لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۰

موسسه ملی سلامت آمریکا: آزمایش واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد بر روی میمون‌ها نتایج امیدبخشی داشته است


میمون های رزوس از نظر ژنتیکی به انسان خیلی نزدیک هستند
میمون های رزوس از نظر ژنتیکی به انسان خیلی نزدیک هستند

مدیر موسسه ملی سلامت آمریکا بارها گفته است که برای تسریع کشف واکسن ویروس کرونا، کار را سر هم بندی نکرده و از کلیه روش‌ها و قواعد معمول پیروی می‌کنند. ولی او در مورد واکسن بالقوه‌ دانشگاه آکسفورد بریتانیا، که اکنون بر روی انسان و میمون آزمایش شده است، خبر‌های دلگرم‌کننده‌ای دارد.

به گزارش سی‌بی‌اس نیوز، پژوهشگران این موسسه در ایالت مونتانا، این واکسن را بر روی شش میمون «رزوس» آزمایش کرده‌اند. پس از تزریق واکسن، در بدن این میمون‌ها پادتن محافظ در برابر ویروس کرونا تولید شد.

ولی آن چه بعد از آن اتفاق افتاد برای پژوهشگران امیدبخش بوده است.

در مرحله بعدی تحقیق، دانشمندان چند میمون را در معرض ویروس کرونا قرار دادند. میمون‌هایی که واکسینه نشده بودند، نشانه‌های ذات‌الریه، که یکی از علایم بیماری کووید۱۹ است، را از خود بروز دادند؛ درحالی که میمون‌های واکسینه شده چنین علایمی نداشتند و ویروس کرونا نیز در ریه‌های آنها پیدا نشد.

ولی اهمیت این نتیجه‌گیری در چیست؟

دکتر کاترین ادواردز، که تحقیقات مربوط به این واکسن را در دانشگاه وندربیلت آمریکا نظارت و مدیریت می‌کند، به سی‌بی‌اس نیوز گفت: «ما باید بدانیم که [پادتن تولید شده] می‌تواند حیوان یا انسان را در مقابل بیماری محافظت کند. اگر پادتن نتواند جلوی ابتلا به بیماری را بگیرد، داشتن آن فایده‌ای نخواهد داشت.»

در یک مطالعه دیگر، نشان داده شده است که انسان و میمون‌‌ رزوس ۹۳ درصد دی‌ان‌ای مشترک دارند. ولی هنوز خیلی زود است که پژوهشگران بخواهند این یافته را جشن بگیرند. برای این واکسن نیز، مثل هر واکسن یا داروی دیگر، مطالعات بیشتری لازم است و باید مطمئن شد که این واکسن برای انسان بی‌خطر و موثر است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG