گزارش بخش فارسی صدای آمریکا از هنگ کنگ - دوهفته پس از پایان محاصره دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ و درگیری ها میان دانشجویان و پلیس، ایندانشگاه بطور کامل بازگشایی نشده است.
این دانشگاه که اواخر آبان ماه به تصرف دانشجویان معترض در امده بود، به خط مقدم اعتراضات مردم هنگکنگ تبدیل شد. پلیس برای جلوگیری از سرایت اعتراضات به مناطق دیگر شهر این دانشگاه را به محاصره خود درآورد و از خروج دانشجویان معترض جلوگیری کرد. دانشجویان معترض قسمتهایی از محوطه دانشگاه را به آتش کشیدند و بسیاری از آنها موفق به فرار از دانشگاه شدند.
آنها به شرایط رعب و وحشتی که پلیس و نیروهای امنیتی بهوجود اوردند معترضند. یکی از دانشجویان به خبرنگار صدای امریکا گفت: «آنها ما را می ترسانند و میخواهند ما را در شرایط وحشت نگه دارند تا دست از اعتراض برداریم.»
بسیاری از آنها از حمایت پرزیدنت ترامپ از مردم هنگ کنگ خوشحالند. یکی دیگر از دانشجویان معترض به خبرنگار آمریکا گفت: «واقعا تعجب کردم که پرزیدنت ترامپ مصوبه حمایت از دموکراسی را امضا کرد و من فکر میکنم این به ما امید میدهد.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، چهارشنبه شب گذشته قانون حقوق بشر و دموکراسی هنگکنگ را امضا کرد. مطابق این قانون، در صورت وجود تهدیدهایی در زمینه به خطر افتادن آزادیهای نسبی، رئیسجمهوری آمریکا موظف است موقعیت ویژه اقتصادی هنگ کنگ را لغو کند.
دانشجویان هنگ کنگی همچنین از اعتراضات سراسری مردم ایران حمایت کردند. یکی از انها در پاسخ به پرسش خبرنگار آمریکا از شجاعت ایرانی ها ستایش کرد و گفت: «به نظر من ایرانی ها شجاع هستند. با اینکه نمیدانم دقیقا از چه مشکلاتی رنج می برند، ولی قیمت بنزین در حال افزایش هست و دولت ایران هم کمکی به آنها نمیکند. استاندارد های زندگی مردم ایران حتی در شرایط کمتر از هنگ کنگ هست. آنها آزادی بیان ندارند و برای زندگی میجنگند.»