لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۷

واقعیت‌هایی از داخل ایران| آلودگی هوا افسردگی را بیشتر می‌کند

آلودگی هوا افسردگی را بیشتر می‌کند

یک متخصص روانشناسی می‌گوید: به طور کلی آلودگی هوا موجب افزایش اضطراب، افزایش ورم مغز، کم‌خونی، کاهش دید، کاهش توان فکری افسردگی و استرس، تنش‌های عضلانی و روحی، اختلالات روان‌تنی و ذهنی، خشونت و پرخاشگری کاهش یادگیری و تمرکز می‌شود. همچنین موجب افزایش زودرنجی می‌شود که در این حالت فرد دچار خودبیمارانگاری می‌شود؛ احساس نوعی ترس در فرد شکل می‌گیرد و وسواس به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

به گفته وی: طبق پژوهش‌های انجام شده، بیشترین علت بروز استرس ناشی از مشکلات ترافیکی و شلوغی، آلودگی صوتی در سطح شهر و آلودگی هواست. در این میان برخی آلاینده‌های گازی نیز اثرات مخربی بر روحیه افراد وارد می‌کنند.

منبع: اعتماد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

بیشتر بیماران نادر بیمه نیستند


مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر گفت: بیشتر بیماران نادر از پوشش بیمه‌ای برخوردار نیستند و اکثر بیمه‌ها آن‌ها را تحت پوشش قرار نمی‌دهند؛ ضمن آنکه حتی اگر این بیماران بنابر مسائل خانوادگی یا شغلی بیمه پایه داشته باشند، باز هم این بیمه‌های پایه پاسخگوی نیاز این بیماران نخواهد بود و اکنون برخی از داروهای بیماران نادر جزو داروهای وارداتی است که تحت پوشش بیمه‌ها قرار نمی‌گیرد.

منبع: ایسنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

تداوم استثمار اقتصادی کودکان کار


نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کودکان زباله‌گرد این روزها به دردناک‌ترین آسیب اجتماعی پایتخت تبدیل ‌شده‌اند و پیمانکاران، کودکان را در مراکز پسماند به‌کارگیری می‌کنند و درواقع این آسیب به‌ صورت مستقیم با شهرداری در ارتباط است. کودکان زباله‌گرد به نفع پیمانکاران شهرداری زباله‌ها را تفکیک می‌کنند و بیماری‌های عفونی آن‌ها را تهدید می‌کند، برخی از کودکان جان خود را از دست‌داده و برخی نیز مبتلا به انواع بیماری‌ها به‌ ویژه ایدز می‌شوند.

وی گفت: سیستم جمع‌آوری پسماند عقب‌افتاده و سنتی است، مراکز متعددی در اطراف شهرری یا برخی مناطق پایتخت در حال تفکیک زباله به‌صورت سنتی هستند و پیمانکاران شهرداری کودکان را با دستمزد بسیار ارزان و ناچیز در مراکز پسماند به‌کارگیری و به‌نوعی آن‌ها را استثمار اقتصادی می‌کنند، کودکان برای گذران زندگی و امرار معاش ناچار هستند در این مراکز کار کنند

منبع: روزنامه توسعه ایرانی

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

دخل و خرج کشاورزان نمی‌خواند


آمارهای رسمی از دشوار شدن تدریجی حال اقتصاد کشاورزی حکایت دارد، به طوریکه هزینه تولید محصولات کشاورزی در مناطق روستایی ایران در حال افزایش است. با وجود رشد قیمت فروش محصولات کشاورزی تولید شده در تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال، کشاورزان روستایی ایران همچنان با مشکلات معیشتی مواجه‌اند؛ نخستین نشانه این وضع را می‌توان در سبقت نرخ تورم روستایی نسبت به تورم مناطق شهری در ماه‌های اخیر جست‌وجو کرد.

از سوی دیگر نبود زیرساخت‌های توزیع مناسب برای عرضه محصولات کشاورزی و پراکندگی نیروهای شاغل در مناطق روستایی هم باعث شده تا سود نهایی ناشی از فروش محصولات کشاورزی از یک سو نصیب دلال‌ها شود و از سوی دیگر هزینه تولید یک محصول کشاورزی در استانی نسبت به استان دیگر تفاوت معناداری داشته باشد.

منبع: روزنامه همشهری

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

کاهش تولید خودرو در سال‌های ۹۶ و ۹۷


وزیر صنعت، معدن و تجارت: برای بررسی وضعیت خودرو باید شرایط کشور را سنجید که این در تیراژ و قیمت خودروها و هزینه تمام شده تأثیرگذار است. در شرایط عادی، ایران به حدود یک تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو نیاز دارد که اگر بتوانیم سالانه این میزان خودرو را تولید کنیم بازار اشباع می‌شود. در سال‌های اخیر این عدد زیر یک میلیون بوده، یعنی در سال ۹۷ با تمام تلاش و سختی ۹۰۰ هزار خودرو را تولید کردیم و امسال ۹۶۰ هزار خودرو تولید داشتیم.

وی اظهار کرد: ما در برنامه‌هایمان علاوه بر تمرکز بر تولید داخلی خودرو و افزایش تیراژ تأکید داریم که خودروهای قدیمی باید از رده خارج شوند لذا بعد از آنکه تعهدات مردم برای تحویل این دو خودرو به صفر رسید خط تولید پراید و ۴۰۵ متوقف می‌شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG