لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۶

چهار روزنامه‌نگار از سه قاره جهان، برندگان جوایز بین‌المللی آزادی مطبوعات


روزنامه نگاران برجسته و مدیران رسانه‌ها با شرکت در میهمانی سالانه از فعالیت کمیته حراست از مطبوعات حمایت می کنند
روزنامه نگاران برجسته و مدیران رسانه‌ها با شرکت در میهمانی سالانه از فعالیت کمیته حراست از مطبوعات حمایت می کنند

چهار روزنامه نگار بین المللی که در کشور خود مورد آزار و تعقیب مراجع رسمی یا گروه‌های فشار قرار داشتند، در مراسم شام سالانه «کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات را دریافت کردند.

در این مراسم جایزه ویژه «گوین آیفل» به ظفر عباس، سردبیر روزنامه Dawn پرتیراژترین روزنامه انگلیسی‌زبان پاکستان تعلق گرفت.

جول سایمون، رئیس کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در مصاحبه با صدای آمریکا گفت برندگان این جایزه را یک هیات کارشناس از میان روزنامه نگارانی بر می‌گزیند که در طول سال، حبس و فشار و تعقیب قضایی را تجربه کرده‌اند.

  • «میگوئل مورا» بنیانگذار و مدیر شبکه اصلی اخبار مستقل تلویزیون در نیکاراگوئه، و «لوسیا پینه دا» خبرنگار برجسته این شبکه، مشترکا از دریافت‌کنندگان جایزه بین‌المللی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹ هستند. دولت نیکاراگوئه در یک حمله استودیو و تجهیزات شبکه تلویزیونی آنها را مصادره کرد و خود آنها را به زندان انداخت. شبکه «100% نوتیسیاس» حالا از خارج از نیکاراگوئه برنامه پخش می‌کند.
نها دیکشیت، روزنامه‌نگار مستقل هندی
نها دیکشیت، روزنامه‌نگار مستقل هندی

  • «نها دیکشیت» روزنامه نگار مستقل هندی، که سالهاست در باره مسائل اجتماعی و سیاسی، گزارش تهیه می‌کند، به خاطر یک مجموعه گزارش افشاگرانه در باره بهره کشی و قاچاق کودکان در جوامع مختلف هند، از سوی هواداران تندروی حزب ملی گرای هندو هدف تعقیب جزائی قرار گرفت و بارها خود و خانواده‌اش به آزار و تجاوز تهدید شدند. دیکشیت در مصاحبه با صدای آمریکا می‌گوید کار به عنوان روزنامه‌نگار مستقل به او امکان می‌دهد از سانسور سردبیران و ناشران رسانه‌ها، پرهیز کند.
  • «پاتریشیا کمپوس ملو» گزارشگر و ستون‌نویس پرتیراژترین روزنامه برزیل، در یک سلسله گزارش، به افشاگری در باره کارزار انتخاباتی «ییر بورسولانو» پرداخت که برای پخش تبلیغات سیاسی، از حساب‌های کاربری کاذب در شبکه‎های اجتماعی به خصوص «واتس‌اپ» بهره می‌گرفت. هواداران «بورسلانو» او و دختر ۷ ساله‌اش را از طریق اینترنت و حضوری، مورد تهدید وارعاب قرار دادند. کمپوس ملو، در مصاحبه با صدای آمریکا می‌گوید جایزه خود را به زنان روزنامه‌نگار برزیل تقدیم کرده که مانند او، هدف آزار و تهدید قرار می‌گیرند.
  • «ماکسنس ملو» فعال حقوق بشر در تانزانیا، با تاسیس یک پایگاه اینترنتی به نام «جیمی فورومز» فرصتی برای آگاهی‌رسانی و حق‌طلبی برای مردم کشور خود فراهم کرد، اما هدف آزار و تعقیب نیروهای دولتی قرار گرفت.
میگوئل مورا، بنیانگذار شبکه خبری 100% نوتیستاس، که دولت نیکاراگوئه استودیو و تجهیزات آن را مصادره کرد
میگوئل مورا، بنیانگذار شبکه خبری 100% نوتیستاس، که دولت نیکاراگوئه استودیو و تجهیزات آن را مصادره کرد
  • جایزه بین المللی آزادی مطبوعات «گوین آیفل» به «ظفر عباس» سردبیر روزنامه انگلیسی‌زبان پرتیراژ Dawn (طلوع) پاکستان تعلق گرفت که در مصاحبه با صدای آمریکا می‌گوید طی چهل سال است به عنوان خبرنگار و سردبیر، شاهد و روایت‌گر دگرگونی‌های مداوم در فضای سیاسی کشور خود بوده است.
جول سایمون، رئیس کمیته حراست از مطبوعات
جول سایمون، رئیس کمیته حراست از مطبوعات


شام سالانه که صدها روزنامه نگار برجسته و مدیران رسانه‌ها را گرد هم می‌آورد، فرصتی برای جلب حمایت مالی برای کمیته حراست از مطبوعات است. جول سایمون، رئیس کمیته حراست از مطبوعات، در مصاحبه با صدای آمریکا می‌گوید این موسسه تخصصی حقوق بشری نیویورکی، بخشی از جامعه مدنی جهانی است که برای کمک به روزنامه‌نگاران زندانی و تحت فشار، از همکاری فعالان حقوق بشر، وکلا و سیاستمداران، استفاده می‌کند.

جول سایمون با استناد به آمارسالانه‌ای که کمیته منتشر می‌کند، می‌گوید: شک نیست که در دوران تاریخی زندگی می‌کنیم، روزنامه نگاران با بیشترین تهدیدها روبرو هستند، شمار روزنامه نگاران زندانی بی سابقه است و خشونت در بالاترین سطوح، و البته، مورد مثال‌زدنی، جمال کاشکچی هم هست که نشان می‌دهد دولت‌ها برای خاموش کردن منتقدهای حتی در تبعید، تا کجا پیش می‌روند و در برابر محکومیت جهانی مقاومت می ورزند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG