گزارشها حاکی از آن است که آتشسوزی در جنگلهای بلوط شهرستان پاوه در استان کرمانشاه پس از گذشت ۶ روز و مرگ سه نفر از فعالان محیط زیست، همچنان ادامه دارد.
فریدون یاوری، مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه، روز سهشنبه ۱۰ تیر گفت که آتشسوزی در مناطق «بوزین» و «مرخیل» با گذشت ۶ روز همچنان ادامه دارد و تاکنون ۱۴۰۰ هکتار از زمینهای این منطقه در آتش سوخته است.
به گفته او نیروهای امدادی و مردم بومی با امکانات بومی در حال خاموش کردن آتش هستند.
ادامه آتشسوزی در این منطقه در حالی است که روز یکشنبه سه نفر از دوستداران محیط زیست منطقه که برای خاموش کردن آتش به محل آتشسوزی رفته بودند، مصدوم شده و جان باختند.
بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی و خبرگزاریها، مختار خندانی، یاسین کریمی، و بلال امینی، سه فعال محیط زیست بودند که در جریان خاموش کردن آتش در بوزین و مرخیل در نزدیکی پاوه جان باختند.
آتشسوزی در رویشگاههای جنگلی زاگرس از اوایل خرداد امسال در استانهای کهگیلویه و بویر احمد، فارس، و خوزستان آغاز شد و به مناطق شمالی رسید. در این بین، البرز زارعی، کوهنورد و فعال محیط زیست، نیز در تلاش برای خاموش کردن آتش در منطقه حفاظت شده خائیز به شدت دچار سوختگی شد و پس از چند روز جان باخت.
دو سال پیش نیز، شریف باجور، فعال محیط زیست سرشناس در مریوان، به همراه سه جنگلبان و فعال دیگر در جریان تلاش برای مهار آتشسوزی در جنگلهای اطراف این شهر جان باختند.
در آن هنگام، تعدادی از شهروندان مریوان در گفتوگو با صدای آمریکا اعلام کردند که به اعتقاد مردم آن شهر، آن آتشسوزیها عمدی بوده و توسط نیروهای امنیتی و سپاه به منظور جلوگیری از مخفی شدن مخالفان جمهوری اسلامی، سوزانده میشوند.
آتشسوزیهای اخیر در رویشگاههای جنگلی زاگرس بار دیگر انتقادهای بسیاری را درباره به نبود امکانات کافی و نیروی انسانی برای خاموش کردن آتش مطرح کرد. با این حال، عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، آتشسوزیها در زاگرس را کماهمیت دانست و میزان نابودی جنگلها بر اثر آتشسوزی را ناچیز خواند؛ اظهارنظری که با انتقاد فعالان محیط زیست و روزنامهنگاران مواجه شد.