حذف تیربرقهای با نشان «شیر و خورشید» در تهران
تعداد زیادی از تیربرقهای تهران در طول سالهای گذشته با تیربرقهای سیمانی ساده و جدید تعویض شدهاند، اما هنوز تیربرقهای قدیمیتر که بدنه پایینیشان طرحهای قدیمی دارند، در برخی از کوچهها و خیابانها جا خوش کردهاند؛ تیربرقهایی با طرح «شیر و خورشید» که به دلیل نوع ساخت بدنهی پایینی معمولا نشان آنها مخدوش شده یا حتی آن بخش سیمانی به طور کامل از بدنهی تیر جدا شدهاند.
تیر برق با نشان شیر و خورشید در منطقهی ۱۱ تهران در خیابان شهید وحید نظری همیشه به چشم میآمد، لکهای تاریخی که در دو روز گذشته (احتمالا هشتم آذر) از جای خود کنده شده و هنوز کف خیابان به خاطر نبودنش سوراخ است. البته تخریب حسینیهی قدیمی با تزئینات گچبری در همین خیابان به عنوان نشانه دیگری از خاطرات تهران قدیم، در روزهای نخست آذرماه قدم دیگری از حذف نشانههای تاریخی تهران قدیم بود.
گودبرداری این حسینیه با تعداد قابل توجهی کامیون، در شبی انجام شد که طبق اعلانهای رسمی، حضور کامیونها در تهران با هوای آلودهی سطح خطرناک، ممنوع بود.
منبع: ایسنا
بازگشت بوی بد به تهران
بوی بدی که سال گذشته تهران را در برگرفت و نگرانیهایی به دنبال داشت، هم اکنون بار دیگر در بخشهایی از تهران پراکنده شده و شامهها را آزار میدهد؛ رخدادی که ظاهرا باید در زمره معضلات همیشگی تهران دسته بندیاش کرد!
معاون نظارت و پایش محیط زیست استان تهران در پاسخ به این که دلیل انتشار این بوی بد چیست، از طرحی خبر داده که ظاهرا سال گذشته به ذهن مسئولان نرسیده بود، او گفت: همکاران ما در حال آنالیز این موضوع هستند تا منشأ این بو را پیدا کنند؛ قطعا اگر نوع آلودگی را تشخیص دهیم در مورد تشخیص منشأ آن نیز میتوانیم گام موثری برداریم.
منبع: تابناک
اعتراض مربیان آموزشگاههای رانندگی به نداشتن سهمیه بنزین
مربیان آموزشگاههای رانندگی از عدم دریافت سهمیه بنزین و یارانهای برای پوشش هزینههایی که متعاقب گرانی بنزین بر آنها تحمیل شده، گلایهمند هستند.
رئیس انجمن صنفی مربیان آموزشگاههای رانندگی استان تهران عنوان کرد: مربیان آموزشگاههای رانندگی را نه جزء حمل و نقل عمومی حساب کرده و نه در قالب آموزشگاهها به آنها سهمیه بنزین دادهاند. ما مثل یک فرد عادی ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای در ماه دریافت میکنیم که این میزان کفاف پنج روز فعالیت ما را هم نمیدهد.
او در ادامه گفت: در شرایط عادی درآمد ما ناچیز است، حال اگر قرار باشد هزینه سه برابری بنزین نیز اضافه شود مشکلات ما دو چندان میشود.
منبع: ایلنا
دباغی بازار کفش زیر فشار گرانی
رئیس اتحادیه کیف و کفش دستدوز تهران میگوید: قیمت مواد اولیه صنعت کفش در دو سال اخیر بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ درصد افزایش یافته و طبیعی است که قیمت تمام شده محصولات چرمی هم چند برابر شود. امکان تهیه همه مواداولیه مورد نیاز این صنعت در داخل کشور نیز فراهم نیست و برای واردات مواد اولیه هم مشکلاتی داریم، بهطور مثال کارخانهای که چسب مورد نیاز صنعت کفش را تامین میکند در کشور فعال است ولی مواد اولیه همین کارخانه باید از خارج کشور تامین شود.
او به مشکلات تامین چرم نیز اشاره میکند و ادامه میدهد: در شرایط عادی امکان تامین چرم مورد نیاز تولیدکنندگان کیف و کفش در داخل کشور فراهم است اما با کاهش کشتار دام که در پی گران شدن گوشت اتفاق افتاد، تولید چرم نیز کاهش یافت. در عین حال با توجه به رکود حاکم بر بازار کفش و غیرفعال بودن بخش زیادی از ظرفیت تولید کفش کشور، مقدار مواد اولیه هم اکنون کافی است، اما در صورتی که شرایط بازار بهبود پیدا کند و تولید افزایش یابد در تامین مواداولیه دچار مشکل خواهیم شد.
منبع: اقتصاد آنلاین
سایه بدقولی بیمهها بر ورشکستگی داروخانهها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: داروخانهها مشکلات اقتصادی زیادی دارند و به دلیل مشکلات اقتصادی متعدد در شرف ورشکستگی هستند و در حال حاضر ۱۸۱۰ داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند که از لحاظ اقتصادی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
وی گفت: بالای ۹۰ درصد اقتصاد داروخانهها به بیمهها متکی است، داروخانهها به دنبال طلبهای بیمهای با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو هستند و برای رفع مشکلات نقدینگی خود باید وام بگیرند که همین مساله نیز آنها را دچار مشکل کرده است.
بدهی بیمهها به داروخانهها به وضعیتی رسیده که حالا داروخانهها اگر لوازم آرایشی و بهداشتی نفروشند، امکان ادامه فعالیت ندارند. تا پایان سال گذشته جمع بدهیهای بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران به داروخانهها بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال برآورد شد اما این رقم بدهی در شرایطی است که هنوز بدهی سه ماه آخر سال گذشته هم پرداخت نشده است.