لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۴

ایران همچنان یکی از بدترین زندان‌های روزنامه‌نگاران جهان است؛ افزایش تعداد خبرنگاران زندانی پس از اعتراضات اخیر


پیشتر گزارشگران بدون مرز با انتشار این نقشه، ایران را در کنار عربستان، چین و چند کشور آفریقایی از بدترین کشورها برای روزنامه نگاران نامیده بود.
پیشتر گزارشگران بدون مرز با انتشار این نقشه، ایران را در کنار عربستان، چین و چند کشور آفریقایی از بدترین کشورها برای روزنامه نگاران نامیده بود.

کمیته محافظت از روزنامه‌نگاران (سی‌پی‌جی) در گزارشی با اعلام این که ایران جزو بدترین زندان‌های روزنامه نگاران در جهان است، از افزایش آمار روزنامه نگاران زندانی در سال جاری و نیز پس از اعتراضات اخیر در ایران خبر داد.

کمیته محافظت از روزنامه نگاران که در نیویورک مستقر است، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ماه در گزارشی نوشت که دست کم ۲۵۰ خبرنگار که در رابطه با فعالیت روزنامه نگاری خود بازداشت هستند، را شناسایی کرده است.

بنابر این گزارش پس از چین، ترکیه، عربستان سعودی، و مصر، کشورهای اریتره ، ویتنام، و ایران بدترین زندان روزنامه نگاران هستند.

در این گزارش با تاکید بر افزایش شمار روزنامه‌نگاران زندانی در ایران به ۱۱ نفر در سال جاری، به بازداشت محمد مساعد، روزنامه نگار اقتصادی، در جریان اعتراضات اخیر ایران نیز اشاره شده و آمده است که در زمان قطعی اینترنت، که برای جلوگیری از انتشار اخبار مربوط به سرکوب اعتراضات به افزایش بهای بنزین انجام شده بود، آقای مساعد به دلیل انتشار توییت «سلام جهان آزاد!» و گفتن این که برای نوشتن این توییت از «۴۲ پروکسی» مختلف استفاده کرده بود، بازداشت شد.

پیش از این بارها نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگاران و نویسندگانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.

همچنین در این گزارش به روزنامه نگاران بازداشت شده در ترکیه اشاره شده و آمده است که هر چند در چهار سال گذشته این اولین بار است که ترکیه در سرشماری خبرنگاران زندانی، مقام اول را ندارد اما کاهش یافتن تعداد زندانیان نشانه بهبود وضعیت رسانه‌های ترکیه نیست.

کمیته محافظت از روزنامه‌نگاران در این گزارش گفت که «کاهش تعداد روزنامه نگاران زندانی از ۶۸ به ۴۷ نفر، نشان دهنده آن است که دولت رجب طیب اردوغان پس از بستن بیش از ۱۰۰ رسانه خبری و متهم کردن کارمندان آن‌ها به جرایم تروریستی در ساکت کردن رسانه‌های مستقل و منتقد موفق بوده است.»

پیشتر نیز وزارت خارجه آمریکا مطالبی را با عنوان «۴۰سال وعده‌های عمل نشده» جمهوری اسلامی در توئیتر فارسی خود منتشر کرده و از فساد، نبودن آزادی بیان، نبودن عدالت، و وعده‌های عمل نشده اقتصادی از سوی مقامات جمهوری اسلامی نوشته بود.

وزارت خارجه آمریکا در این توئیت‌ها نوشته بود که «چهل سال پیش، آیت الله خمینی وعده آزادی بیان و آزادی مطبوعات را داد. امروز، ایران یکی از سرکوب شده ترین فضاهای رسانه ای را دارد. رژیم حاکم تنها چهل سال شکست به بار آورده است.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG