افت ۷۵ درصدی تجارت ایران و اروپا
آمار منتشر شده از سوی اداره اطلاعات اقتصادی اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان میدهد مبادلات تجاری ایران و ۲۸ عضو این اتحادیه در هشت ماه نخست سال جاری با افت ۷۵ درصدی به ۳.۴۷۱ میلیارد یورو رسیده است.
صادرات اتحادیه اروپا به ایران در هشت ماه نخست سال ۲۰۱۸ نسبت به هشت ماه مشابه امسال به حدود سه میلیارد یورو کاهش یافته است. واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در هشت ماهه نخست ۲۰۱۹ نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۹۴ درصدی داشته است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
افزایش قیمت برخی خودروها در بازار
بررسی وضعیت بازار خودرو از مهرماه تا آبان ماه خبر از افزایش قیمتها را میدهد، قیمتها در بازار در شرایطی در اولین ماه پاییز با افزایش روبرو شد که فعالان بازار معتقد بودند روند ریزشی بازار حفظ خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و نمایشگاه داران خودرو نیز گفت: افزایش قیمت برخی خودروها به دلیل کمبود عرضه آن است که مقطعی است همچنین افزایش قیمت خودرو از ۵۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان طبیعی است. اما بررسیها نشان از تغییرات پنج تا ۱۰ میلیونی برخی خودروهای تولید داخل در بازار را دارد.
منبع: خبرآنلاین
نرگسکاران همچنان چشم انتظار بیمه محصولشان هستند
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی خراسانجنوبی گفت: برای محصولات ارزن و گل نرگس درخواست بیمه از سوی کشاورزان وجود داشته اما متأسفانه هنوز بیمه شدن این محصولات مصوب نشده است و در فهرست محصولات صندوق بیمه کشاورزی قرار نگرفتهاند.
منبع: خبرگزاری فارس
شیوع ۳۰ درصدی دیابت در کلانشهرها
به گفته رئیس انجمن دیابت ایران شمار مبتلایان به دیابت در ایران رو به افزایش است و میزان شیوع این بیماری در کلانشهرها به ۳۰ درصد رسیده است و در کلانشهرها به ازای هر سه نفر، یک نفر بیمار دیابتی یا در برابر خطر ابتلا داریم که آمار نگران کنندهای است.
وی در ادامه گفت: بیش از ۸۰ درصد مردم در شهرها زندگی میکنند و سالانه به صورت میانگین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر به جمعیت بیماران دیابتی در ایران اضافه میشود. وی همچنین گفت، ایران با کمبود انسولین مواجه است که بخشی از این کمبودها به علت تحریمها و بخشی دیگر هم به علت مدیریت نامناسب است.
منبع: ایرنا
طبقات متوسط در آینده نزدیک از رشتههای خوب دانشگاهی هم محروم میشوند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: تفاوت در برخورداری از کیفیت خوب یادگیری بین دانشآموزان، تبعیض آمیزترین جنبه آموزش و پرورش است و ما در معنای کیفی عدالت آموزشی با تبعیض مواجه هستیم و فرصتهای برابر یادگیری وجود ندارد.
وی اظهار داشت: هم اکنون به دلیل جداسازی از طریق نظام آموزشی باز تولید طبقات اجتماعی را داریم و در آینده کد رشتههای خوب دانشگاهی از دسترس طبقات متوسط خارج خواهد شد و هم اکنون رتبههای خوب کنکور و المپیادها در انحصار چند شهر بزرگ است و در عین حال جدا کردن بچهها براساس عملکرد تحصیلی توسط مدارس خاص به پشتوانه اقتصادی خانوادهها ضربات زیادی را به وضعیت مدارس دولتی زده، محیط نرمال کلاس درس را به همریخته و کیفیت همسالان را از بین برده است.