شب بیداری نوجوانان در شب امتحان با مخدرهای صنعتی
به گفته یک جامعه شناس، یکی از معضلاتی که نوجوانان ایران امروز درگیر آن هستند، استفاده از مواد مخدر برای دریافت انرژی مضاعف است، وجود کودکان معتاد در جامعه ما در حالی اتفاق میافتد که آمار درستی از آن در دست نیست و متاسفانه در این رابطه مسئولان مشکلات را ندیده و فضایی را برای سالم سازی این کودکان در نظر نمیگیرند.
این جامعهشناس گفت: طبق آماری که مرکز پژوهشهای مجلس چندی پیش اعلام کرد؛ ۱۳ تا ۱۷ درصد نوجوانان قبل از پایان دوره متوسطه اول، تجربه استفاده نوعی از مواد مخدر را دارند و سادهترین مواد در دسترس این نوجوانان ریتالین است و بیشترین علت مصرف آن برای بیدار ماندن در شب امتحان است. این ماده که از جمله مواد مخدر نیروزاست امروزه توسط بسیاری از نوجوانان مورد سوء مصرف قرار گرفته است.
منبع: روزنامه آفتاب یزد
افزایش ۲.۵ درصدی مراجعان نزاع
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی ایران؛ در شش ماهه نخست سال جاری ۳۳۱ هزار و ۱۵۲ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۵ درصد بیشتر شده است.
در این مدت استانهای تهران با ۵۴ هزار و ۹۸۱، خراسان رضوی با ۲۸ هزار و ۱۳۳ و اصفهان با ۲۴ هزار و ۳۶۱ بیشترین آمار مراجعین نزاع را داشتهاند و بیشترین آمار مراجعین نزاع با ۶۱ هزار و ۸۲۸ نفر در تیر ماه ثبت شده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بیکاری دانشگاهیان ۲ برابر بیسوادهاست
معاون آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفهای ایران گفت: نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی دو برابر بی سوادان است و حداقل ۷۰ درصد مشاغل موجود در بازار کار نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارند.
وی در ادامه گفت: مطابق آمار سال ۹۷ حدود ۴۰ درصد کارآموزان فنی و حرفه ای فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند و مراجعه کنندگان حتی در سطح دکترا هم بودهاند، اما بعد از گذراندن دوره مهارتی، ۴۲ درصد از آنها موفق میشوند تا وارد بازار کار شوند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
۹۵ درصد قراردادهای کارگری موقت و زیر یک سال است
رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار گفت: ۹۵ درصد قراردادهای کارگری در کارگاههای کوچک و متوسط یک ساله و زیر یک سال است. ابتدا قراردادها به صورت موقت یک و دو ساله بودند که بعدا زمان آنها کاهش یافته و هم اکنون قراردادها شش، سه، دو ماهه و حتی قراردادهای سفید امضا و قراردادهای شفاهی هستند.
وی گفت: نمایندگان کارگران از دو سال قبل پیشنویسی تهیه کردند که برای تبصره یک ماده ۷ قانون کار پیشنهاد شد که شرایط جدید مشاغل و کار بررسی شود، اما هنوز دولت این پیشنهاد را در نظر نگرفته و بررسی نکرده است.
منبع: خبرگزاری فارس
خسارات نجومی تصادفات رانندگی در ایران
رئیس اداره بررسی تصادفات رانندگی پلیس راهور ناجا اعلام کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در مجامع دانشگاهی ایران که در چند سال اخیر انجام شده است، هر نفر فوتی در سوانح ترافیکی حدود ۶۵۷ هزار دلار خسارت مادی و هر نفر مجروح بازمانده از تصادفات رانندگی حدود ۲۵۰ میلیون تومان خسارت مالی برجا میگذارد. البته میزان خسارت مادی سوانح رانندگی در سالهای اخیر افزایش یافته است.
وی گفت: به طور کلی اگر بخواهیم هزینههایی را که از بدو تولد از سوی دولت و خانواده صرف رشد و آموزش یک فرد میشود بررسی کنیم به رقم میانگین بالای میلیاردها تومان خواهیم رسید و به همین دلیل هم هست که میگوییم کشته شدن یک فرد در سوانح رانندگی هزینههای معنوی و مادی بسیار زیادی را به جوامع مختلف تحمیل میکند.