مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در جریان یک سخنرانی به سیاست خارجی دولت پرزیدنت ترامپ اشاره کرد و گفت تا وقتی حقیقت را آنطور که هست نبینیم، نمیتوانیم سیاست خارجی مناسبی اختیار کنیم و حقیقت این است که ایران یک متخاصم است و نه قربانی.
وزیر خارجه ایالات متحده روز سهشنبه ۳۰ مهر ماه در جریان سخنرانی در گردهمایی بنیاد هریتج گفت: کار من در اولین سخنرانی در مورد ایران، این بود که برای مردم ایران بایستم. ۱۲ شرطی که ما برای رژیم ایران گذاشتیم، از سوی رسانههایی مانند واشینگتن پست یا نیویورک تایمز درست منتقل نشد ولی ما فقط خواستیم گروگان نگیرند و در اروپا مردم را ترور نکنند.
مایک پمپئو افزود: بعد از آن سخنرانی و افزودن تحریمها بر ایران، اوضاع تغییر کرد. صدها شرکت با ما همراه شدند. وقتی ایران به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله کرد، فرانسه، بریتانیا و آلمان بالاخره به این موضوع رسیدند که ایران باید مذاکره را بپذیرد.
اشاره آقای پمپئو به حملات ۲۳ شهریور ماه است که دو مرکز نفتی عربستان سعودی مورد حملات پهپادی و موشکی قرار گرفت. مایک پمپئو، همان زمان تهران را پشت این حملات دانست و در توئیتر رسمی خود نوشت در حالی که روحانی و ظریف تظاهر به دیپلماسی میکنند، تهران پشت نزدیک به ۱۰۰ حمله به عربستان سعودی است.
وزیر خارجه آمریکا در جریان سخنرانی خود افزود: تفاوت در مورد نگاه به حقایق جهان از وقتی شروع شد که ما سرکوب این نظام دزدسالار در ایران را شروع کردیم.
کارزار برای تغییر رفتار رژیم ایران
دولت آمریکا رژیم ایران را در صدر حامیان دولتی تروریسم در جهان میداند و میگوید با ادامه رفتارهای بیثبات کننده و حمایت از گروههای نیابتی تروریستی خود، امنیت منطقه و جهان را به خطر میاندازد.
پرزیدنت ترامپ پس از خارج کردن آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، تحریمهای آمریکا علیه ایران را بازگرداند. همچنین دولت پرزیدنت ترامپ در راستای سیاست فشار حداکثری، تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کرده است.
در حال حاضر صنایع نفت ایران به طور کامل از سوی آمریکا تحریم شده است. همچنین بخشهایی از صنایع پتروشیمی ایران و همچنین خرید و فروش برخی فلزات تحریم شده است.
ایالات متحده آمریکا همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده و متعاقب آن بخشهای دولتی ایران که با سپاه در تماس هستند را به تدریج به فهرست تحریمها اضافه کرده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.