لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۰

واقعیت‌هایی از داخل ایران| گرانی قیمت ماهی در ایران

گرانی قیمت ماهی در ایران

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرد سال میزان تقاضا برای ماهی و غذاهای دریایی افزایش می‌یابد که در سال جاری در پی رشد قیمت با کاهش تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان روبرو هستیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی ادامه داد: قیمت فعلی عرضه ماهی و دیگر آبزیان خوراکی با توجه به هزینه‌های تمام شده تولید، منطقی و مناسب است اما قیمت‌های اعلامی همخوانی با قدرت خرید مردم ندارد و قدرت خرید مردم کفاف خرید ماهی را نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، افزایش هزینه‌های خانوار در روزهای ابتدایی مهر را از دلایل اصلی کاهش تقاضای مرغ دانست.

منبع: تابناک

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

آمار کودکان کار زیاد شده است


معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: در رابطه با آسیب‌های اجتماعی نمی‌توانیم، آمار دقیقی بدست بیاوریم، چرا که پدیده‌هایی مخفی است. در تمام آسیب‌های اجتماعی اعم از کودکان کار، شیوع‌شناسی اجتماعی کودکان کار و بسیاری دیگر از آسیب‌های از این دست، آمارهای تخمینی بیان می‌شود.

وی گفت: چند سال قبل، تحقیقی در این زمینه انجام دادیم که آماری حدود ۱۴ هزار کودک در تهران و ۷۰ هزار نفر برای ایران به ما اعلام شد. برای رسیدن به آمار مشخص درباره کودکان کار باید کودکان را جمع‌آوری و آنها را نشان‌دار کنیم. بعد از یکی دو ماه دوباره تعدادی دیگر از آنها را جمع‌آوری کنیم تا ببینیم از این تعداد جمع‌آوری شده چند نفر جدید هستند.

وی اظهار کرد: شیوه‌شناسی کودکان خیابان در فصل تابستان نسبت به فصل سرد خیلی متفاوت است و طبق بررسی‌ها در سال‌های گذشته ۹۵ درصد کودکان کار و خیابان با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند. آمار دقیقی از کودکان کار وجود دارد و آمارها حدسی است که این موضوع دلایل خاص خودش را دارد اما به هر حال آمار این کودکان چه کودکان ایرانی و چه خارجی زیاد شده است.

منبع: همشهری آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

مشکلات معیشتی اجازه بازنشستگی را به سالمندان نمی‌دهد


بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال ۱۳۹۷ از کل جمعیت ایران ۹.۷ درصد جمعیت را سالمندان به خود اختصاص داده‌اند. نرخ مشارکت اقتصادی سالمندان ۱۶.۶ درصد است که این نرخ برای مردان و زنان سالمند به ترتیب ۲۹.۴ درصد و ۰.۴ درصد است. نرخ بیکاری سالمندان ۲.۳ درصد است که این نرخ برای مردان و زنان سالمند به ترتیب ۲.۳۶ درصد و ۰.۷ درصد است. تحلیل این اعداد و ارقام مشخص می‌کند که در ایران بیش از یک میلیون سالمند یا کار می‌کنند یا دنبال کار می‌گردند.

یک کارشناس روابط کار می‌گوید: مشخص است که حقوق بازنشستگی کفاف زندگی افراد را نمی‌دهد. بازنشستگان در ایران اغلب کمتر از دو میلیون تومان دریافتی دارند. آن‌طور که بررسی‌ها و مشاهدات ما نشان می‌دهد تعداد سالمندانی که کار می‌کنند بسیار بیشتر از این رقم است، ضمن اینکه نباید از یک گروه سنی شاغل در ایران هم غافل شد. افرادی هستند که در سن ۵۰ یا پنجاه و چند سالگی بازنشسته می‌شوند. آنها سالمند نیستند اما بازنشسته هستند و اکثر آنها کار می‌کنند و در این بین وضعیت افرادی که حق بیمه نپرداخته و بازنشسته نشده‌اند، بدتر است.

وی گفت: در ایران کسی نمی‌خواهد بازنشسته شود، چون بازنشستگی به معنای کاهش شدید درآمد است، آن‌قدر که فرد نمی‌تواند مخارجش را تامین کند و مجبور است شغل دوم و سومی دست و پا کند.

منبع: روزنامه توسعه ایرانی

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۲۰ درصد فضاهای آموزشی نیاز به مقاوم سازی دارند


معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون متر مربع فضای آموزشی داریم که با توجه به لزوم مقاوم سازی فضاهای آموزش عالی حدود ۲۰ درصد آنها نیاز به مقاوم سازی دارند.

وی ادامه داد: اعتبار آموزش عالی کل کشور حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که سهم آن از کل بودجه هزینه‌ای ایران حدود ۷/۳ درصد است. در سال های گذشته این اعتبار حدود ۵/۵ درصد بود، ولی امسال به رغم افزایش ۱۷ درصدی مبلغ بودجه، نسبت آن کاهش پیدا کرده و در مورد بودجه عمرانی آموزش عالی نیز میزان آن حدود ۷/۵ درصد کل بودجه عمرانی ایران است.

معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: سال گذشته برای تخصیص صد در صد بودجه تلاش زیادی صورت گرفت و متوسط ۸۷ درصد در سال ۹۷ و ۱۲ درصد نیز در سال ۹۸ به صورت تنخواه تخصیص پیدا کرد واز بودجه سال ۹۸ نیز تا کنون فقط ۳۷ درصد آن تخصیص پیدا کرده است.

منبع: روزنامه جام جم

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

پرستاران در پی عدم پرداخت معوقات آنان با مشکلات خانوادگی روبرو هستند


عضو نظام پرستاری دزفول گفت: یکی از مهمترین مشکلات پرستاران عدم پرداخت به موقع معوقات آنان است زیرا باعث ایجاد مشکلات معیشتی و خانوادگی در بین پرستاران شده است.

وی گفت: کمبود پرستار یکی از مهمترین مشکلات جامعه پرستاری در مراکز درمانی محسوب می‌شود زیرا با توجه به نبود ردیف استخدامی برای پرستاران، تعداد پرستاران در مراکز درمانی رو به کاهش است و پرستاران شاغل موظف به اضافه کار اجباری و گذراندن شیفت‌های نامتعارف می‌شوند. علاوه بر اضافه کاری‌های اجباری، به دلیل کمبود نیروی پرستاری، با بازنشستگی پرستاران شاغل موافقت نمی‌شود و پرستاران با توجه به سختی کار و فرسودگی می‌بایست به کار خود ادامه دهند.

عضو نظام پرستاری دزفول اظهار داشت: معوقات پرستاران در بیشتر شهرستا‌ن‌ها با تاخیر همراه است که باعث ایجاد نارضایتی در بین جامعه پرستاری شده و به تبع آن مشکلات معیشتی و خانوادگی را نیز برای پرستاران ایجاد کرده است. نبود یک مهدکودک در مراکز درمانی برای مادران پرستار یکی دیگر از مشکلات جامعه پرستاری بوده که مادران را دچار سردرگمی در نگهداری از فرزندان خود کرده است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG