آلودگی هوا بیش از ۷ هزار نفر را به مراکز اورژانس کشاند
سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: به طور کلی از تاریخ ۲۳ تا ۲۵ آذر به دلیل افزایش آلودگی هوا، ۷۹۱۶ نفر به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی با افزایش آلودگی هوا به مراکز اورژانس مراجعه کردهاند.
وی گفت: در استانهای اصفهان، البرز، تهران و مرکزی، شاهد بیشترین آمار مراجعهکنندگان به مراکز اورژانس بودهایم که استان تهران با ۶۰۳۴ مراجعه در صدر این جدول قرار دارد و استان اصفهان نیز با هزار مراجعه در رده بعدی قرار گرفته است.
منبع: روزنامه توسعه ایرانی
شناسایی ۷۵۰۰ کودک دارای سوءتغذیه در یک استان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان گفت: ۳۰ درصد جمعیت استان لرستان را کودکان تشکیل میدهند، در واقع ۵۳۵ هزار نفر جمعیت کودک صفر تا ۱۸ سال لرستان است که ۵۲ درصد آنها پسران و ۴۸ درصد دختران هستند که از این تعداد ۱۵۴ هزار و ۹۱۹ نفر کودک زیر ۵ سال هستند.
وی گفت: دسترسی برخی کودکان به لحاظ مشکلات معیشتی به خدمات بهداشتی درمانی پایین است و در حال حاضر ۷۵۰۰ نفر کودک دارای سوء تغذیه در لرستان شناسایی شده است که این کودکان گاها در مناطق محروم و صعب العبور هستند که دسترسی به آنها چندان راحت نیست و از سوی دیگر با افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست مواجه هستیم، ۶۶ هزار نفر زن سرپرست خانوار در لرستان وجود دارد که ۲۴ هزار نفر آنها زیر ۵۵ سال هستند.
منبع: همشهری آنلاین
با تعلق نگرفتن سوخت به صیادان، افزایش قیمت آبزیان دور از انتظار نیست
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات گفت: فعالیت صیادان به ویژه در گروه قایقدار بدون سوخت یارانهای عملا مقدور نیست. صحبت از کاهش سهمیه واقعی صیادان است، صیاد ما به دریا نمیرود و اگر هم میرود از سوخت آزاد استفاده میکند و در مدت اخیر کمتر از ۲۰ درصد از صیادان آن هم با سوخت آزاد به فعالیت صیادی پرداختهاند.
وی بیان کرد: یکی از نگرانیهایی که در بحث افزایش قیمت سوخت وجود دارد افزایش قیمت آبزیان است که در مدت اخیر با پایشی که انجام شد تا حدودی با افزایش قیمت رو به رو بوده است. تلاش کردیم قیمتها را در سقف قبلی خود نگه داریم، اما این مورد مطرح است که با افزایش سه برابری قیمت سوخت حتما تاثیر خود را بر قیمت آبزیان خواهد داشت و شواهد نشان میدهد که تا این لحظه میزان صید منفی شده است.
منبع: خبرگزاری میزان
فقر، کودکان آینده و امنیت آنها را نشانه گرفته است
یک جامعه شناس میگوید، پدیده فقر کودکان، امنیت و آینده کودکان را نشانه گرفته است و در چند سال اخیر با شیب تندی در جامعه بروز و نمود کرده است، برای نمونه تعداد کودکان کار و ازدواج آنها رشد یافته است.
وی تاکید کرد: والدین به دلیل مشکلات اقتصادی و تورم که در چند ماه گذشته رشد دو چندان یافته است، نمیتوانند حداقل نیاز کودکان خود را تامین کنند به همین دلیل کودکان به جای کسب تحصیل ناچارند در کنار پدر خود کارگری کنند یا با دست فروشی کمک خرج خانواده شوند.
این جامعه شناس در ادامه گفت: فقر کودکان، پدیدهای است که در صورت تداوم و تشدید یافتن آن، سلامت یک جامعه را با خطر جدی مواجه میسازد از این رو نباید و نمیتوان به این موضوع بیتوجه بود و در بررسی صورت گرفته درباره حضور کودکان کار مشخص شد که تمامی این کودکان مورد تجاوز قرار میگیرند. هیچ جایی برای کودکان کار امن نیست. کودکانی که در مترو دست فروشی میکنند، در کوره پزخانهها کار سخت انجام میدهند یا در سطح شهر و در چهارراهها دستفروشی میکنند و بالاخره یک روز مورد تعرض قرار میگیرند.
منبع: خبرگزاری مهر
سرگردانی بیماران دیالیزی در کرج
در چند روز اخیر خبر تعطیلی بخش دیالیز بیمارستان فوق تخصصی امامخمینی کرج حاشیههای بسیاری در البرز ایجاد و بسیاری از مردم را نگران کرد. عدهای که مدتها برای دیالیز به این مرکز مراجعه میکردند از سوی مسئولان بیمارستان به مراکز دیگر سوق داده شدند.
یکی از افرادی که در این بیمارستان دیالیز میشد، میگوید: بعد از تعطیلی بخش دیالیز واقعا سرگردان شدیم. با این حال مدیرعامل این بیمارستان میگوید: تعطیلی بخش دیالیز این بیمارستان شایعه است.