خبرگزاری مهر در گزارشی از مثبت بودن تست کرونای دستکم ۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی خبر داد.
این خبرگزاری روز یکشنبه ۱۱ اسفند نوشت، تست کرونای معصومه آقاپور علمشاهی نماینده شهرستان شبستر در مجلس شورای اسلامی، قاسم میرزایی نکو نماینده دماوند و یکی از نمایندگان تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس مثبت اعلام شد.
پیش از این، محمود صادقی و مجتبی ذوالنوری از جمله نمایندگانی بودند که پیش تر نتیجه آزمایش آن ها مثبت اعلام شده بود.
آیا تست فقط برای مقامات است؟
مردم نسبت به وضعیت درمانی و آزمایش کرونا در ایران انتقاد دارند. آنها میگویند مقامات به آزمایشها دسترسی دارند اما برای مردم عادی این امکان نیست.
یک کاربر در توئیتر نوشت: پنج هزارکیت تشخیص کرونا وارد کردند که مقامات، خانواده و ریز و درشتشان سه بار سه بار تست بدهند ولی مردم عادی باید در صف انتظار برای تست، جان بدهند.
کاربر دیگری نوشت: «از این مسئولین چطوری تست کرونا میگیرن که زودی مثبت و منفی میشه؟ اون کیتها رو وارد کردن فقط برای مقامات؟»
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز جمعه نهم اسفند با صدور بیانیهای گفت: ایالات متحده طی بحران سلامت عمومی ناشی از شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) در کنار مردم ایران ایستاده است. دولت آمریکا آماده است تا به مردم ایران در تلاش های کمک رسانی خود یاری رساند. این پیشنهاد حمایت از مردم ایران، که به طور رسمی از طریق دولت سوئیس به ایران ابلاغ شده است، بر ادامه تعهد ما برای رسیدگی به بحران های مربوط به سلامتی و جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی تاکید میکند.
مایک پمپئو همچنین روز جمعه ۹ اسفند در نشستی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، با توجه به سابقه پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی گفت، رژیم ایران تمایلی ندارد که درباره شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی کند و من نگران هستم آنها اطلاعات مهمی را پنهان کرده باشد.
این دومین بار است که وزیر خارجه آمریکا از مخفیکاری احتمالی مقامات ایران ابراز نگرانی میکند. مایک پمپئو روز سه شنبه هشدار داده بود که آمریکا نگران مخفیکاری مقامات جمهوری اسلامی درباره شیوع کرونا است.
ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که معافیتهایی از تحریم ایران را صادر کرده است و اجازه میدهد برای ارسال برخی خدمات بشردوستانه، بانک مرکزی ایران مجاز به انجام انتقال مالی باشد.
کرونا تاکنون موجب مرگ دستکم ۳۴ نفر در ایران شده است. رویترز با انتشار آمار غیررسمی نوشت که بیش از ۲۱۰ نفر در ایران بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند.
افکار عمومی در ایران نسبت به مخفی کاری مقامات ایران نگران است. اولین مورد مرگ بر اثر کرونا روز اول اسفند گزارش شد و این در حالی بود که تا قبل از آن مقامات هرگونه ابتلا به کرونا در ایران را تکذیب میکردند.
در سالهای گذشته هم سابقه داشته که مقامات جمهوری اسلامی در پروندههایی مثل اسیدپاشی اصفهان، به جای پیگیری و برخورد با عوامل آن، افرادی که درباره این اتفاق خبررسانی کردند را بازداشت و زندانی کرد.