کاهش تردد خودروها در جادههای ایران با افزایش قیمت بنزین
مدیر مرکز مدیریت راههای سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: براساس ارزیابیهای صورت گرفته، تردد انواع خودروها در شریانهای اصلی و جادههای ایران طی ۱۰ روز پس از سهمیهبندی و اصلاح قیمت بنزین، ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه قبل از اجرای این تصمیم، کاهش داشته است.
منبع: روزنامه شهروند
دولت با افزایش قیمت بنزین وضع معیشت حاشیه نشینها را بسیار بدتر کرد
یک کارشناس اقتصادی درباره طرح سهمیهبندی بنزین گفت: دولت با افزایش قیمت بنزین، وضعیت معیشت حاشیه شهرنشینها را بسیار بدتر کرد. این نشان میدهد که این سیاستگذاری اشکالات جدی داشت. نه در حمایت از جامعه چیزی به دست آوردیم و نه کسری بودجه دولت حل شد.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر با ناترازی بودجه جاری دولت مواجه هستیم و این طرح (طرح افزایش قیمت بنزین) هیچ کمکی به بودجه دولت نمیکند زیرا میخواهیم تمام منابعش را بین مردم توزیع کنیم و در واقع اینطور نیست که دهکهای پایین جامعه از این طرح نفع ببرند. البته درست است که به طور متوسط وضع دهکهای پایین بهتر میشود اما تقریبا نیمی از این دهکها وضعشان بدتر شده است.
منبع: خبرگزاری فارس
نرخ تورم خوراکیها و آشامیدنیها و دخانیات اعلام شد
بررسی جزئیات تغییرات نرخ تورم ۱۲ ماهه در استانها نشان میدهد که بیشترین نرخ تورم مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ٢.٣ درصد افزایش به ۴۵.۸ درصد رسیده است. در آبان ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوارهای ایران نسبت به ماه قبل ۱.۶ درصد افزایش نشان میدهد.
درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای ایران ٢٧.٠ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان ایلام با ٣٣.٣ درصد است.
بررسی جداول آماری نشان میدهد که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آبان کالاها و خدمات مصرفی ایران ۵۸.۶ درصد بود. در این ماه بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آبان ماه در گروه خوراکیها و آشامیدنیها و دخانیات مربوط به استان بوشهر با ۷۰ درصد است. نرخ تورم ۱۲ ماهه به آبان ماه خوراکیها و آشامیدنیها و دخانیات در پایتخت ۵۹.۷ درصد بود که از نرخ تورم کل ۱.۱ بیشتر رشد داشت.
منبع: مرکز آمار ایران
کمبود واکسن آنفلوانزا در ایران
بنابر اعلام نظر متخصصان و کارشناسان سلامت ایران، ویروس آنفلوانزا در سال جاری با تغییراتی در ساختمان سلولیاش فعالیت خود را حدودا دو هفته زودتر از هر سال آغاز کرد و فراگیر شد. بر همین اساس بنابر گفته مسئولان سازمان غذا و دارو، واکسن آنفلوانزا از شهریور ماه در اختیار داروخانهها قرار گرفت.
اما به رغم تمهیدات اندیشیده شده از سوی وزارت بهداشت به دلیل نگرانیهای موجود به دنبال تلفات جانی که ویروس داشت و توصیه مسئولان بهداشتی مبنی بر تزریق واکسن در کنار رعایت نکات بهداشتی باعث شد که تقاضا برای دریافت واکسن با افزایش چشمگیری مواجه شود به نحوی که در برخی مناطق این واکسن کمیاب شد و واکسن آنفلوانزا فعلا در داروخانههای تحت پوشش سامانه موجود نیست.
منبع: تابناک
کاهش ۳۲ درصدی تولید خودرو در ۸ ماهه امسال
با وجود وعدههای وزیر صنعت برای افزایش تولید خودرو در ایران، تولید هشت ماهه خودروسازان نشان دهنده افت ۳۲.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
در این بازه زمانی تولید انواع سواری در مقایسه با هشت ماهه سال گذشته کاهش ۳۲.۸ درصدی را تجربه کرده است. طی هشت ماهه امسال تولید ون ۸۷.۴ درصد، مینی بوس و میدل باس ۶۷.۸ درصد، اتوبوس ۴۳.۱ درصد و تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز ۷۶.۳ درصد افت داشته است.
بررسی آمار تولید خودرو و تولید سواری نشان میدهد طی آبان امسال تولید انواع خودرو نسبت به آبان ۹۷ کاهش ۵.۳ درصدی و ۶.۷ درصدی داشته است.
بررسی وضعیت تولید ایران خودرو و سایپا در هشت ماهه امسال نشان میدهد در این دو گروه خودرو سازی انواع خودرو تولید شده نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۳۵.۸ درصد و ۱۷.۲ درصد افت داشته است.