانیا نشان میدهد تنها ۵ درصد از جمعیت، پادتن ضدکرونا تولید کردهاند. از همین رو، ایمنی جمعی به ویروس کرونا دستیافتنی نیست. نتایج این مطالعه که بر روی بیش از ۶۱ هزار نفر انجام شده و در مجله پزشکی «لنست» منتشر شده است نشان میدهد ۹۵ درصد از جمعیت اسپانیا هنوز نسبت به ویروس آسیبپذیر هستند. پژوهشهای دیگری که در اروپا و آمریکا انجام شده نیز به نتیجه مشابهی رسیدهاند.
ایمنی جمعی زمانی حاصل میشود که تعداد زیادی از مردم نسبت به ویروس مصون شده باشند و یا واکسن زده باشند.
اسپانیا در حال حاضر، ۲۵۱ هزار و ۷۸۹ مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده است.
- ساعت ۱۶:۳۷
دکتر آنتونی فاوچی، عضو کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید میگوید متوسط سن مبتلایان جدید به ویروس کرونا در آمریکا، پانزده سال نسبت به مبتلایان چند ماه پیش کاهش پیدا کرده است.
هر چند این ویروس حال بیماران جوان را به اندازه افراد مسن وخیم نمیکند، مقامات بهداشتی نگران انتقال ویروس از آنها به سنین بالاتر هستند.
دکتر فاوچی میگوید آمریکا هنوز موج اول ویروس را پشت سر نگذاشته است. افزایش شمار مبتلایان همچنان در ایالتهای فلوریدا، تگزاس، آریزونا و کالیفرنیا ادامه دارد.
دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد تاکنون ۲ میلیون و۹۳۸ هزار و ۶۲۵ نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شدهاند و ۱۳۰ هزار و ۳۰۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، شمار مرگ براثر کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۰ نفر اعلام شده و در مجموع آمار قربانیان کرونا به ۱۱ هزار و ۹۳۱ نفر رسیده است.
همچنین در شبانه روز گذشته دو هزار و ۶۳۷ بیمار کرونا شناسایی شدند و تعداد مبتلایان نیز تا به امروز ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر اعلام شده است. استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.