لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۷

نخستین دادگاه رسیدگی به پرونده شکنجه مردم توسط حکومت سوریه در آلمان برگزار می‌شود


بخش انگلیسی صدای آمریکا - دو افسر پیشین اطلاعاتی سوریه، متهم به جنایت علیه بشریت، روز پنج شنبه در آلمان در برابر دادگاه حاضر شدند. این نخستین دادگاه در سراسر جهان است که به پرونده شکنجه به دست رژیم بشار اسد رسیدگی می کند.

انور رسلان، مظنون اصلی این پرونده که ظاهرا سرهنگ پیشین دستگاه امنیتی سوریه بوده، به جنایت علیه بشریت هنگام مدیریت بازداشتگاه «الخطیب» در دمشق متهم است.

اتهام این مرد ۵۷ ساله، که با عینکی بر چشم و سبیلی بر چهره در دادگاه حاضر شد، این است که در فاصله ۲۹ آوریل ۲۰۱۱ تا ۷ سپتامبر ۲۰۱۲ زیر نظر او ۵۸ نفر کشته و ۴ هزار نفر دیگر شکنجه شدند.

ایاد غریب، ۴۳ ساله، به همدستی در جنایت علیه بشریت و کمک به دستگیری معترضان و تحویل آن ها به «الخطیب» در پاییز ۲۰۱۱ متهم است. او، در حالی که یک کاپشن کلاهدار خاکستری به تن داشت و بخشی از صورتش زیر ماسک پنهان بود، در دادگاه حاضر شد.

این دو نفر که مانند صدها هزار سوری دیگر از کشورشان فرار کرده و در آلمان تقاضای پناهندگی داده بودند در فوریه ۲۰۱۹ دستگیر شدند.

ولفانگ کالک، بنیان‌گذار «مرکز اروپایی قانون اساسی و حقوق بشر» که گروه حقوقی مدافع شاکیان است و مقر آن در برلین قرار دارد، گفت: «این دادگاه اولین جایی است که در آن قربانیان نه تنها در برابر عموم بلکه در برابر دادگاه درباره آن چه بر آن ها گذشته و آن چه کماکان در سوریه می گذرد، صحبت می کنند.»

این دادگاه بر مبنای قانونی بین المللی برگزار می شود؛ قوانینی که به یک کشور خارجی اجازه می دهد جنایت علیه بشریت را مورد پیگرد قرار دهد.

یاسپر کلینگ، دادستان دولتی در آلمان، گفت شرایط در آن زندان «غیرانسانی» بوده است.

به گفته دادستان، بازداشت شدگان، که عموما تظاهرات کنندگان دموکراسی‌خواه در «بهار عربی» سال ۲۰۱۱ بودند، با مشت، کابل، و شلاق کتک زده شده و هدف شوک الکتریکی قرار گرفتند. برخی دیگر روزها از خواب محروم شده و در وضعیت‌های دشوار آویزان و کتک زده شدند. هدف از این آزارهای روحی و جسمی اخذ اعترافات اجباری و اطلاعات از مخالفان سوری بود.

هرچند برخی افراد می‌گویند رسلان مهره رژیم نبود و ظاهرا دو سال پیش از ورود به آلمان در سال ۲۰۱۲ به مخالفان پیوسته بود. اما گروه حقوقی مدافع قربانیان معتقد است رسلان یک نگهبان سالخورده زندان نبوده و در دستگاه دولتی سوریه دارای اختیارات بود.

رسلان در صورت اثبات اتهاماتش ممکن است به حبس ابد محکوم شود.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG