آمار تکان دهنده از فقر در ۳۲ شهرستان
رئیس کمیته امداد گفت: بر اساس پژوهشی که در سال ۹۶ از سوی کمیته امداد در ۳۲ شهرستان در خصوص فقر خوراکی و پوشاکی آغاز شده به اعداد تکان دهندهای رسیدهایم که اگر بخواهیم به سراغ نیازمندان برویم باید کارهای مطالعاتی در خصوص جغرافیای فقر و به ویژه فقر در حوزه خوراک و پوشاک به شکل تخصصی انجام شود.
وی همچنین گفت، کل بودجه کمیته امداد که از سوی دولت به این نهاد اختصاص پیدا میکند تنها ۴۶.۷ درصد از هزینههای آن را پوشش میدهد.
منبع: تابناک
کاهش ۳۰ درصدی مراجعان به مراکز درمانی در پی گرانیها
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت گفت: مراجعه به مراکز خدمات درمانی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و آمار مراجعان به نظام خدمات درمانی کشور، نسبت به سال گذشته قریب به ۳۰ درصد کاهش یافته است. نرخ خدمات به گونهای شده است که هزینه درمان نسبت به درآمد خانوارها چشمگیر است. مردم برای مشکلات عادی به پزشک مراجعه نمیکنند، نه به این بخاطر که پوشش بیمهای وجود ندارد، زیرا همه چیز گرانتر شده است. اگر کسی با ۷۰۰ هزار تومان امورات خود را میگذراند، امروز باید آن را صرف خورد و خوراک خود کند، حتی برخی پوشاک خود را نمیتوانند تامین کنند.
وی در ادامه افزود: با افزایش گرانیها مردم کمتر به پزشک مراجعه خواهند کرد. سعی میکنند یک سرماخوردگی را با درمان خانگی یا استراحت حل کنند، مگر آنکه مشکل حادتر شود.
منبع: ایلنا
افزایش شکاف طبقاتی در ایران
شاخص ضریب جینی برای سنجش میزان نابرابری در توزیع درآمد و ثروت در یک جامعه آماری استفاده میشود و رقم آن هر چه به یک نزدیکتر باشد، نشانگر افزایش شکاف طبقاتی و توزیع نابرابر درآمد و ثروت است. بر این اساس، افزایش شاخص ضریب جینی از ۰.۳۶۵۰ واحد در سال ۹۲ به ۰.۴۰۹۳ واحد در سال ۹۷ بیانگر این نکته است که در طول این سالها، شکاف میان فقیر و غنی در جامعه و فاصله طبقات اجتماعی از یکدیگر بیشتر شده است.
این مسئله خصوصاً در دو سال گذشته، میتواند ناشی از جهش نرخ ارز و رشد قابل توجه ارزش سرمایهگذاریهای انجام شده توسط افراد باشد؛ چرا که در این وضعیت ارزش اغلب سرمایهگذاریها و بازده آنها متناسب با رشد نرخ ارز، افزایش پیدا کرد؛ در حالی که درآمد طبقات فرودست جامعه و حتی دهکهای متوسط درآمدی به اشکال مختلف از طرق مستمری، یارانه افزایش حقوق و نرخ ارز بهرهای نبرد و در مقایسه با نرخ ارزش بخش زیادی از ارزش خود را از دست داد.
منبع: روزنامه همشهری
کتاب ۵۷ درصد گرانتر شد
آمارهای نشر موجود در موسسهی خانه کتاب نشان میدهد شمارگان کل کتابهای منتشر شده در هشت ماهه نخست سالجاری ۸۵ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۳۵۶ نسخه بوده است. اما میانگین قیمت کتاب در هشت ماه نخست سالجاری ۳۲۷ هزار و ۹۸۹ تومان بوده است.
در بخش کودک نیز شمارگان کل کتابهای کودک ۲۰ میلیون و ۶۷۷ هزار و ۸۲۲ نسخه است و میانگین شمارگان کتابهای کودک دو هزار و ۲۰۲ نسخه است، قیمت کتابهای کودک نیز بهطور میانگین ۱۷۶ هزار و ۹۴ تومان است.
مقایسهی آمار نشان میدهد میانگین قیمت کتاب در هشت ماههی نخست سالجاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۵۷ درصد رشد داشته است.